Управителен съвет

Boryana Manolova

Д-р инж. Боряна Манолова – Председател

Главен изпълнителен директор на Siemens България

Д-р инж. Боряна Манолова е главен изпълнителен директор на Siemens България, световен лидер в сферите на електификацията, автоматизацията и дигитализацията. Професионалният си път започва в Агенцията по заетостта към Министерството на труда, след което е избрана за регионален директор на Агенцията за чуждестранни инвестиции с център в град Русе. Между 1998 и 2007 г. тя успешно управлява бизнеса в България на „Атлас Копко Лифтън“, част от шведската група Atlas Copco – водещият световен доставчик на решения за минно-добивната, енергийната и строителна индустрии.

Боряна Манолова е магистър по финанси на Стопанската академия в Свищов, магистър-инженер по микроелектроника и доктор по енергиен мениджмънт в промишлеността на Русенския университет.

Освен председател на УС на Съвета на жените в бизнеса в България, тя е заместник-председателн на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и член на Управителния съвет на Българския форум на бизнес лидерите. През 2014 година д-р Манолова е избрана за Мисис „Икономика“ на авторитетното списание „Икономика“.

Ваня Кънева

Инж. Ваня Кънева – Минкова

Директор “Човешки Ресурси и Администрация” във “ВП Брандс Интернешънъл” АД

Ваня Кънева-Минкова е магистър-инженер по индустриална автоматизация и магистър по бизнес администрация. Притежава диплома на CIPD, Великобритания. През последните шест години Ваня Кънева заемаше длъжността Директор „Човешки ресурси“ в ЧЕЗ България. Преди това е била зам. изпълнителен директор и директор „Човешки ресурси“ в Овергаз Инк. Тя има над 30-годишен опит в професионалното образование и обучение, в подбор, оценяване и ръководство на персонала в компании и сдружения от индустрията и енергетиката. В периода от месец май до месец октомври 2016 г. Ваня е изпълнителен директор на СЖББ. Член е на ББЛФ.

Гери Иванова

Гергана Иванова

Основател и партньор в Рекламна агенция The Smarts, както и в останалите три компании от комуникационната група: Медиа агенция IQMedia, ПР агенция Параграф 42 и продуцентското студио Shoot!.

Гергана Иванова има над 20 години опит в българската комуникационна индустрия. Кариерата й започва от началните нива на рекламата и се развива до управленски пост в голяма международна агенция. През 2008 година заедно със своя колега Радо Бимбалов основават The Smarts, независима творческа агенция, която днес е сред водещите на пазара. През дългогодишния си опит, Гергана работи за редица големи български и чужди рекламодатели и техните марки сред които  British Airways, Unilever, Hoffmann La Roche, Unicredit Bulbank,  Mtel, Electrolux, Aриана, ИКЕА, Nestle, Градус, Димитър Маджаров, Захарни заводи, Софармаси, Билла и много други. Групата на  The Smarts подкрепя безвъзмездно и редица каузи в три основни направления – защитата на деца в неравностойно положение, Борбата с тютюнопушенето и развитието на сценичните изкуства у нас

През 2017 година The Smarts слагат официалното начало на Практика, програма за обучение и вдъхновение в областта на комуникациите, от 2018 Практика е отворена към външни публики и успешно се налага като платформа за обмен на знания и идеи в комуникационния бранш.

Дарина Стоянова

Дарина Стоянова

Управител ПРЕСТИЖ 96 АД

е изпълнителен директор на „Престиж-96“ АД от 2014 година. Компанията е един от най-големите производители в хранително вкусовата индустрия в България и пазарен лидер във всички категории, в които оперира – бисквити, вафли и мини кейкове с марките Траяна, Мираж, Роден Край, Хипер, Троя, Споко, Ная, Мюсли, Престиж и Wellness. Преди това Дарина е работила за международната компания Хенкел повече от 14 години, като през последните 9 години е била Президент на Хенкел България и е отговаряла за бизнеса Перилни и почистващи препарати в България, Румъния, Молдова и Албания.

Дарина е сред основателите и член на управителния съвет на „Съвета на жените в бизнеса в България“ и на асоциация „Храни Напитки България“.

Зоя Паунова

Зоя Паунова

Главен изпълнителен директор на Астра Зенека България

Г-жа Зоя Паунова е изпълнителен директор на Астра Зенека България ЕООД с над двадесетгодишен опит във фармацевтичната индустрия. Има магистърска степен по фармация от Медицинската академия в София, със специализация „Организация и оптимизация на фармацевтичното дело“. Завършила е и бизнес образование в INSEAD, Франция, специализирала е във Великобритания, Швеция и САЩ. Активно популяризира корпоративната социална отговорност. Заместник – председател на Българският Форум на Бизнес лидерите.

Ирена Цакова

Ирена Цакова

Директор Разрешителни и правни дейности, „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД и „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД

Ирена Цакова е магистър по Инженерна химия и Екологичен мониторинг, контрол и здраве. Започва професионалното си развитие в отдел „Опазване на околната среда” в Кремиковци и продължава да надгражда опита си в добивната и преработвателна индустрия в рудник „Челопеч“ от 1999 г.

Ирена се усъвършенства професионално и израства в йерархията на канадската Дънди Прешъс Металс, която чрез българските си дружества разработва подземния рудник „Челопеч“ и открития „Ада тепе“ в Крумовград.

С опита си на еколог, ръководител на екип по здраве, безопасност и връзки с обществеността и оперативен директор Ирена познава управленския и организационен процес в дълбочина. Отличните комуникативни способности, чувствителността към осигуряване на баланс между интересите на различни заинтересовани страни и фокусът върху постигането на цели й дават предимство в решаването на сложните казуси по осъществяването на проекта на компанията в Крумовград – първият рудник за последните 40 години.

Ирена е избрана за една от стоте най-вдъхновяващи жени в световната минна индустрия за 2015 г. В работата си търси и създава възможности за реализация на жени в една сравнително непопулярна за жените област като минната промишленост.

Лидия Шулева

Лидия Шулева

Управляващ съдружник в Бизнес Интелект ЕООД

Г-жа Лидия Шулева е Управляващ съдружник в Бизнес Интелект ЕООД.  Фирмата предлага професионални услуги и продукти, които улесняват клиентите да увеличат значително възвръщаемостта на инвестициите си чрез консултиране в сферите на инвестициите, обществеността и придобивания.

Maya Peycheva-Takeva

Майя Пейчева-Такева

Мениджър „Човешки ресурси“ в „Hewlett Packard Enterprise” в България

Г-жа Майя Пейчева-Такева има богат опит като специалист в областта на човешките ресурси. Започва кариерата си със стаж в публичния сектор и не след дълго се присъединява към отдел „Човешки ресурси“ на „Нестле“. През 2008 г. продължава кариерата в „Бритиш Американ Тобако“, където заема различни позиции в „Човешки ресурси“. През този период тя подпомага компанията да премине през организационни промени. Последната й позиция е Мениджър „Човешки ресурси“ за България.Присъединява се към „Hewlett Packard Enterprise” през 2015 г. Оттогава насам сменя няколко позиции в местен и регионален план. След това поема поста на Мениджър „Човешки ресурси“ в „Hewlett Packard Enterprise” в България. От февруари 2018 г. отговаря едновременно за две от структурите на компанията у нас – отдел „Продажби“ и „Глобален център доставки България“.

Miglena Uzunova-Tsekova

Миглена Узунова-Цекова

Старши директор „Човешки ресурси“ и член на Лидерския екип на А1 България

Миглена Узунова-Цекова  в сферата на човешките ресурси от 20 години, като последните 12 години ръководи цялостната дейност по управление на хора в телекомуникационната компания, а от няколко месеца под нейно ръководство преминава и администрацията на компаният

През март тя беше избрана за председател на Управителния съвет  на Българската асоциация за управление на хора.

Завършила е магистратура по „Английска  филология” в Софийския университет със специализация „Масови  комуникации” и  MBA  програма  към Erasmus University в Ротердам.  Специализирала  е „Стратегическо управление на човешките ресурси” в Cornell University в Ню Йорк, а наскоро завършва и коучинг програма на Columbia Business School, също в Ню Йорк.

Милена Драгийска

Изпълнителен директор на Лидл България

Г-жа Милена Драгийска управлява Лидл България от 2007 година, когато веригата стъпва на българския пазар. Кариерата й в Lidl Германия започва като Регионален мениджър продажби за регионите на Щутгарт и Карлсруе, след което продължава професионалното си развитие в централата на Lidl, където отговаря за различни международни проекти за Lidl International.

Член е на Управителния съвет на Германо-Българската индустриално-търговска камара.

Теодора Петкова

Главен изпълнителен директор и Председател на УС на УниКредит Булбанк

Теодора Петкова е председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк. Преди това тя е член на УС и главен риск директор на УниКредит Булбанк, както и председател на Кредитния съвет на банката, на Комитета по провизиране и реструктуриране и член на Кредитния комитет. Теодора Петкова започва кариерата си в банката като кредитен анализатор през 2002 г. и става старши мениджър на екипа за корпоративно кредитиране през 2007 г.  От 2009 до 2015 г. Теодора е директор на управление „Кредитен риск“, а от септември 2015 г. е директор на Международния център в „Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране“.
Теодора Петкова е член на Надзорния съвет на УниКредит Кънсюмър Файненсинг и Уникредит Лизинг и има многогодишен опит като член на Борда на директорите на УниКредит Факторинг. Тя е член на управителния съвет на Асоциацията на банките в България и част от съвета на директорите на Борика АД.
Теодора Петкова е магистър по финанси от УНСС и има Global Executive MBA от Carlson Business School на University of Minnesota и от Vienna University of Economics and Business.