Съветът на жените в бизнеса в България обяви първата Лятна академия „Лидери на бъдещето”

На официална церемония, която се проведе на 1 август в Гранд хотел София, Съветът на жените в бизнеса в България обяви началото на Първата Лятна академия „Лидери на бъдещето”, част от Националната стажантска инициатива „Оставаме в България“. В академията ще участват 30 младежи от 11 и 12 клас, както и студенти от български и чуждестранни университети. В рамките на месец август младите таланти ще участват в серия от обучения, предоставени от компаниите -членове на Съвета, които ще им помогната да изградят своите умения и да почерпят опит и ноу-хоу от представители на едни от най-успешните бизнеси не само в България, но и в световен мащаб.

_DSC1205

Стартът на Лятната академия бе даден от д-р инж. Боряна Манолова, председател на Съвета. Г-жа Манолова пожела успех на всички участници, които в края на академията ще представят и собствени иновативни идеи и концепции за решения на реални проблеми на бизнеса и в полза на обществото, за по-добро бъдеще и качество на живот в България. Със своите разработки те ще вземат участие в националния конкурс „Иноватори на бъдещето – Стажанти 2016” на СЖББ и ще се съревновават за редица награди, сред които 5 стажантски места в Европейския паламент в Брюксел.

„Вие имате уникалния шанс да се докоснете до най-предприемчивите и най-успелите в бизнеса в България”, призова младежите Ирена Соколова, зам. председател на Комисия по култура и медии. „Използвайте всяка минута, не се страхувайте да пробвате. Всяка грешка за вас ще бъде още едно изкачено стъпало. Възползвайте се максимално от възможността, която ви се предоставя, и вземете колкото можете повече”, посъветва ги тя в приветсвието си.

_DSC1036

Сред официалните гости на церемонията бяха също така и Дария Маврудиева, директор на Център на Учебно-тренировъчните фирми, д-р Андрей Велчев, Зам. председател на Български младежки форум, и Мануела Тотева, участник в Лидерска академия на Съвета. Всички те дадоха ценни напъствия на участниците и изразиха своята подкрепа и вяра в успеха на инициативи от подобен род, които дават шанс младите хора да докажат своите качества и възможности, да навлязат в света на бизнеса и да получат възможности за развитие, подходяща среда и стимул за реализация в България.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Представители на Съвета на жените в бизнеса в България се срещнаха с партньорски организации в Милано
Представители на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) от 23 до 25 юни бяха на посещение във бизнес столицата на Италия – Милано за участие в серия от срещи с партньорски организации, които...
Прочетете повече
Над 30 дами предприемачи се дипломираха в юбилейното десето издание на Лидерска академия „Успяваме в България“
Емблематичната програма на Съвета на жените в бизнеса в България е подпомогнала кариерното развитие на над 400 жени в бизнеса у нас На официална церемония в София, провела се на 20 юни, над 30 дами...
Прочетете повече