Управителен съвет

Цветанка Минчева – председател

Главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк

Цветанка Минчева има над 20 години кариерен път в УниКредит Булбанк. Тя започва като стажант в банката през 2001 г. През годините е заемала различни търговски и мениджърски позиции. Отговаряла е за разработването и развитието на алтернативните канали в банката. От септември 2013 г. е директор „Банкиране на дребно“ и член на УС в УниКредит Булбанк. Допринася и има водеща роля в развитието на банкиране на дребно, както и за внедряване на иновации в различни сфери на банката. През 2017 г. Цветанка става директор „Глобално банково обслужване“ като успешно реализира множество стратегически и трансформационни проекти. От март 2020 до юни 2021 г. тя заема длъжността заместник главен изпълнителен директор на УниКредит Банк Румъния. Има икономическо образование, завършила е и MBA програма по международен бизнес в MIB School of Management в Италия.

От юни 2022 г. Цветанка Минчева председател на Съвета на жените в бизнеса в България.

Boryana Manolova

Д-р инж. Боряна Манолова

Главен изпълнителен директор на Siemens България, Северна Македония и Украйна

Д-р инж. Боряна Манолова е главен изпълнителен директор на Siemens България, Северна Македония и Украйна, световен лидер в сферите на електификацията, автоматизацията и дигитализацията. Професионалният си път започва в Агенцията по заетостта към Министерството на труда, след което е избрана за регионален директор на Агенцията за чуждестранни инвестиции с център в град Русе. Между 1998 и 2007 г. тя успешно управлява бизнеса в България на „Атлас Копко Лифтън“, част от шведската група Atlas Copco – водещият световен доставчик на решения за минно-добивната, енергийната и строителна индустрии.

Боряна Манолова е магистър по финанси на Стопанската академия в Свищов, магистър-инженер по микроелектроника и доктор по енергиен мениджмънт в промишлеността на Русенския университет.

Освен председател на УС на Съвета на жените в бизнеса в България, тя е заместник-председател на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и член на Управителния съвет на Българската минно-геоложка камара. През 2014 година д-р Манолова е избрана за Мисис „Икономика“ от авторитетното списание „Икономика“.

Боряна Манолова е председател на Съвета на жените в бизнеса в България от създаването на организацията до юни 2022.

Гери Иванова

Гергана Иванова

Основател и партньор в Рекламна агенция The Smarts, както и в останалите три компании от комуникационната група: Медиа агенция IQMedia, ПР агенция Параграф 42 и продуцентското студио Shoot!.

Гергана Иванова има над 20 години опит в българската комуникационна индустрия. Кариерата й започва от началните нива на рекламата и се развива до управленски пост в голяма международна агенция. През 2008 година заедно със своя колега Радо Бимбалов основават The Smarts, независима творческа агенция, която днес е сред водещите на пазара. През дългогодишния си опит, Гергана работи за редица големи български и чужди рекламодатели и техните марки сред които  British Airways, Unilever, Hoffmann La Roche, Unicredit Bulbank,  Mtel, Electrolux, Aриана, ИКЕА, Nestle, Градус, Димитър Маджаров, Захарни заводи, Софармаси, Билла и много други. Групата на  The Smarts подкрепя безвъзмездно и редица каузи в три основни направления – защитата на деца в неравностойно положение, Борбата с тютюнопушенето и развитието на сценичните изкуства у нас

През 2017 година The Smarts слагат официалното начало на Практика, програма за обучение и вдъхновение в областта на комуникациите, от 2018 Практика е отворена към външни публики и успешно се налага като платформа за обмен на знания и идеи в комуникационния бранш.

Ирена Цакова

Ирена Цакова

Директор Разрешителни и правни дейности, „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД и „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД

Ирена Цакова е магистър по Инженерна химия и Екологичен мониторинг, контрол и здраве. Започва професионалното си развитие в отдел „Опазване на околната среда” в Кремиковци и продължава да надгражда опита си в добивната и преработвателна индустрия в рудник „Челопеч“ от 1999 г.

Ирена се усъвършенства професионално и израства в йерархията на канадската Дънди Прешъс Металс, която чрез българските си дружества разработва подземния рудник „Челопеч“ и открития „Ада тепе“ в Крумовград.

С опита си на еколог, ръководител на екип по здраве, безопасност и връзки с обществеността и оперативен директор Ирена познава управленския и организационен процес в дълбочина. Отличните комуникативни способности, чувствителността към осигуряване на баланс между интересите на различни заинтересовани страни и фокусът върху постигането на цели й дават предимство в решаването на сложните казуси по осъществяването на проекта на компанията в Крумовград – първият рудник за последните 40 години.

Ирена е избрана за една от стоте най-вдъхновяващи жени в световната минна индустрия за 2015 г. В работата си търси и създава възможности за реализация на жени в една сравнително непопулярна за жените област като минната промишленост.

Лидия Шулева

Лидия Шулева

Управляващ съдружник в Бизнес Интелект ЕООД

Г-жа Лидия Шулева е Управляващ съдружник в Бизнес Интелект ЕООД.  Фирмата предлага професионални услуги и продукти, които улесняват клиентите да увеличат значително възвръщаемостта на инвестициите си чрез консултиране в сферите на инвестициите, обществеността и придобивания.

Maya Peycheva-Takeva

Майя Пейчева-Такева

Мениджър „Човешки ресурси“ в „Hewlett Packard Enterprise” в България

Г-жа Майя Пейчева-Такева има богат опит като специалист в областта на човешките ресурси. Започва кариерата си със стаж в публичния сектор и не след дълго се присъединява към отдел „Човешки ресурси“ на „Нестле“. През 2008 г. продължава кариерата в „Бритиш Американ Тобако“, където заема различни позиции в „Човешки ресурси“. През този период тя подпомага компанията да премине през организационни промени. Последната й позиция е Мениджър „Човешки ресурси“ за България.Присъединява се към „Hewlett Packard Enterprise” през 2015 г. Оттогава насам сменя няколко позиции в местен и регионален план. След това поема поста на Мениджър „Човешки ресурси“ в „Hewlett Packard Enterprise” в България. От февруари 2018 г. отговаря едновременно за две от структурите на компанията у нас – отдел „Продажби“ и „Глобален център доставки България“.

Miglena Uzunova-Tsekova

Миглена Узунова-Цекова

Старши директор „Човешки ресурси“ и член на Лидерския екип на А1 България

Миглена Узунова-Цекова  в сферата на човешките ресурси от 20 години, като последните 12 години ръководи цялостната дейност по управление на хора в телекомуникационната компания, а от няколко месеца под нейно ръководство преминава и администрацията на компаният

През март тя беше избрана за председател на Управителния съвет  на Българската асоциация за управление на хора.

Завършила е магистратура по „Английска  филология” в Софийския университет със специализация „Масови  комуникации” и  MBA  програма  към Erasmus University в Ротердам.  Специализирала  е „Стратегическо управление на човешките ресурси” в Cornell University в Ню Йорк, а наскоро завършва и коучинг програма на Columbia Business School, също в Ню Йорк.

Милена Драгийска

Главен изпълнителен директор на Лидл България

Г-жа Милена Драгийска управлява Лидл България от 2007 година, когато веригата стъпва на българския пазар. Кариерата й в Lidl Германия започва като Регионален мениджър продажби за регионите на Щутгарт и Карлсруе, след което продължава професионалното си развитие в централата на Lidl, където отговаря за различни международни проекти за Lidl International.

Дора Стрезова-Николова

Генерален мениджър на Coca-Cola HBC Adria

Дора Стрезова-Николова е много успешен бизнес лидер, в момента генерален мениджър на Coca-Cola HBC Adria, отговаряща за бизнес операциите в Хърватия, Босна и Херцеговина и Словения. Coca-Cola HBC Adria е член на Coca-Cola HBC Group, световен лидер в индустрията за устойчивост (DJSI), който включва 29 държави и обслужва 715 милиона потребители.

С над 20 години корпоративен опит в мултинационални компании, тя е работила на различни пазари и функции в цяла Европа, включително различни търговски и лидерски позиции в Danone Group и The Coca-Cola Company. Преди да се присъедини към Coca-Cola HBC, Дора е била главен изпълнителен директор на The Coca-Cola Company в България, а по време на мандата си в Данон е била главен изпълнителен директор в България, Гърция и Кипър.

Експертният опит на Дора в бързооборотните стоки е подкрепен от нейния опит в предприемачеството и консултациите, където тя е служила като ментор и треньор. Този опит я е подготвил с цялостно разбиране на индустрията за бързооборотни стоки, което я прави многостранен и опитен експерт в тази област. Дора има магистърска степен от СУ „Св. Климент Охридски“ и владее три езика. Омъжена е и има две дъщери.

Заради страстта си да инвестира в хора и проекти, Дора отделя значителна енергия за напредъка и промяната в лидерството на жените. Нейната отдаденост към развитието на лидерството на жените се отразява в членството й в Професионалната мрежа на жените във Виена, позицията й в Управителния съвет на IAB България и членството й в Съвета на жените в бизнеса в България.

д-р Румяна Вълканов

Председател на борда на директорите на „Енерджи МТ“ ЕАД

Румяна Вълканов е собственик и председател на борда на директорите на една от най-старите и утвърдени компании за търговия с електроенергия в България – Енерджи МТ ЕАД. 

Румяна Вълканов има богат професионален опит, през годините преди основаването на Енерджи МТ ЕАД.През 2010 г. е заемала ръководни длъжности в Дау Джонс Телерейт, Ройтерс, Министерство на финансите на Република България, Булгартабак, Булгаргаз, Солар Про Холдинг. Била е и председател на Асоциацията на търговците с електроенергия България. Има магистърски степени по „Автоматика и електроника“ от ТУ – София и по „Финанси“ от УНСС, а от 2020 г. притежава докторска степен по „Икономика и управление“.

От 2019 г. г-жа Вълканов е член на Съвета на жените в бизнеса в България, а през юни 2022 г беше избрана за член на Управителния съвет на Съвета на жените в бизнеса в България.