22 участници се дипломираха успешно във втория випуск на Академия за многообразие, равнопоставеност и приобщаване

22-ма участници получиха сертификатите си за успешно завършване на второто издание на Академия за “Mногообразие, равнопоставеност и приобщаване” на финалното събитие на 12 април. За втора поредна година Съветът на жените в бизнеса в България, в партньорство с Лидл България и Стопански факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, дава възможност на професионалисти от различни сфери на бизнеса да получат задълбочени знания и разбиране на темите, свързани с ползите от многообразните и приобщаващи екипи, включващото лидерство, и преодоляване на неосъзнатите предразсъдъци в единствената в страната сертификационна програма, посветена на тези ключови въпроси.

„От програмата си личи колко много енергия е насочена в правилната посока по устойчив начин, така че знанието и идеята за многообразието да продължават да се предават напред. Вярвам, че Академията за многообразие, равнопоставеност и приобщаване ще е поредната успешна инициатива на СЖББ, която ще расте и ще се развива с развитието на организацията“ – сподели Цветанка Мичева, председател на СЖББ, пред участниците във второто издание на Академията.

Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България, поздрави курсистите за завършването на програмата с думите: „Многообразието и приобщаването играят все по-съществена роля в променящия се свят днес. Доказано е, че тези политики могат да отключат много потенциали в световен мащаб, ако бъдат въведени пълноценно, което добавя рационални аргументи към емоционалните аспекти на темата. Вярвам, че всички завършващи Академията, които с вас стават вече 43-ма, ще останат истински посланици на многообразието, защото споделяте тези ценности и имате придобити качествени знания и умения по време на обучението в нея”. 

Иван Ангелов, заместник – декан на Стопанския факултет на СУ “Климент Охридски” и лектор в Академията, допълни, че във времена, в които все повече се говори за липса на лидерство, знанията в областта на многообразието са възможност да бъдем лидери по темата и да допринасяме за развитието на обществото, независимо какви позиции заемаме.

Над 95% е удовлетвореността на участниците във второто издание на инициативата. „Академията ме запозна с изключителни професионалисти и ми даде нови знания и умения чрез задълбочения поглед върху темата за многообразие и приобщаване от различни ракурси. Използвам повода да благодаря на Lidl, на Съвета на жените в бизнеса в България и на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ – коментира Александър Томов от Лидл България, участник в програмата.

В рамките на 56 учебни часа, проведени между януари и април, над 20 лектори – доброволци от компании като Кока-Кола ХБК България, Siemens България, Хюлет Пакард Ентерпрайз, UniCredit Bulbank, Shell България, The Smarts, неправителствени организации и академичната общност споделиха опит и добри практики, и допринесоха с интересни гледни точки към темите в академията.

Споделяне

Коментари

Последни новини

СЖББ отбелязва европейския месец на многообразието 2024 с безплатно събитие за студенти
На 28 май Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ), в партньорство с Лидл България и Стопанския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“, ще отбележи европейския месец на многообразието, традиционно честван през май, със...
Прочетете повече
13 менторски двойки се включиха в третото издание на програмата „Incredible Us – Успешни заедно“
След шест месеца на интензивна работа и обучения 13 менторски двойки завършиха съвместната програма на Съвета на жените в бизнеса в България и HPE Women at Work Bulgaria – “Incredible Us – Успешни заедно”. Третото...
Прочетете повече
Пазарно проучване, ценови тактики и маркетинг бяха темите на лекциите в BASE в края на април
Как се прави пазарно проучване? Как да определим цените на стоките и услугите, които предлагаме? Как да изградим и популяризираме собствен бранд? Отговорите на тези ключови бизнес въпроси, част от програмата на BASE – Благоевград,...
Прочетете повече