Първа награда за менторска програма “Успешни заедно”

Менторската програма „Incredible Us – Успешни Заедно“ спечели първо място в категория „Инвестиция в Човешкия Капитал и Условия на Труд“ по време на Годишни награди за отговорен бизнес 2021, които БФБЛ връчи на 5 април 2022.

Тази програма, която Съвета на жените в бизнеса в България организира съвместно с ресурсовата група Women at Work, част от Глоубъл Деливъри Център на Хюлет Пакард Ентърпрайз в България, не е първият проект, който печели първо място в тази категория. През 2018 форумът „Невероятната Ти“ беше награден. Поредното отличие е доказателство за успешното партньорство между СЖББ и ХПЕ.

По време на пилотното издание на менторската програма, участници от 18 компании-членове на СЖББ формираха 10 менторски двойки с разнообразни интереси и умения, които успешно разработиха 5 проекта и развиха своите качества в ред направления. Именно същината на програмата е това, което я прави уникална. Тя създава рамката, в която служители от различни компании да обменят опит и с това им осигурява условия за устойчиво развитие и възможност за разширяване на техния набор от умения. За нас именно успешното партньорство е това, което води до търсеното развитие. И нека не забравяме, че програмата дава невероятна възможност за разширяване на контактите на всеки един участник в нея.

През април ще започне второто издание на менторската програма. Следвайки успешната формула на пилотното такова, тук фокусът отново е върху теми, които са актуални, както за бизнеса, така и за всеки кандидатствал. С нетърпение ще следим прогреса на всяка менторска двойка и ще участваме активно в изграждането на общност от ментори и участници, които се подкрепят и учат едни от други.

Поздравяме всички, които имаха участие в програмата, и пожелаваме успех на новите менторски двойки!

Бихме искали да използваме възможността да поздравим и всички останали компании, членове на СЖББ, които също бяха отличени по време на церемонията! Чувстваме се горди и благодарни, че имаме възможност да се партнираме в рамките на съвета!

Споделяне

Коментари

Последни новини

Новото издание на нетуъркинг формата „Сутрешно кафе със СЖББ“ предстои на 5-ти декември
Нa 5-ти декември, 2023 г. предстои поредно издание на новия, но вече успешен нетуъркинг формат “Сутрешно кафе със СЖББ”. Темата, която ще дискутират членовете на Съвета и Алумни клуба, е „Дигитализацията в HR дейностите“ и...
Прочетете повече
Участниците в бизнес академията BASE в Перник научиха как се създават и развиват предприемаческите идеи
Модул 2 на Бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE в гр. Перник, провел се на 15 ноември, бе посветен на темата за развитието на предприемаческата идея. Лекторът Соня Демирева е бивш директор Продажби на Уникредит Булбанк...
Прочетете повече
Съветът на жените в бизнеса в България взе участие в световния конгрес на FCEM в Париж
Съветът на жените в бизнеса в България участва в световния конгрес на FCEM – Femmes Chefs D’Entreprises Mondiales, провел се от 15 до 17 ноември, 2023 г. в Париж. FCEM e първата организация в Европа,...
Прочетете повече