39 дами успешно завършиха осмото издание на Лидерската академия „Успяваме в България“

  • Най-дългосрочната и устойчива програма на Съвета на жените в бизнеса в България, организирана съвместно с УниКредит Булбанк, отличи жени-предприемачи от цялата страна

Сертификатите за завършване бяха връчени на участничките лично от кмета на София Йорданка Фандъкова

За осма поредна година дами от цялата страна завършиха най-успешната програма на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ), организирана съвместно с УниКредит Булбанк – Лидерската академия „Успяваме в България“. На специална церемония през миналата седмица 39 участнички получиха своите сертификати за успешно преминатите обучения, подготвящи ги за бъдещите им успехи в професионален и личен план. В рамките на осем месеца Съветът на жените в бизнеса в България предостави възможност на дамите да вземат участие в серия безплатни обучения и да надградят своите лидерски, презентационни и комуникационни умения.

„Винаги съм вярвала, че човек се учи докато е жив и осмото поредно успешно издание на тази програма за пореден път ме убеждава в това. Сигурна съм, че дори и след завършването на Лидерската академия, всяка една от участничките ще продължи своето развитие. Вярвам, че даваме на всички дами ценни съвети, много практически насоки и теми за размисъл, които ще са им от полза и занапред“, сподели д-р инж. Боряна Манолова, председател на УС на СЖББ и главен изпълнителен директор на Siemens за България, Северна Македония и Украйна, и допълни: „С гордост смея да твърдя, че за тези осем години Академията се утвърди като най-успешната програма на Съвета и като предпочитан избор от жените предприемачи в България за надграждане на техните умения. Всяка година получаваме все повече кандидатури от цялата страна, което ни прави изключително щастливи и допълнително ни мотивира да се развиваме и да надграждаме програмата.“

„През тези години сме връчили сертификати на над 300 участнички от всички сфери на бизнеса“, каза Йорданка Фандъкова, кмет на София и патрон на инициативата, която лично поздрави дамите за успеха им. Тя ги насърчи да продължават да са така активни и чрез включването си в социалния и икономическия живот на страната да помогнат за общия успех. „За радост София и България като част от Европа сме приели пътя на ценностите на демокрацията и тези принципи са ключови за статута на жените в обществото и за равния им достъп до образование и кариерно развитие. Лидерите са тези, който не се страхуват от проблеми и дори от критика, но намират решение и могат да защитят истината“, обобщи Йорданка Фандъкова.

На церемонията беше обявено и началото на следващото, девето издание на Лидерска академия, кандидатстването за което ще започне съвсем скоро и ще бъде обявено официално.

Програмата Лидерска академия „Успяваме в България“ е насочена към дамите в бизнеса – мениджъри на средно ниво, както и собственици на малък и среден бизнес, които желаят да надградят своите умения и да развият предприемаческия си дух. Обученията са напълно безплатни, благодарение на компаниите членове на Съвета, и дават възможност на участничките да се включат в нови предизвикателства, да развият лидерския си потенциал, да опознаят своите силни и слаби страни и да получат ценни практични насоки за развитието си.

И тази година програмата бе разделена на шест модула на различни теми, адаптирани към новата действителност и предизвикателства пред бизнесите, сред които „Емоционална интелигентност“, „Бизнес моделът ТИ“, „Въздействащи презентации в онлайн среда“, „Умения за отстояване и влияние“ и други.

Лидерска академия „Успяваме в България“ се провежда от 2014 г. съвместно с УниКредит Булбанк и под патронажа на кмета на Столична община – г-жа Йорданка Фандъкова. Академията се реализира, изпълнявайки един от основните приоритети на СЖББ – да насърчава професионалното развитие на жените в бизнеса в България. През 2016 г. Лидерска академия „Успяваме в България“ бе отличена с първа награда в категорията „Инвеститор в човешкия капитал“ на Българския форум на бизнес лидерите.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Представители на Съвета на жените в бизнеса в България се срещнаха с партньорски организации в Милано
Представители на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) от 23 до 25 юни бяха на посещение във бизнес столицата на Италия – Милано за участие в серия от срещи с партньорски организации, които...
Прочетете повече
Над 30 дами предприемачи се дипломираха в юбилейното десето издание на Лидерска академия „Успяваме в България“
Емблематичната програма на Съвета на жените в бизнеса в България е подпомогнала кариерното развитие на над 400 жени в бизнеса у нас На официална церемония в София, провела се на 20 юни, над 30 дами...
Прочетете повече