21 участници завършиха първата академия за „Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване“

През есента ще започне записването за второто издание на инициативата.

Общо 21 участници завършиха първата в страната сертифицирана академия за „Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване“. Тя е организирана от Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) и Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ в партньорство с Лидл България. 

Програмата си поставя за цел да провокира активен диалог и да насърчи действия в обществото по отношение на политиките за насърчаване на приобщаваща среда, равни възможности и недопускане на дискриминация.

Първото издание на академията се проведе от януари до април тази година, като в рамките на 56 учебни часа обхвана темите за равнопоставеността и ползите от приобщаването. Над 20 лектора – представители на бизнеса, неправителствения сектор и академичните среди, се включиха като доброволци и споделиха своите опит и гледна точка. Сред тях бяха имена като д-р Шърли Ноулс, главен директор „Приобщаване и разнообразие“ в Progress, доц. Д-р Иван Ангелов от СУ „Св. Климент Охридски“, д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens България, Северна Македония и Украйна и други. 

Като партньор на програмата Лидл България даде възможност на свои служители и външни стипендианти да станат част от академията напълно безплатно, отговаряше за цялостната координация и участва със свои лектори в заключителния модул на програмата.

Като международна компания с екип от над 340 000 служители в 32 държави, в Lidl вярваме в силата на многообразието и ролята му за успеха на една компания. За нас е важно тази тема да бъде поставена в дневния ред на обществото ни по начин, който създава условия за конструктивен диалог. Подобни програми са важна стъпка в тази посока, защото показват безспорните ползи от политиките за разнообразие и приобщаване. Затова се радваме, че ще бъдем партньор и на второто издание на академията, което ще се проведе в началото на 2024 г.“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор в Лидл България. Записването за него ще започне още през есента. 

Само преди месец Лидл България спечели първо място в категорията „Многообразие на работното място” на Годишните награди за отговорен бизнес 2022 на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Признанието бе резултат от политиката, която прилага компанията на многообразие, приобщаване и равни възможности за работа и развитие на всички свои служители.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Новото издание на нетуъркинг формата „Сутрешно кафе със СЖББ“ предстои на 5-ти декември
Нa 5-ти декември, 2023 г. предстои поредно издание на новия, но вече успешен нетуъркинг формат “Сутрешно кафе със СЖББ”. Темата, която ще дискутират членовете на Съвета и Алумни клуба, е „Дигитализацията в HR дейностите“ и...
Прочетете повече
Участниците в бизнес академията BASE в Перник научиха как се създават и развиват предприемаческите идеи
Модул 2 на Бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE в гр. Перник, провел се на 15 ноември, бе посветен на темата за развитието на предприемаческата идея. Лекторът Соня Демирева е бивш директор Продажби на Уникредит Булбанк...
Прочетете повече
Съветът на жените в бизнеса в България взе участие в световния конгрес на FCEM в Париж
Съветът на жените в бизнеса в България участва в световния конгрес на FCEM – Femmes Chefs D’Entreprises Mondiales, провел се от 15 до 17 ноември, 2023 г. в Париж. FCEM e първата организация в Европа,...
Прочетете повече