Съветът на жените в бизнеса в България с награда „Партньор в образованието“

  • Ценим отличието, тъй като за нас тази сфера е от първостепенно значение, каза Мария Маврудиева
  • Зам.министърът на образованието Таня Михайлова връчи отличието

МОН1Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) бе отличен с наградата „Партньор в образованието“ от Центъра за учебно-тренировъчните фирми. Наградата прие изпълнителният директор на Съвета Мария Маврудиева от зам.министъра на образованието Таня Михайлова. Сертификатите се връчват от името на Световната мрежа на тренировъчните предприятия EUROPEN-PEN international.

„Ценим много тази награда, тъй като за Съвета образованието е сфера от първостепенно значение и е в центъра на много от нашите инициативи“, коментира след церемонията Мария Маврудиева.

СЖББ получи наградата за провеждането на конкурса “Сътрудничество с фирма-ментор”. Той се организира всяка година в рамките на ежегодния Панаир на учебно-тренировъчните фирми ТФ Фест. Съветът ще участва и в тазгодишното издание на събитието, включително и с нови инициативи.

„Благодаря ви, че сте партньори в образованието“, обърна се към всички наградени зам.министър Таня Михайлова. Тя отчете, че за 25 години съществуване Центъра за учебно-тренировъчните фирми е развил дейност, която се ползва с широка подкрепа.

Общо 50 представители на бизнеса, университетите, държавната администрация и неправителствения сектор получиха сертификат „Партньор в образованието“ заради активното си участие в  обучението в тренировъчна фирма чрез системно и дългогодишно подпомагане на дейностите в Българската мрежа на тренировъчните фирми.

—————————-

За Центъра за учебно-тренировъчните фирми

Центърът за учебно-тренировъчни фирми, МОН осигурява за всички учебно-тренировъчни фирми (учебни предприятия) от националната мрежа на учебните предприятия необходимите за нормалното им функциониране служби и институции на държавата и поддържа дейности за създаване на цялостна симулирана икономическа среда за обучение и придобиване на умения и опит за ефективно включване на пазара на труда. ЦУТФ симулира за тренировъчните фирми Агенция по вписванията, Национална агенция за приходите, Комисия за защита на личните данни, Патентно ведомство, Банка и др., които работят по правилата, по процедурите и с формулярите на реалните структури у нас.

Днес Мрежата на българските учебни предприятия обединява 328 ученически и студентски фирми в цялата страна. Всяка година нови 5000 ученици и студенти преминават обучение в учебно предприятие. Голяма част от учебните фирми работят с фирми от реалния бизнес, които имат същия предмет на дейност. Това сътрудничество дава на обучаваните информация, знание и опит. То доближава обучението до реалността на бизнеса, а партниращите компании могат да оценят основните знания, ключови компетенции и специфични умения на учениците и студентите, придобити в учебното предприятие, да видят доколко образователната система създава млади хора, подготвени за бъдещата им професионална реализация.

 

Споделяне

Коментари

Последни новини

Делегация на СЖББ на конгреса на AIDDA във Флоренция
Делегация от Съвета на жените в бизнеса в България бе част от конгреса на партньорската италианска AIDDA (Associazione Imprenditrici Donne Dirigenti d’Azienda) във Флоренция между 16 и 18 септември, организиран по повод 60 години от...
Прочетете повече
АНКЕТА, СВЪРЗАНА С РАВНОПОСТАВЕНОСТТА
Уважаеми членове и приятели на СЖББ, СЖББ дава старт на нова инициатива, която цели да получим реална представа за нивата на разнообразие, равнопоставеност и приобщаване. Анкетата е част от мащабно проучване, организирано съвместно с агенция...
Прочетете повече