Съветът на жените в бизнеса в България с награда „Партньор в образованието“

  • Ценим отличието, тъй като за нас тази сфера е от първостепенно значение, каза Мария Маврудиева
  • Зам.министърът на образованието Таня Михайлова връчи отличието

МОН1Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) бе отличен с наградата „Партньор в образованието“ от Центъра за учебно-тренировъчните фирми. Наградата прие изпълнителният директор на Съвета Мария Маврудиева от зам.министъра на образованието Таня Михайлова. Сертификатите се връчват от името на Световната мрежа на тренировъчните предприятия EUROPEN-PEN international.

„Ценим много тази награда, тъй като за Съвета образованието е сфера от първостепенно значение и е в центъра на много от нашите инициативи“, коментира след церемонията Мария Маврудиева.

СЖББ получи наградата за провеждането на конкурса “Сътрудничество с фирма-ментор”. Той се организира всяка година в рамките на ежегодния Панаир на учебно-тренировъчните фирми ТФ Фест. Съветът ще участва и в тазгодишното издание на събитието, включително и с нови инициативи.

„Благодаря ви, че сте партньори в образованието“, обърна се към всички наградени зам.министър Таня Михайлова. Тя отчете, че за 25 години съществуване Центъра за учебно-тренировъчните фирми е развил дейност, която се ползва с широка подкрепа.

Общо 50 представители на бизнеса, университетите, държавната администрация и неправителствения сектор получиха сертификат „Партньор в образованието“ заради активното си участие в  обучението в тренировъчна фирма чрез системно и дългогодишно подпомагане на дейностите в Българската мрежа на тренировъчните фирми.

—————————-

За Центъра за учебно-тренировъчните фирми

Центърът за учебно-тренировъчни фирми, МОН осигурява за всички учебно-тренировъчни фирми (учебни предприятия) от националната мрежа на учебните предприятия необходимите за нормалното им функциониране служби и институции на държавата и поддържа дейности за създаване на цялостна симулирана икономическа среда за обучение и придобиване на умения и опит за ефективно включване на пазара на труда. ЦУТФ симулира за тренировъчните фирми Агенция по вписванията, Национална агенция за приходите, Комисия за защита на личните данни, Патентно ведомство, Банка и др., които работят по правилата, по процедурите и с формулярите на реалните структури у нас.

Днес Мрежата на българските учебни предприятия обединява 328 ученически и студентски фирми в цялата страна. Всяка година нови 5000 ученици и студенти преминават обучение в учебно предприятие. Голяма част от учебните фирми работят с фирми от реалния бизнес, които имат същия предмет на дейност. Това сътрудничество дава на обучаваните информация, знание и опит. То доближава обучението до реалността на бизнеса, а партниращите компании могат да оценят основните знания, ключови компетенции и специфични умения на учениците и студентите, придобити в учебното предприятие, да видят доколко образователната система създава млади хора, подготвени за бъдещата им професионална реализация.

 

Споделяне

Коментари

Последни новини

43 дами предприемачи бяха отличени в деветото издание на Лидерска академия „Успяваме в България“
Сертификатите за завършване бяха връчени на участничките лично от кмета на столицата Йорданка Фандъкова 08 юни 2023 г., София На официална церемония в град София 43 дами се дипломираха в деветото издание на Лидерска академия...
Прочетете повече
Програмите на СЖББ в подкрепа на жените лидери бяха основна тема за дискусия на работен обяд с посланичката на Финландия в България
Насърчаване на дамското лидерство и подкрепа на кариерното развитие на млади и талантливи българи, така че да изберат да останат и да се развиват в страната, са приоритети в обучителните програми на Съвета на жените...
Прочетете повече
Темата за цените и ценообразуването бе акцентът на поредния модул на Бизнес академията за предприемачи в Благоевград 
Коя е добрата цена и как да я определяме? На тези два фундаментални въпроса получиха отговор бъдещите предприемачи от Благоевград по време на поредния модул от BASE академията.  Темата бе изключително полезна и провокира голям...
Прочетете повече