Успешен финал на първата академия за предприемачи в Троян

BASE – Академия за стартиращи предприемачи, проект на Фондация „Америка за България“, започна в Троян под ръководството на инж. Ваня Кънева, изпълнителен директор на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) на 11 май 2021 в залата на Общински съвет. Това е двайстата по ред академия, която СЖББ организира, след успешното приключване на BASE в Ловеч през септември миналата година.

26 участници завършиха академията за предприемачи със сертификат, връчен от президента на фондацията „Америка за България“ – г-жа Нанси Шилър , заедно със седем парични награди. Община Троян връчи също своята специална награда на стойност 4000 лв от кмета г-жа Донка Михайлова.

Всички участници трябваше публично да защитят своите бизнес-проекти, заедно с презентации към тях за ограничено време от 5 минути. Отговорното жури, което беше съставено от:

Надя Захариева – Програмен Директор „Бизнес, предприемачество и технологии“, Гергана Иванова – Управляващ партньор Тhe SMART GROUP, член на УС на СЖББ, Вера Добрева – Директор „Анализи, планиране и проекти“, община Троян, Георги Христов – Предприемач, собственик на бира „Айляк“ и Тина Атанасова – Директор HR VOSS Automotive, задаваха своите въпроси към всеки един от участниците, не само за презентацията и развитието на идеята, а и за финансовата част на управление на проекта в бъдеще.

След трудния избор и доста дебати от страна на журито, бяха връчени:

Първа награда – 3000 лв  за Веселинка Кънева за проекта „Апис пойнт Троян“, а почетната специална награда на Община Троян –  4000 лв,  връчена на Иво Немски за проекта му „Бели Осъм ми е Калифорния“.

Втората награда, всяка от които  1500 лв, спечелиха 4 проекта:  Надежда Христова, Дочо Дачев, Румен Радулов и семейството арх. Бранимира и Николай  Колеви.  Трета награда –  1000 лева, спечели главният редактор на вестник „Троянски глас“ Румяна Моканова, за представения проект „Цифровизация на Троянски глас“. Специални поощрителни награди – участие в лидерска академия, организирана „Съвета на жените в бизнеса в България“ получиха Десислава Хаджийска, Владислава Василева, Яна Лазарова и Павлина Денселова.

На церемонията по награждаване, присъстваха специални гости, които внесоха много настроение със своите музикални изпълнения:  Вероника Тодорова- трикратен носител на купата на България по акордеон, майстор на Германия по акордеон за 2003г, многократен победител в конкурси по света, както и Мира Попова на 14 години с множество награди от национални и международни конкурси, представяне на България в Италия, както и с нарастваща популярност на авторската си музика.

На 19 август предстои нова среща с участниците в първата бизнес академия за града ни.

Надяваме се на още нови срещи и бъдещо сътрудничество, както и подкрепа от страна на фондация „Америка за България“ съвместно със Съвета на жените в бизнеса в България.

Споделяне

Коментари

Последни новини

За трета година СЖББ получи Отличителния знак за значими постижения в политиката по равнопоставеност на жените и мъжете
Председателят на СЖББ, Цветанка Минчева, получи Отличителния знак за значими постижения в изпълнение на политиката по равнопоставеността между половете, който се присъжда на институции, организации и компании от Министерството на труда и социалната политика. Наградата в категорията “Нестопански...
Прочетете повече
Правните аспекти при управление на бизнес, счетоводството на фирмата и човешките ресурси бяха темите в последните модули на BASE – Благоевград
Кои са правните аспекти при създаването и развиването на бизнес, как да управляваме счетоводството на фирмата и човешките ресурси като най-важният капитал на всеки бизнес, бяха темите на модули IX, X и XI в бизнес...
Прочетете повече
СЖББ отбелязва европейския месец на многообразието 2024 с безплатно събитие за студенти
На 28 май Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ), в партньорство с Лидл България и Стопанския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“, ще отбележи европейския месец на многообразието, традиционно честван през май, със специално...
Прочетете повече