Участничките в 6-ото издание на Лидерска академия на СЖББ получиха сертификати за успешно завършено обучение

  • 45 дами се дипломираха с проекти по теми, свързани с кризата с COVID-19
  • Това е първият випуск, чието обучение бе отчасти онлайн, но те се адаптираха изключително бързо и успешно, заяви д-р инж. Боряна Манолова, председател на УС

С емоционална и запомняща се церемония завърши шестото издание на една от най-знаковите инициативи на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) – Лидерската академия „Успяваме в България“. 45 участнички в Лидерска академия 2019/2020 получиха своите сертификати за успешно завършване на обучението от членовете на УС на СЖББ.

DSC06770На събитието в артистичното и уютно пространство на SiteMedia Consultancy присъстваха членове и съмишленици на сдружението, участнички в Лидерската академия (ЛА), както и завършили предишни издания на обучението. Модератор на церемонията бе Цветанка Минчева, ръководител на работната група за Лидерската академия и член на Управителния съвет на СЖББ.

„Досега Академията са завършили над 250 дами, но настоящият випуск е първият, който се обучаваше отчасти онлайн заради извънредната обстановка с коронавируса“, подчерта д-р инж. Боряна Манолова, председател на УС на СЖББ и главен изпълнителен директор на Siemens България, в приветствието си към завършващите. По думите й както обучителите, така и участничките са били изправени пред безпрецедентна ситуация, но са успели да се организират и адаптират изключително бързо и успешно, без това да повлияе на качеството на обучението.

Д-р инж. Манолова припомни, че именно кризата с COVID-19 е била темата на заключителните презентации на участничките в тазгодишното издание на Академията. „Дамите, завършващи Лидерска академия 2019/2020, дадоха много практични идеи за организацията на бизнес процесите в новите реалности за постигане на устойчива ефективност както на малките бизнеси, така и на големите корпорации. Много ни радва и решението на дипломиралите се да създадат Клуб на завършилите Лидерска академия (т.нар. аlumni организация)“, отбеляза тя.

DSC06572По време на церемонията участнички в тазгодишното издание споделиха, че това, което ще остане за тях от ЛА „Успяваме в България“ на СЖББ, са не само практическите знания и ценни съвети за кариерата, но и новите контакти и приятелства, зародили се по време на обучението.

Лидерска академия „Успяваме в България“ стартира през 2014 г. като безплатна обучителна програма на Съвета на жените в бизнеса в България, която има за цел да подготви дами на средни мениджърски позиции  и собственици на малък бизнес за следващите стъпки в професионалното им развитие. Обучителните модули са насочени към развиване на лидерските умения, инициативността и предприемаческия дух на участничките. В обученията, споделяйки своя ценен опит, се включват и членовете на СЖББ. Патрон на инициативата е кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова.

Лидерската академия „Успяваме в България“ бе отличена с наградата „Инвеститор в човешкия капитал“ по време на 13-ите годишни награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Съветът на жените в бизнеса в България даде старт на първата у нас сертификационна академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване”
Обучителната програма е създадена в партньорство със Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и започва в навечерието на 10 годишнината на СЖББ Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) даде старт на първата...
Прочетете повече
В поредния девети модул в BASE Ловеч на фокус бе темата за финансите
Ганета Цолова, предприемач, лектор по „Счетоводство на бизнеса, осигуряване, данъци, финансово планиране“ се спря на базисните изисквания, които всеки предприемач е необходимо да има предвид, когато стартира и развива бизнес инициативата си по време на...
Прочетете повече
Първа стратегическа нетуъркинг среща на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) „Десет пъти повече“ („10 Х повече“)
На 24.01.2023 в NV Tower се състоя първата стратегическа нетуъркинг среща на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) „Десет пъти повече“ („10 Х повече“).  Защо „10 Х повече“? През 2023 година СЖББ отбелязва...
Прочетете повече