Менторска програма на СЖББ

Поставихме финала на пилотното издание на Менторската програма „Incredible Us – Успешни Заедно“

На 23-ти ноември 2021, след 10 месеца на работа и споделяне, поставихме финала на пилотното издание на менторската програма „Incredible Us – Успешни Заедно“. Програмата се организира съвместно от СЖББ и ресурсовата група Women at Work, част от Глоубъл Деливъри Център на Хюлет Пакард Ентърпрайз в България. Десет менторски двойки завършиха успешно след повече от 200 часа вложени в труд, разработване на проекти и обмяна на опит.

„Това не е първият проект, по който СЖББ си сътрудничи с НРЕ. Може би част от вас знаят, че всъщност менторската програма „Успешни заедно“ бе едно логично продължение на програмата „Невероятната Ти“, което ние правехме съвместно с НРЕ. В тази програма вниманието бе насочено към факторите, които влияят върху дамите и възможността, и желанието им за учене. Но създаването на менторска програма към СЖББ беше една мечта на всички нас още когато започнахме Лидерската академия. Ние си мечтаехме, представяхме, че едно логично продължение на Лидерска академия би била и менторска програма“, сподели др инж. Боряна Манолова, председател на УС на СЖББ и главен изпълнителен директор на Siemens за България и Северна Македония.

Г-жа Майя Пейчева-Такева, мениджър „Човешки ресурси“ на ХПЕ за България и Тунис, и част от УС на СЖББ допълни, че нашата цел в тази програма беше да помогнем на всеки един, който участва да има условията, структурата и рамката, в която да създава себе си, да търси и да открива надеждата в себе си.

Програмата даде възможност на участници от 18 компании членове на СЖББ с разнообразни умения и интереси да кооперират и работят заедно по теми като управление на хора и проекти, предизвикателствата като възможности, човешки ресурси, как да сме успешни в новата дигитална реалност и как да развиваме собствен бизнес.

Още в началото на програмата дамите бяха предизвикани да не си поставят граници и сами определиха високи цели. Резултатите накрая показаха, че стремежът към надграждане е това, което ни прави успешни. Г-жа Боряна Манолова потвърди, че програмата е надхвърлила първоначалната си идея за споделяне само на опит и знания, и допълни, че взаимното учене, което всяко едно менторство съдържа в себе си е спомогнало за създаването на нови партньорства и приятелства между дамите участващи в „Incredible Us – Успешни Заедно“.

По време на закриващото събитие много от участниците споделиха какво е означавало за тях това менторство, кои цели са успели да постигнат и какво са научили от своите ментори. Г-жа Майя Пейчева-Такева каза, че когато един човек стане ментор, това води до промяна в два живота и обратната връзка, която получихме от всички участници потвърди това твърдение.

С финала на пилотното издание вече гледаме напред, а именно към продължаването на това успешно партньорство между СЖББ и НРЕ.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Първа стратегическа нетуъркинг среща на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) „Десет пъти повече“ („10 Х повече“)
На 24.01.2023 в NV Tower се състоя първата стратегическа нетуъркинг среща на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) „Десет пъти повече“ („10 Х повече“).  Защо „10 Х повече“? През 2023 година СЖББ отбелязва...
Прочетете повече
Модул 8 на BASE Ловеч бе посветена на темата за цени и ценообразуване
Темата на Модул 8 на академията бе изключително полезна, изпълнена с безценни съвети от практиката и провокира много интерес, тъй като покри следните важни бизнес въпроси: Различни тайни и тънкости на ценообразуването бяха споделени с...
Прочетете повече
Модул 7 на BASE Ловеч бе посветен на правните аспекти от създаването и управлението на една компания
Поредната лекция от BASE в Ловеч през изминалата седмица бе на тема “Правни аспекти на предприемаческата дейност“. Лекцията бе представена от адв. Габриела Велинова, управляващ съдружник на АК “Фронтекс Лигъл Сървисис”.  Основните акценти бяха:  На...
Прочетете повече