Старт на BASE Габрово

На 27.04.2022 тържествено беше открита четвъртата BASE Академия в Габрово.

27 млади предприемачи започнаха своето обучение в Академията за стартиращи предприемачи.

Поздравления към участниците поднесоха:

  • Ралица Манолова- Областен управител;
  • Невена Минева- Зам.кмет на Община Габрово „Образование, социални дейности, култура и туризъм“;
  • Надя Захариева- Проектен Директор „Бизнес, предприемачество и технологии” на Фондация „Америка за България“;
  • Слави Манев-Регионален мениджър на Уни Кредит Булбанк;
  • Таня Цветкова- лауреат на Първа награда BASE Враца

Първата лекция „Предприемачеството. Какво е това“ беше представена от Лидия Шулева, бивш Вицепремиер на България, член на УС на СЖББ.

 BASE – Бизнес Академия за стартиращи предприемачи е успешен проект на Америка за България и се реализира и развива с партньори като СЖББ и други национални сдружения и асоциации. Проектът цели да създаде благоприятна среда за устойчиво икономическо развитие в различни региони на България и да насърчи хората да стартират или доразвият свой собствен бизнес. Проектът цели да трансформира общностите като ги овласти с бизнес умения и представи пред тях възможностите, които регионът дава за развитие на предприемачеството. До момента през бизнес академията са преминали обучение 28 групи и има над 500 завършили, изготвени са над 250 бизнес плана, а с успешен старт са над 100 нови бизнеса.

СЖББ се явява естествен партньор в проекта BASE със своите над 200 корпоративни и индивидуални членове – водещи мениджъри и висококвалифицирани експерти със солиден опит в областта на управлението и корпоративната култура, технологиите, образованието и обучението, които застават със своето име и експертиза зад инициативите на Съвета.

BASE в Габрово

Партньори на програмата на Фондация „Америка за България“ и СЖББ в Габрово са Общински и Областен съвети в Габрово.

Програмата се радва на изключителен интерес – с общо 27 участници.  Предприемчивият дух, мотивация, ентусиазъм и желание за самоусъвършенстване водят хора от различни възрасти и професии да се превърнат в част от програмата.

Академията се състои от 13-седмичен курс, в който участниците се обучават на предприемачество, свързва ги силното желание да стартират или да доразвият свой собствен бизнес. По време на курса на участниците се предават знания и умения как да построят основите на своя малък бизнес в България. Започва се с темата за това как да стартираме свой бизнес и къде е ключа към успеха. Проследява се раждането и развитието на предприемаческата идея, покриват се тънкостите при проучването на пазара, отделя се специално внимание на финансовото планиране, счетоводство и данъци, управлението на човешките ресурси. Винаги голям интерес предизвикват темите за Маркетинг и реклама, Управление на продажбите, Ценообразуване и жизнен цикъл на компанията, презентационни умения като някои от участниците са заявили, че желаят да надградят знанията си допълнително и най-активните от тях ще могат да разчитат на лични ментори след края на курса.

Лекциите се провеждат веднъж седмично- всяка сряда от 18 часа

Обучението в Академията ще завърши с представяне на бизнес идея (под формата на проект). За най-добрите идеи ще бъде предоставена възможност да кандидатстват за награден фонд осигурен от Фондация „Америка за България“ и Съвета на жените в бизнеса в България.

Споделяне

Коментари

Последни новини

СЖББ е партньор в конференция за женското предприемачество
Форумът „Насърчаване на женското предприемачество: Ключ към икономически растеж и устойчиво бъдеще“ събира топ експерти от Европа и България Лидия Шулева, член на УС на СЖББ, ще е един от панелистите в предстоящия форум за...
Прочетете повече
СЖББ участва в инициативата „Жените в бизнеса“
СЖББ участва за втора поредна година в инициативата „Жените в бизнеса“ по покана на Стопанската камара на Австрия – Advantage Austria. Събитието се състоя на 18-ти май и събра представители на австрийското посолство и активни...
Прочетете повече
Милена Драгийска се включи в първото издание на Women’s network@dbihk
Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България и член на УС на СЖББ, се включи в дискусиите в първото издание на инициативата Women‘s network@dbihk, организирана от Германо-Българска индустриално-търговска камара. Целта на събитието, провело се...
Прочетете повече