Участничките в 6-ото издание на Лидерска академия на СЖББ получиха сертификати за успешно завършено обучение

  • 45 дами се дипломираха с проекти по теми, свързани с кризата с COVID-19
  • Това е първият випуск, чието обучение бе отчасти онлайн, но те се адаптираха изключително бързо и успешно, заяви д-р инж. Боряна Манолова, председател на УС

С емоционална и запомняща се церемония завърши шестото издание на една от най-знаковите инициативи на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) – Лидерската академия „Успяваме в България“. 45 участнички в Лидерска академия 2019/2020 получиха своите сертификати за успешно завършване на обучението от членовете на УС на СЖББ.

DSC06770На събитието в артистичното и уютно пространство на SiteMedia Consultancy присъстваха членове и съмишленици на сдружението, участнички в Лидерската академия (ЛА), както и завършили предишни издания на обучението. Модератор на церемонията бе Цветанка Минчева, ръководител на работната група за Лидерската академия и член на Управителния съвет на СЖББ.

„Досега Академията са завършили над 250 дами, но настоящият випуск е първият, който се обучаваше отчасти онлайн заради извънредната обстановка с коронавируса“, подчерта д-р инж. Боряна Манолова, председател на УС на СЖББ и главен изпълнителен директор на Siemens България, в приветствието си към завършващите. По думите й както обучителите, така и участничките са били изправени пред безпрецедентна ситуация, но са успели да се организират и адаптират изключително бързо и успешно, без това да повлияе на качеството на обучението.

Д-р инж. Манолова припомни, че именно кризата с COVID-19 е била темата на заключителните презентации на участничките в тазгодишното издание на Академията. „Дамите, завършващи Лидерска академия 2019/2020, дадоха много практични идеи за организацията на бизнес процесите в новите реалности за постигане на устойчива ефективност както на малките бизнеси, така и на големите корпорации. Много ни радва и решението на дипломиралите се да създадат Клуб на завършилите Лидерска академия (т.нар. аlumni организация)“, отбеляза тя.

DSC06572По време на церемонията участнички в тазгодишното издание споделиха, че това, което ще остане за тях от ЛА „Успяваме в България“ на СЖББ, са не само практическите знания и ценни съвети за кариерата, но и новите контакти и приятелства, зародили се по време на обучението.

Лидерска академия „Успяваме в България“ стартира през 2014 г. като безплатна обучителна програма на Съвета на жените в бизнеса в България, която има за цел да подготви дами на средни мениджърски позиции  и собственици на малък бизнес за следващите стъпки в професионалното им развитие. Обучителните модули са насочени към развиване на лидерските умения, инициативността и предприемаческия дух на участничките. В обученията, споделяйки своя ценен опит, се включват и членовете на СЖББ. Патрон на инициативата е кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова.

Лидерската академия „Успяваме в България“ бе отличена с наградата „Инвеститор в човешкия капитал“ по време на 13-ите годишни награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Рекорден брой млади таланти завършиха Националната стажантската инициатива на СЖББ
Деветото издание на програмата се проведе с подкрепата на A1 Близо 100 стажанти от 15 водещи български и международни компании се включиха в деветото издание на Национална стажантска инициатива „Оставаме в България“ на Съвета на...
Прочетете повече
Първото издание на „СЖББ Калейдоскоп“ ще представи 10 компании-членове на Съвета на жените в бизнеса в България
По време на събитието фирмите ще имат възможност да представят най-добрите си проекти и дейността си на самостоятелен щанд    На 3 октомври, от 17:00 до 19:30 часа, в NV Tower на бул. Г.М. Димитров...
Прочетете повече
Съвместна благотворителна кампания на СЖББ и УниКредит Булбанк ще подкрепи децата на Украйна за първия учебен ден
По-малко от месец остава до началото на новата учебна година, което винаги е наситено с много вълнение, трепет и емоции за децата, учителите и родителите. И за да има повече усмивки на 15-ти септември, заедно...
Прочетете повече