44 дами се дипломираха успешно в седмото издание на Лидерската академия „Успяваме в България“ на Съвета на жените в бизнеса в България

29 юни 2021 г., София. С церемония приключи седмото издание на Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ), на която 44 млади дами получиха своите сертификати за успешното си преминаване през серия от обучения, подготвящи ги за следващите стъпки в професионалното им развитие. Обученията са напълно безплатни, благодарение на компаниите-членове на Съвета. Инициативата се провежда под патронажа на кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова.

„Като човек,  свързан с образованието, подкрепям развитието на възможностите за насърчаване на професионалното развитие на жените. Вярвам, че подобни инициативи като Лидерската академия допринасят за челните позиции на България и в частност на София по отношение на реализацията на дамите. По данни на Евростат 2021, например, през 2020 г. България заема трето място в ЕС по дял на жени, работещи в сферата на науката и технологиите“, насърчи участничките г-жа Фандъкова.

„Бих искала да изкажа специални благодарности на г-жа Фандъкова за нейната подкрепа, за отдадеността ѝ към идеята за насърчаване на професионалното и личностно развитие на жените и за съпричастността ѝ към каузите на Съвета“, сподели д‑р инж. Боряна Манолова, председател на УС на СЖББ и главен изпълнителен директор на Siemens за България и Северна Македония. „Тази година отбелязваме седмото издание на Лидерска академия. И ако за инициативите важи същото правило като за хората, значи можем със сигурност да кажем, че с „първите седем” сме поставили солидна и устойчива основа за развитието на Академията. Когато преди седем години дадохме началото на първото издание на Лидерската академия, се надявахме идеята да намери благодатна почва и достатъчно съмишленици, за да покълне и даде плодове в обозримо бъдеще. Реалността надхвърли нашите очаквания. Лидерската академия не само просъществува, привличайки все нови и нови участници и поддръжници, но и претърпя значително надграждане чрез съпътстващи инициативи като менторската програма и Алумни клуба“, допълни тя.

Тази година фокусът на Академията бе съобразен с новата реалност, в която функционира бизнесът в момента. Всички теми на обученията бяха адаптирани съобразно новата действителност и предизвикателствата, свързани с настоящата ситуацията, като същевременно бяха пречупени през призмата на придобиването на умения в тази среда. Една част от курсовете бяха проведени в присъствена форма, а друга – дистанционно. В рамките на серия от семинари дамите от Академията имаха възможност да почерпят опит от водещи професионалисти от компаниите-членове на Съвета, да участват в нови предизвикателства и теми, да получат ценни презентационни умения и съвети за това, как да бъдат въздействащи по време на променящата се бизнес реалност.

Запазвайки традиционния фокус и устойчивост, модулите на Академията имат за цел да насърчат инициативността и предприемаческия дух на съвременната жена за разширяването на бизнеса ѝ и поемане на по-големи отговорности. Лидерската академия „Успяваме в България“ е една от най-емблематичните инициативи на СЖББ. Тя представлява серия от обучения, насочени към дами на различни мениджърски позиции от корпоративния свят и такива, които ръководят собствен бизнес. Обученията се провеждат със специалната подкрепа на компаниите-членове на СЖББ и имат за цел да подпомогнат участничките към следващите стъпки в професионалното им развитие. Посланик на Лидерска Академия 2020/2021 бе Ванина Ханджийска, която е дългогодишен блогър и разказвач на истории.

Академията стартира през 2014 г. и се организира от Съвета на жените в бизнеса в България и УниКредит Булбанк. Тя се реализира в изпълнение на един от основните приоритети на СЖББ – да насърчава професионалното развитие на жените в бизнеса, осигурявайки им възможности за качествено обучение, надграждащо техните професионални компетенции.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Съветът на жените в бизнеса в България даде старт на първата у нас сертификационна академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване”
Обучителната програма е създадена в партньорство със Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и започва в навечерието на 10 годишнината на СЖББ Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) даде старт на първата...
Прочетете повече
В поредния девети модул в BASE Ловеч на фокус бе темата за финансите
Ганета Цолова, предприемач, лектор по „Счетоводство на бизнеса, осигуряване, данъци, финансово планиране“ се спря на базисните изисквания, които всеки предприемач е необходимо да има предвид, когато стартира и развива бизнес инициативата си по време на...
Прочетете повече
Първа стратегическа нетуъркинг среща на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) „Десет пъти повече“ („10 Х повече“)
На 24.01.2023 в NV Tower се състоя първата стратегическа нетуъркинг среща на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) „Десет пъти повече“ („10 Х повече“).  Защо „10 Х повече“? През 2023 година СЖББ отбелязва...
Прочетете повече