Съветът на жените в бизнеса в България с награда „Партньор в образованието“

  • Ценим отличието, тъй като за нас тази сфера е от първостепенно значение, каза Мария Маврудиева
  • Зам.министърът на образованието Таня Михайлова връчи отличието

МОН1Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) бе отличен с наградата „Партньор в образованието“ от Центъра за учебно-тренировъчните фирми. Наградата прие изпълнителният директор на Съвета Мария Маврудиева от зам.министъра на образованието Таня Михайлова. Сертификатите се връчват от името на Световната мрежа на тренировъчните предприятия EUROPEN-PEN international.

„Ценим много тази награда, тъй като за Съвета образованието е сфера от първостепенно значение и е в центъра на много от нашите инициативи“, коментира след церемонията Мария Маврудиева.

СЖББ получи наградата за провеждането на конкурса “Сътрудничество с фирма-ментор”. Той се организира всяка година в рамките на ежегодния Панаир на учебно-тренировъчните фирми ТФ Фест. Съветът ще участва и в тазгодишното издание на събитието, включително и с нови инициативи.

„Благодаря ви, че сте партньори в образованието“, обърна се към всички наградени зам.министър Таня Михайлова. Тя отчете, че за 25 години съществуване Центъра за учебно-тренировъчните фирми е развил дейност, която се ползва с широка подкрепа.

Общо 50 представители на бизнеса, университетите, държавната администрация и неправителствения сектор получиха сертификат „Партньор в образованието“ заради активното си участие в  обучението в тренировъчна фирма чрез системно и дългогодишно подпомагане на дейностите в Българската мрежа на тренировъчните фирми.

—————————-

За Центъра за учебно-тренировъчните фирми

Центърът за учебно-тренировъчни фирми, МОН осигурява за всички учебно-тренировъчни фирми (учебни предприятия) от националната мрежа на учебните предприятия необходимите за нормалното им функциониране служби и институции на държавата и поддържа дейности за създаване на цялостна симулирана икономическа среда за обучение и придобиване на умения и опит за ефективно включване на пазара на труда. ЦУТФ симулира за тренировъчните фирми Агенция по вписванията, Национална агенция за приходите, Комисия за защита на личните данни, Патентно ведомство, Банка и др., които работят по правилата, по процедурите и с формулярите на реалните структури у нас.

Днес Мрежата на българските учебни предприятия обединява 328 ученически и студентски фирми в цялата страна. Всяка година нови 5000 ученици и студенти преминават обучение в учебно предприятие. Голяма част от учебните фирми работят с фирми от реалния бизнес, които имат същия предмет на дейност. Това сътрудничество дава на обучаваните информация, знание и опит. То доближава обучението до реалността на бизнеса, а партниращите компании могат да оценят основните знания, ключови компетенции и специфични умения на учениците и студентите, придобити в учебното предприятие, да видят доколко образователната система създава млади хора, подготвени за бъдещата им професионална реализация.

 

Споделяне

Коментари

Последни новини

Правните аспекти при управление на бизнес, счетоводството на фирмата и човешките ресурси бяха темите в последните модули на BASE – Благоевград
Кои са правните аспекти при създаването и развиването на бизнес, как да управляваме счетоводството на фирмата и човешките ресурси като най-важният капитал на всеки бизнес, бяха темите на модули IX, X и XI в бизнес...
Прочетете повече
СЖББ отбелязва европейския месец на многообразието 2024 с безплатно събитие за студенти
На 28 май Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ), в партньорство с Лидл България и Стопанския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“, ще отбележи европейския месец на многообразието, традиционно честван през май, със...
Прочетете повече
13 менторски двойки се включиха в третото издание на програмата „Incredible Us – Успешни заедно“
След шест месеца на интензивна работа и обучения 13 менторски двойки завършиха съвместната програма на Съвета на жените в бизнеса в България и HPE Women at Work Bulgaria – “Incredible Us – Успешни заедно”. Третото...
Прочетете повече