Съветът на жените в бизнеса в България избра трима нови членове на УС

  • Общото събрание преизбра д-р инж. Боряна Манолова за нов 3-годишен мандат като председател на СЖББ

  • Гергана Иванова, Ирена Цакова и Миглена Узунова-Цекова се присъединиха към УС

  • Нова работна група ще насърчава комуникацията и взаимодействието между членовете на Съвета

 

Трима нови членове на Управителния съвет на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) избра Общото събрание на организацията. Гергана Иванова, съсобственик и управител на The Smarts и ПР агенция „Параграф 42“; Ирена Цакова, директор разрешителни и правни дейности „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД и „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД и Миглена Узунова-Цекова, старши директор човешки ресурси в телекомуникационната компания А1, получиха подкрепата на участниците в срещата, която се състоя на 17 юни в София.

Четирима членове на УС бяха преизбрани за втори мандат – Цветанка Минчева, директор Глобално банково обслужване и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк; Дарина Стоянова, изпълнителен директор на „Престиж-96“ АД;  инж. Ваня Кънева – Минкова, директор „Човешки ресурси и администрация“ във „ВП Брандс Интернешънъл“ АД и Зоя Паунова, главен изпълнителен директор на „Астра Зенека България“, а трима членове продължават своя първи мандат – Лидия Шулева, управляващ съдружник в „Бизнес Интелект“ ЕООД; Милена Драгийска, изпълнителен директор на „Лидл България“ и Майя Пейчева-Такева, мениджър „Човешки ресурси“ в Hewlett Packard Enterprise България.

Общото събрание даде висока оценка на работата по развитието на програмите и инициативите на Съвета през 2018 г.  – Националната стажантска програма „Оставаме в България“, Лидерската академия „Успяваме в България“, месечните срещи с политици, общественици и международни представители, afterwork събитията. Докладът за дейността бе представен от изпълнителния директор на Съвета Мария Маврудиева, която се спря и на приоритетите и проектите на сдружението за 2019 г.  Те включват утвърждаване и надграждане на досегашните програми, както и нови инициативи.

По време на провелата се в същия ден Годишна среща на Съвета на жените в бизнеса в България бе взето решение за създаването на още една работна група в допълнение към двата съществуващи комитета – по комуникации и човешки ресурси. Основна задача на новата работна група ще бъде развитието на вътрешните контакти и управление на общността, като целта е да се насърчи комуникацията между членовете на организацията с цел споделяне на добри практики, нетуъркинг и сътрудничество.

 


Gergana IvanovaГергана Иванова

Основател и партньор в Рекламна агенция The Smarts, както и в останалите три компании от комуникационната група: Медиа агенция IQMedia, ПР агенция Параграф 42 и продуцентското студио Shoot!.

Гергана Иванова има над 20 години опит в българската комуникационна индустрия. Кариерата й започва от началните нива на рекламата и се развива до управленски пост в голяма международна агенция. През 2008 година заедно със своя колега Радо Бимбалов основават The Smarts, независима творческа агенция, която днес е сред водещите на пазара. През дългогодишния си опит, Гергана работи за редица големи български и чужди рекламодатели и техните марки сред които  British Airways, Unilever, Hoffmann La Roche, Unicredit Bulbank,  Mtel, Electrolux, Aриана, ИКЕА, Nestle, Градус, Димитър Маджаров, Захарни заводи, Софармаси, Билла и много други. Групата на  The Smarts подкрепя безвъзмездно и редица каузи в три основни направления – защитата на деца в неравностойно положение, борбата с тютюнопушенето и развитието на сценичните изкуства у нас.

През 2017 година The Smarts слагат официалното начало на Практика, програма за обучение и вдъхновение в областта на комуникациите. От 2018 Практика е отворена към външни публики и успешно се налага като платформа за обмен на знания и идеи в комуникационния бранш.


Irena TsakovaИрена Цакова

Директор Разрешителни и правни дейности, „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД и „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД

Ирена Цакова е магистър по Инженерна химия и Екологичен мониторинг, контрол и здраве. Започва професионалното си развитие в отдел „Опазване на околната среда” в Кремиковци и продължава да надгражда опита си в добивната и преработвателна индустрия в рудник „Челопеч“ от 1999 г.

Ирена се усъвършенства професионално и израства в йерархията на канадската Дънди Прешъс Металс, която чрез българските си дружества разработва подземния рудник „Челопеч“ и открития „Ада тепе“ в Крумовград.

С опита си на еколог, ръководител на екип по здраве, безопасност и връзки с обществеността и оперативен директор Ирена познава управленския и организационен процес в дълбочина. Отличните комуникативни способности, чувствителността към осигуряване на баланс между интересите на различни заинтересовани страни и фокусът върху постигането на цели й дават предимство в решаването на сложните казуси по осъществяването на проекта на компанията в Крумовград – първият рудник за последните 40 години.

Ирена е избрана за една от стоте най-вдъхновяващи жени в световната минна индустрия за 2015 г. В работата си търси и създава възможности за реализация на жени в една сравнително непопулярна за жените област като минната промишленост.


Miglena Ouzounova - Tsekova_2Миглена Узунова-Цекова

Старши директор „Човешки ресурси“ и член на Лидерския екип на А1 България

Миглена Узунова-Цекова e в сферата на човешките ресурси от 20 години, като последните 12 години ръководи цялостната дейност по управление на хора в телекомуникационната компания, а от няколко месеца под нейно ръководство преминава и администрацията на компанията.

През март тя беше избрана за председател на Управителния съвет  на Българската асоциация за управление на хора.

Завършила е магистратура по „Английска  филология” в Софийския университет със специализация „Масови  комуникации” и  MBA  програма  към Erasmus University в Ротердам.  Специализирала  е „Стратегическо управление на човешките ресурси” в Cornell University в Ню Йорк, а наскоро завършва и коучинг програма на Columbia Business School, също в Ню Йорк.

 

###

Съветът на жените в бизнеса в България” е сдружение с нестопанска цел в обществена полза. Негови членове са водещи мениджъри и представители на компании и организации у нас. Сред целите на Съвета са разпространяване на добрите практики и програми за насърчаване на професионално развитие на жените в малкия и среден бизнес и израстването им в мениджърските позиции; развитие и утвърждаването на професионалните ценности в гражданското общество, образованието, науката, културата, техниката и технологиите; подкрепа за младите специалисти и таланти да реализират потенциала си в България и подпомагане на младежи в неравностойно социално положение в тяхното образование.

Повече информация за дейността на Съвета на жените в бизнеса:

Website: https://womeninbusiness.bg/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/council-of-women-in-business-in-bulgaria

Facebook: https://www.facebook.com/CWBB.Bulgaria/

Twitter: https://twitter.com/WomenBusinessBG

Instagram: https://www.instagram.com/womeninbusinessbg/

 

Споделяне

Коментари

Последни новини

СЖББ отбелязва европейския месец на многообразието 2024 с безплатно събитие за студенти
На 28 май Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ), в партньорство с Лидл България и Стопанския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“, ще отбележи европейския месец на многообразието, традиционно честван през май, със...
Прочетете повече
13 менторски двойки се включиха в третото издание на програмата „Incredible Us – Успешни заедно“
След шест месеца на интензивна работа и обучения 13 менторски двойки завършиха съвместната програма на Съвета на жените в бизнеса в България и HPE Women at Work Bulgaria – “Incredible Us – Успешни заедно”. Третото...
Прочетете повече
Пазарно проучване, ценови тактики и маркетинг бяха темите на лекциите в BASE в края на април
Как се прави пазарно проучване? Как да определим цените на стоките и услугите, които предлагаме? Как да изградим и популяризираме собствен бранд? Отговорите на тези ключови бизнес въпроси, част от програмата на BASE – Благоевград,...
Прочетете повече