Стажантите от young.LEADERS.talk на визита в „Hewlett Packard Enterprise” в България  

  • Всеки сам е двигател на кариерата си, бе едно от посланията на домакините към младите хора
  • Стажантите се запознаха с компанията и нейните ценности

HPE1„Вие сте двигателите на вашето собствено кариерно развитие и го държите в ръцете си.“ Това бе едно от посланията, които чуха стажантите от компаниите-членки на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) при посещението си в „Hewlett Packard Enterprise” в България. Компанията отвори вратите си за поредното събитие от серията young.LEADERS.talk, организирани от СЖББ в рамките на Националната стажантска инициатива. Тяхната цел е да даде възможност на младите хора да се срещнат със своите модели за подражание – от ръководители и топ мениджъри на водещи компании до млади, успешни специалисти и предприемачи, и да почерпят опит от техните лични истории.

В рамките на визитата стажантите се запознаха с компанията и с начините да управляват кариерата си. Те бяха приветствани с добре дошли от Майя Пейчева-Такева, Мениджър „Човешки ресурси“ в „Hewlett Packard Enterprise” в България. Тя посочи компанията като добър пример как човек може да работи в България, но работната му среда да е международна. „В работния си живот тук действаме според три основни ценности – партньорство, иновации, действие“, каза от своя страна HR специалистът Ани Артинян. Тя и колегата й Георги Янакиев, мениджър „Работни Процеси и Проекти“, дадоха ценни съвети на стажантите как да развиват кариерата си. Самият Янакиев е сменил няколко позиции и отговорности в компанията, където по думите му, го е задържала възможността да учи нови неща и да вижда себе си в проекция и бъдещи роли.

HPE-right„Вие сте двигателите на вашето кариерно развитие. Компанията определя рамката на това развитие, мениджърите трябва да ви подкрепят, но вие трябва да сте инициативните и да сте отговорни за кариерата си“, каза Ани Артинян на стажантите. По думите й кариерното развитие има много лица и не е задължително да е само движение нагоре – движението в хоризонтална линия също е смислена опция. Тя показа и фазите при кариерното развитие – учене, период, в който пълноценно изпълняваме професионалната си роля, време за промени и търсене на нова работа

Артинян посъветва младите хора също така да отделят време да анализират своите желания за професионално развитие, да разговарят за интересите си с хора, които смятат за близки или авторитети, и винаги да търсят обратна връзка.

В продължилата повече от час и половина среща стажантите зададоха много въпроси, споделиха собствения си опит дотук, получиха индивидуални отговори и практически съвети как да развиват кариерата си. Съветът на жените в бизнеса в България пък получи от младите хора благодарност за инициативата  young.LEADERS.talk, чиито събития продължават през тази седмица.

 


ostavame_v_BulgariaЗа четвърта поредна година Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) провежда Националната стажантска инициатива „Оставаме в България”. Тя е насочена към най-младите бъдещи професионалисти и отново ще им даде шанс да докажат своите качества и умения, да навлязат в света на бизнеса и да получат възможности за развитие, подходяща среда и стимул за реализация в България.
Патрон на „Оставаме в България” е българският евродепутат г-жа Ева Майдел.


През 2018 г. Съветът на жените в бизнеса в България постави началото на поредицата Young.LEADERS.talk в рамките на Националната стажантска инициатива. Тяхната цел е стажантите от компаниите-членове на СЖББ да се срещат със своите модели за подражание – мениджъри, политици и млади специалисти, започнали кариерата си именно като стажанти, както и да посетят едни от най-големите корпорации в България. Така младите хора имат възможност да се запознаят със света на бизнеса, както и да видят как са организирани и как функционират компаниите.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Рекорден брой млади таланти завършиха Националната стажантската инициатива на СЖББ
Деветото издание на програмата се проведе с подкрепата на A1 Близо 100 стажанти от 15 водещи български и международни компании се включиха в деветото издание на Национална стажантска инициатива „Оставаме в България“ на Съвета на...
Прочетете повече
Първото издание на „СЖББ Калейдоскоп“ ще представи 10 компании-членове на Съвета на жените в бизнеса в България
По време на събитието фирмите ще имат възможност да представят най-добрите си проекти и дейността си на самостоятелен щанд    На 3 октомври, от 17:00 до 19:30 часа, в NV Tower на бул. Г.М. Димитров...
Прочетете повече
Съвместна благотворителна кампания на СЖББ и УниКредит Булбанк ще подкрепи децата на Украйна за първия учебен ден
По-малко от месец остава до началото на новата учебна година, което винаги е наситено с много вълнение, трепет и емоции за децата, учителите и родителите. И за да има повече усмивки на 15-ти септември, заедно...
Прочетете повече