41 дами завършиха успешно петото издание на Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса

41 дами завършиха успешно петото издание на Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса

 

  • Високопрофесионалното обучение за дами на средни мениджърски позиции и собственици от малкия и среден бизнес се провежда с подкрепата на компаниите членове

  • Над 200 дами от София и страната са завършили успешно обучението от 2014 г. до момента

 

Петото издание на Лидерската академия „Успяваме в България“ на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) завърши с емоционална церемония, много позитивни отзиви и планове за разширяване на формата на програмата. Една от най-успешните програми на сдружението, отличена с наградата „Инвеститор в човешкия капитал“ на Български форум на бизнес лидерите, продължава да се утвърждава и развива като дългосрочна инвестиция в талантливите дами в България. От първото й издание през 2014 г. досега общо 217 участнички са завършили обучението.

_DSC7915

Събитието се състоя на 23 април в Международния център на „УниКредит Булбанк“ и събра членове на организацията, алумни от предишните издания на Академията, много приятели и съмишленици. Сред официалните гости беше и заместник-кметът по направление „Зелена система, екология и земеползване” на София г-жа Йоана Христова, „За нас е изключително важно да осигуряваме среда за изграждане и усъвършенстване на уменията, необходими на една жена, за да развива успешно в кариерата си, да балансира личния и професионалния си живот и да постига резултатите, към които се стреми. Горди сме, че за своите пет години история Лидерската академия „Успяваме в България“ се доказа и утвърди като успешна и устойчива програма“, заяви по време на церемонията д-р инж. Боряна Манолова, председател на УС на Съвета на жените в бизнеса в България и главен изпълнителен директор на Siemens България.

Стартирала през 2014 г., Лидерската академия „Успяваме в България“ е безплатна обучителна програма,  която подготвя дами на средни мениджърски позиции  и собственици на малък бизнес за следващите стъпки в професионалното им развитие. Модулите са насочени към развиване на лидерските умения, които насърчават инициативността и предприемаческия дух на съвременната жена. В обученията, споделяйки своя ценен опит, се включват и членовете на Съвета на жените в бизнеса в България._DSC8003

Започнала с 5 модула,  водени от обучители на “УниКредит Булбанк”, петото издание на Академията бе подкрепено от компаниите членове. „УниКредит Булбанк“, „Хюлет Пакард Ентърпрайз“, SAP, „ХИЛ Интернешънъл“, „Престиж-96“, ALL Channels Communications, Център за анализ и кризисна комуникации обединиха усилия и предоставиха обучение в 8 модула с насоченост в обучението на различни меки умения, сред които развиване на лидерските умения, насърчаване на инициативността и предприемаческия дух , поемане на по-големи отговорности и по-успешна реализация в професията.

_DSC8240 „УниКредит Булбанк“ подкрепя Лидерската академия „Успяваме в България“ за пета поредна година. Уменията, които придобиват по време на Академията, помагат на дамите да се развиват в бизнеса и в кариерата си“, сподели г-жа Цветанка Минчева –  директор Глобално банково обслужване и член на Управителния съвет на „УниКредит Булбанк“, която е част от УС на Съвета на жените в бизнеса в България.

С идеята си за насърчаване на развитието на жените и тяхното кариерно израстване Лидерската академия привлече подкрепата и на кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова, под чийто патронаж се провежда инициативата.

От нейно име заместник -кметът по околна среда на Столичната община Йоана Христова, заедно с д-р инж. Боряна Манолова, връчиха на дамите сертификати за успешно завършване на Лидерската програма.

„Все повече женски имена са синоним на професионализъм и експертност“, сподели г-жа Христова. Тя подчерта,  че равноправието означава равна възможност за получаване на знания и умения и затова формулата „образование – повече образование“ остава водеща.


 

„Съветът на жените в бизнеса в България” е сдружение с нестопанска цел в обществена полза. Негови членове са водещи мениджъри и представители на компании и организации у нас. Сред целите на Съвета са разпространяване на добрите практики и програми за насърчаване на професионално развитие на жените в малкия и среден бизнес и израстването им в мениджърските позиции; развитие и утвърждаването на професионалните ценности в гражданското общество, образованието, науката, културата, техниката и технологиите; подкрепа за младите специалисти и таланти да реализират потенциала си в България и подпомагане на младежи в неравностойно социално положение в тяхното образование.

Повече информация за дейността на Съвета на жените в бизнеса:

www.womeninbusiness.bg

www.facebook.com/CouncilWBB

 

Споделяне

Коментари

Последни новини

Представители на Съвета на жените в бизнеса в България се срещнаха с партньорски организации в Милано
Представители на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) от 23 до 25 юни бяха на посещение във бизнес столицата на Италия – Милано за участие в серия от срещи с партньорски организации, които...
Прочетете повече
Над 30 дами предприемачи се дипломираха в юбилейното десето издание на Лидерска академия „Успяваме в България“
Емблематичната програма на Съвета на жените в бизнеса в България е подпомогнала кариерното развитие на над 400 жени в бизнеса у нас На официална церемония в София, провела се на 20 юни, над 30 дами...
Прочетете повече