Съветът на жените в бизнеса в България обяви първата Лятна академия „Лидери на бъдещето”

На официална церемония, която се проведе на 1 август в Гранд хотел София, Съветът на жените в бизнеса в България обяви началото на Първата Лятна академия „Лидери на бъдещето”, част от Националната стажантска инициатива „Оставаме в България“. В академията ще участват 30 младежи от 11 и 12 клас, както и студенти от български и чуждестранни университети. В рамките на месец август младите таланти ще участват в серия от обучения, предоставени от компаниите -членове на Съвета, които ще им помогната да изградят своите умения и да почерпят опит и ноу-хоу от представители на едни от най-успешните бизнеси не само в България, но и в световен мащаб.

_DSC1205

Стартът на Лятната академия бе даден от д-р инж. Боряна Манолова, председател на Съвета. Г-жа Манолова пожела успех на всички участници, които в края на академията ще представят и собствени иновативни идеи и концепции за решения на реални проблеми на бизнеса и в полза на обществото, за по-добро бъдеще и качество на живот в България. Със своите разработки те ще вземат участие в националния конкурс „Иноватори на бъдещето – Стажанти 2016” на СЖББ и ще се съревновават за редица награди, сред които 5 стажантски места в Европейския паламент в Брюксел.

„Вие имате уникалния шанс да се докоснете до най-предприемчивите и най-успелите в бизнеса в България”, призова младежите Ирена Соколова, зам. председател на Комисия по култура и медии. „Използвайте всяка минута, не се страхувайте да пробвате. Всяка грешка за вас ще бъде още едно изкачено стъпало. Възползвайте се максимално от възможността, която ви се предоставя, и вземете колкото можете повече”, посъветва ги тя в приветсвието си.

_DSC1036

Сред официалните гости на церемонията бяха също така и Дария Маврудиева, директор на Център на Учебно-тренировъчните фирми, д-р Андрей Велчев, Зам. председател на Български младежки форум, и Мануела Тотева, участник в Лидерска академия на Съвета. Всички те дадоха ценни напъствия на участниците и изразиха своята подкрепа и вяра в успеха на инициативи от подобен род, които дават шанс младите хора да докажат своите качества и възможности, да навлязат в света на бизнеса и да получат възможности за развитие, подходяща среда и стимул за реализация в България.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Съветът на жените в бизнеса в България даде старт на първата у нас сертификационна академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване”
Обучителната програма е създадена в партньорство със Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и започва в навечерието на 10 годишнината на СЖББ Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) даде старт на първата...
Прочетете повече
В поредния девети модул в BASE Ловеч на фокус бе темата за финансите
Ганета Цолова, предприемач, лектор по „Счетоводство на бизнеса, осигуряване, данъци, финансово планиране“ се спря на базисните изисквания, които всеки предприемач е необходимо да има предвид, когато стартира и развива бизнес инициативата си по време на...
Прочетете повече
Първа стратегическа нетуъркинг среща на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) „Десет пъти повече“ („10 Х повече“)
На 24.01.2023 в NV Tower се състоя първата стратегическа нетуъркинг среща на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) „Десет пъти повече“ („10 Х повече“).  Защо „10 Х повече“? През 2023 година СЖББ отбелязва...
Прочетете повече