Съветът на жените в бизнеса в България с награда „Партньор в образованието“

  • Ценим отличието, тъй като за нас тази сфера е от първостепенно значение, каза Мария Маврудиева
  • Зам.министърът на образованието Таня Михайлова връчи отличието

МОН1Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) бе отличен с наградата „Партньор в образованието“ от Центъра за учебно-тренировъчните фирми. Наградата прие изпълнителният директор на Съвета Мария Маврудиева от зам.министъра на образованието Таня Михайлова. Сертификатите се връчват от името на Световната мрежа на тренировъчните предприятия EUROPEN-PEN international.

„Ценим много тази награда, тъй като за Съвета образованието е сфера от първостепенно значение и е в центъра на много от нашите инициативи“, коментира след церемонията Мария Маврудиева.

СЖББ получи наградата за провеждането на конкурса “Сътрудничество с фирма-ментор”. Той се организира всяка година в рамките на ежегодния Панаир на учебно-тренировъчните фирми ТФ Фест. Съветът ще участва и в тазгодишното издание на събитието, включително и с нови инициативи.

„Благодаря ви, че сте партньори в образованието“, обърна се към всички наградени зам.министър Таня Михайлова. Тя отчете, че за 25 години съществуване Центъра за учебно-тренировъчните фирми е развил дейност, която се ползва с широка подкрепа.

Общо 50 представители на бизнеса, университетите, държавната администрация и неправителствения сектор получиха сертификат „Партньор в образованието“ заради активното си участие в  обучението в тренировъчна фирма чрез системно и дългогодишно подпомагане на дейностите в Българската мрежа на тренировъчните фирми.

—————————-

За Центъра за учебно-тренировъчните фирми

Центърът за учебно-тренировъчни фирми, МОН осигурява за всички учебно-тренировъчни фирми (учебни предприятия) от националната мрежа на учебните предприятия необходимите за нормалното им функциониране служби и институции на държавата и поддържа дейности за създаване на цялостна симулирана икономическа среда за обучение и придобиване на умения и опит за ефективно включване на пазара на труда. ЦУТФ симулира за тренировъчните фирми Агенция по вписванията, Национална агенция за приходите, Комисия за защита на личните данни, Патентно ведомство, Банка и др., които работят по правилата, по процедурите и с формулярите на реалните структури у нас.

Днес Мрежата на българските учебни предприятия обединява 328 ученически и студентски фирми в цялата страна. Всяка година нови 5000 ученици и студенти преминават обучение в учебно предприятие. Голяма част от учебните фирми работят с фирми от реалния бизнес, които имат същия предмет на дейност. Това сътрудничество дава на обучаваните информация, знание и опит. То доближава обучението до реалността на бизнеса, а партниращите компании могат да оценят основните знания, ключови компетенции и специфични умения на учениците и студентите, придобити в учебното предприятие, да видят доколко образователната система създава млади хора, подготвени за бъдещата им професионална реализация.

 

Споделяне

Коментари

Последни новини

Първа стратегическа нетуъркинг среща на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) „Десет пъти повече“ („10 Х повече“)
На 24.01.2023 в NV Tower се състоя първата стратегическа нетуъркинг среща на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) „Десет пъти повече“ („10 Х повече“).  Защо „10 Х повече“? През 2023 година СЖББ отбелязва...
Прочетете повече
Модул 8 на BASE Ловеч бе посветена на темата за цени и ценообразуване
Темата на Модул 8 на академията бе изключително полезна, изпълнена с безценни съвети от практиката и провокира много интерес, тъй като покри следните важни бизнес въпроси: Различни тайни и тънкости на ценообразуването бяха споделени с...
Прочетете повече
Модул 7 на BASE Ловеч бе посветен на правните аспекти от създаването и управлението на една компания
Поредната лекция от BASE в Ловеч през изминалата седмица бе на тема “Правни аспекти на предприемаческата дейност“. Лекцията бе представена от адв. Габриела Велинова, управляващ съдружник на АК “Фронтекс Лигъл Сървисис”.  Основните акценти бяха:  На...
Прочетете повече