Стажантите от young.LEADERS.talk на визита в „Hewlett Packard Enterprise” в България  

  • Всеки сам е двигател на кариерата си, бе едно от посланията на домакините към младите хора
  • Стажантите се запознаха с компанията и нейните ценности

HPE1„Вие сте двигателите на вашето собствено кариерно развитие и го държите в ръцете си.“ Това бе едно от посланията, които чуха стажантите от компаниите-членки на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) при посещението си в „Hewlett Packard Enterprise” в България. Компанията отвори вратите си за поредното събитие от серията young.LEADERS.talk, организирани от СЖББ в рамките на Националната стажантска инициатива. Тяхната цел е да даде възможност на младите хора да се срещнат със своите модели за подражание – от ръководители и топ мениджъри на водещи компании до млади, успешни специалисти и предприемачи, и да почерпят опит от техните лични истории.

В рамките на визитата стажантите се запознаха с компанията и с начините да управляват кариерата си. Те бяха приветствани с добре дошли от Майя Пейчева-Такева, Мениджър „Човешки ресурси“ в „Hewlett Packard Enterprise” в България. Тя посочи компанията като добър пример как човек може да работи в България, но работната му среда да е международна. „В работния си живот тук действаме според три основни ценности – партньорство, иновации, действие“, каза от своя страна HR специалистът Ани Артинян. Тя и колегата й Георги Янакиев, мениджър „Работни Процеси и Проекти“, дадоха ценни съвети на стажантите как да развиват кариерата си. Самият Янакиев е сменил няколко позиции и отговорности в компанията, където по думите му, го е задържала възможността да учи нови неща и да вижда себе си в проекция и бъдещи роли.

HPE-right„Вие сте двигателите на вашето кариерно развитие. Компанията определя рамката на това развитие, мениджърите трябва да ви подкрепят, но вие трябва да сте инициативните и да сте отговорни за кариерата си“, каза Ани Артинян на стажантите. По думите й кариерното развитие има много лица и не е задължително да е само движение нагоре – движението в хоризонтална линия също е смислена опция. Тя показа и фазите при кариерното развитие – учене, период, в който пълноценно изпълняваме професионалната си роля, време за промени и търсене на нова работа

Артинян посъветва младите хора също така да отделят време да анализират своите желания за професионално развитие, да разговарят за интересите си с хора, които смятат за близки или авторитети, и винаги да търсят обратна връзка.

В продължилата повече от час и половина среща стажантите зададоха много въпроси, споделиха собствения си опит дотук, получиха индивидуални отговори и практически съвети как да развиват кариерата си. Съветът на жените в бизнеса в България пък получи от младите хора благодарност за инициативата  young.LEADERS.talk, чиито събития продължават през тази седмица.

 


ostavame_v_BulgariaЗа четвърта поредна година Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) провежда Националната стажантска инициатива „Оставаме в България”. Тя е насочена към най-младите бъдещи професионалисти и отново ще им даде шанс да докажат своите качества и умения, да навлязат в света на бизнеса и да получат възможности за развитие, подходяща среда и стимул за реализация в България.
Патрон на „Оставаме в България” е българският евродепутат г-жа Ева Майдел.


През 2018 г. Съветът на жените в бизнеса в България постави началото на поредицата Young.LEADERS.talk в рамките на Националната стажантска инициатива. Тяхната цел е стажантите от компаниите-членове на СЖББ да се срещат със своите модели за подражание – мениджъри, политици и млади специалисти, започнали кариерата си именно като стажанти, както и да посетят едни от най-големите корпорации в България. Така младите хора имат възможност да се запознаят със света на бизнеса, както и да видят как са организирани и как функционират компаниите.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Новото издание на нетуъркинг формата „Сутрешно кафе със СЖББ“ предстои на 5-ти декември
Нa 5-ти декември, 2023 г. предстои поредно издание на новия, но вече успешен нетуъркинг формат “Сутрешно кафе със СЖББ”. Темата, която ще дискутират членовете на Съвета и Алумни клуба, е „Дигитализацията в HR дейностите“ и...
Прочетете повече
Участниците в бизнес академията BASE в Перник научиха как се създават и развиват предприемаческите идеи
Модул 2 на Бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE в гр. Перник, провел се на 15 ноември, бе посветен на темата за развитието на предприемаческата идея. Лекторът Соня Демирева е бивш директор Продажби на Уникредит Булбанк...
Прочетете повече
Съветът на жените в бизнеса в България взе участие в световния конгрес на FCEM в Париж
Съветът на жените в бизнеса в България участва в световния конгрес на FCEM – Femmes Chefs D’Entreprises Mondiales, провел се от 15 до 17 ноември, 2023 г. в Париж. FCEM e първата организация в Европа,...
Прочетете повече