Четвъртото издание на Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса в България започва с рекорден брой участнички

Кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова даде официален старт на новия учебен сезон

 

CwBB_LA Opening_Kmet Sofia„Предизвикателство е да си жена на мениджърска позиция и затова е много ценно да се докоснеш до опита на най-добрите управители в бизнеса – нещо, което Лидерската академия предоставя”.  С тези думи кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова поздрави участничките  от четвъртото издание на Академията по време на церемония за официалното й откриване.

Събитието се състоя на 19 септември в Международния център на УниКредит Булбанк в София и събра членове на Съвета на жените в бизнеса в България, дами от настоящия и предишни випуски, приятели и партньори.

CWBB_LA_Opening_Predsedatel Savet Boriana Manolova„Когато стартирахме Лидерската академия осъзнавахме, че поставяме основите на нещо ценно и значимо  и искрено вярвахме, че с времето тя ще бъде приета именно по този начин. Положихме много  усилия за това и днес, 4 години по-късно,  имаме най-неоспоримото доказателство, че това вече е факт. И това е присъствието на всички вас днес тук, както и рекордният брой кандидати за последното издание”, заяви в приветствената си реч д-р инж. Боряна Манолова – председател на Съвета на жените в бизнеса и главен изпълнителен директор на Siemens България.

 

Успех на дамите от новия випуск пожела и Цветанка Минчева – ръководител на работната група за Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса в България, директор „Банкиране на дребно” и член на УС в УниКредит Булбанк.

Броят на дамите, кандидатствали за участие в последното издание на обучителната програма, е 170 и е рекорден към момента. Професионалният подбор е реализиран  от ЧЕЗ България.

Поради големия интерес  за пръв път тази година броят на дамите, които ще се обучават, е 48 – с 8 повече в сравнение с предишните издания. По традиция участничките в Лидерската академия са представители на разнообразни икономически сектори.

CWBB_LA Opening_Kmet_Clenove i UcastnickiЛидерската академия е безплатна обучителна програма, организирана от Съвета на жените в бизнеса в България. Насочена  е към дами от малкия и среден бизнес. Фокусът й е подобряване на лидерските и мениджърските умения, които да подпомогнат израстването на участничките и кариерното им развитие.

Към програмата, която включва разнообразни теми, тази година се добавят и два нови модула. Преподаватели  в Академията отново са професионалисти от УниКредит Булбанк. В част от модулите участват и дами от Съвета на жените в бизнеса в България.

###

„Съветът на жените в бизнеса в България” е водеща организация с нестопанска цел, в която членуват висши мениджъри на компании и организации у нас от всички сфери на икономиката. Фирмите, които управляват членовете на Съвета, имат общо годишен оборот от над 9 млрд. лева, което прави около 10% от БВП на страната, в тях работят около 27 000 служители в над 1000 офиси в цялата страна.  Сред целите на Съвета са разпространяване на добрите практики и програми за насърчаване на професионално развитие на жените в малкия и среден бизнес и израстването им в мениджърските позиции; развитие и утвърждаването на професионалните ценности в гражданското общество, образованието, науката, културата, техниката и технологиите; подкрепа за младите специалисти и таланти да реализират потенциала си в България и др.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Новото издание на нетуъркинг формата „Сутрешно кафе със СЖББ“ предстои на 5-ти декември
Нa 5-ти декември, 2023 г. предстои поредно издание на новия, но вече успешен нетуъркинг формат “Сутрешно кафе със СЖББ”. Темата, която ще дискутират членовете на Съвета и Алумни клуба, е „Дигитализацията в HR дейностите“ и...
Прочетете повече
Участниците в бизнес академията BASE в Перник научиха как се създават и развиват предприемаческите идеи
Модул 2 на Бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE в гр. Перник, провел се на 15 ноември, бе посветен на темата за развитието на предприемаческата идея. Лекторът Соня Демирева е бивш директор Продажби на Уникредит Булбанк...
Прочетете повече
Съветът на жените в бизнеса в България взе участие в световния конгрес на FCEM в Париж
Съветът на жените в бизнеса в България участва в световния конгрес на FCEM – Femmes Chefs D’Entreprises Mondiales, провел се от 15 до 17 ноември, 2023 г. в Париж. FCEM e първата организация в Европа,...
Прочетете повече