Светла Тонашка

Светла ТонашкаНай-кратко ме характеризира името ми – Светла е с гръцки произход и идва от думата photos – светлина, светла като слънце. Това май е достатъчно!

На 27 години съм, от випуск 2011-та на УНСС – с придобита образователно-квалификационна степен – Бакалавър по Бизнес Администрация и Магистър по Национална Сигурност.

Стартирах като младежки лидер и почти основоположник в ученическите и общински младежки структури в Община Враца. Придобих ценен опит като част от екипа на Атлантическият Клуб в България. Професионалният ми опит до момента е в консултантска компания от средния бизнес като Мениджър Проекти.  Непрекъснато се уча от бизнес партньорите, с които се срещам.

Не знам до колко бих могла да опиша себе си така, че описанието ми да съвпадне с преценката на хората, които ме познават. Позитивна съм и се стремя да предавам на всички около мен градивен позитивизъм. Приятелите и голямата ми страст – пътуванията – ме зареждат с положителна енергия.

Обичам да бъда стилна, различна, непрекъснато променяща се,  но винаги себе си. Когато трябва, мога да съм силна, никога не заставам на колене. Лесното бързо ме отегчава. Не ми допадат скучните хора, сивотата. Ненавиждам лицемерието. Усмихвам се на всеки добър човек, на всяко добро дело.

Очаквам в бъдеще работа, която да е повече от професия, осигуряваща ми сигурност и добрa мотивация.

Най-голямото ми удовлетворение ще бъде постигане на успешна кариера и семейство в уютен дом.

С какво смятате, че ще Ви помогне обучението в Лидерската академия?

Радвам се, че попаднах в селектираната извадка на участничките в “Лидерската академия”.

Обучението ми в Лидерската акадмия приемам като възможност да доразвия своите силни страни, както и да открия нови такива. В досегашните ми трудови задължения компилацията от комуникация и мотивация бяха с приоритетно значение поради факта, че човешките взаимоотношения са сложен и труден процес, но чиито дълбини разкриват необятни успехи. Добрият лидер, какъвто съм уверена че ще стана, следва да притежава умение за убеждаване и увличане на хората около себе си, което отключва тяхната продуктивност и креативност, кара ги да приемат без страх предизвикателствата и работят по нови идеи с достатъчно почитатели и съмишленици. Начинът на изразяване на обратната връзка е деликатен елемент, водещ до мотивация или другата крайност – нежелателна демотивация. Силно вярвам, че обучението в Лидерска академия ще ми помогне да достигна максимума на потенциала си в бъдещите ми дейности.

От споделения личен и професионален опит на дамите от “Съвета на жените в бизнеса” затвърдих вярата си в равния кариерен шанс със силния пол.

Убедих се, че на практика не е невъзможна мисията “Кариера и семейство” за една жена и я предоставям като бъдещо предизвикателство пред себе си.

Ще се радвам да стана една от тях…

Споделяне

Коментари

Последни новини

Делегация на СЖББ на конгреса на AIDDA във Флоренция
Делегация от Съвета на жените в бизнеса в България бе част от конгреса на партньорската италианска AIDDA (Associazione Imprenditrici Donne Dirigenti d’Azienda) във Флоренция между 16 и 18 септември, организиран по повод 60 години от...
Прочетете повече
АНКЕТА, СВЪРЗАНА С РАВНОПОСТАВЕНОСТТА
Уважаеми членове и приятели на СЖББ, СЖББ дава старт на нова инициатива, която цели да получим реална представа за нивата на разнообразие, равнопоставеност и приобщаване. Анкетата е част от мащабно проучване, организирано съвместно с агенция...
Прочетете повече