Панелисти

на Жените таланти в бизнеса 2019 ще бъдат:

Нашата вдъхновяваща водеща ще бъде Виктория Блажева.

viktoriya_blazheva.jpg__300x300_q85_crop_subsampling-2_upscale

Тя е първи вицепрезидент и директор „Връзки с обществеността и комуникации“ на УниКредит Булбанк. Работата и интересите й са свързани с управление, маркетинг и комуникации за достойни и почтени организации, хора и каузи. Била е журналист във в. Капитал с ресор „Банки и финанси“.

Завършила е професионалната програма “Иновации и предприемачество“ на Stanford University, алумни e по програмата за висши мениджъри „Стратегически модели за управление на НПО“ на Harvard University, JFK School of Government, бакалавър (с почести) от OU Business School, Великобритания, има диплома от London School of PR, където в момента и преподава, и др. Прави MBA в Warwick Business School и бизнес програмата HBX CORе на Harvard Business School.

Ръководи групата за комуникационна стратегия на неправителствената организация Съвет на жените в бизнеса в България. Член е на European Association of Communication Directors и на Harvard Club of Bulgaria.

Личната й мисия е да показва най-доброто от себе си като показва най-доброто в хората.

Теодора Петкова е председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

item_teodorapetkova

Преди това тя е член на УС и главен риск директор на УниКредит Булбанк, както и председател на Кредитния съвет на банката, на Комитета по провизиране и реструктуриране и член на Кредитния комитет. Теодора Петкова започва кариерата си в банката като кредитен анализатор през 2002 г. и става старши мениджър на екипа за корпоративно кредитиране през 2007 г.  От 2009 до 2015 г. Теодора е директор на управление „Кредитен риск“, а от септември 2015 г. е директор на Международния център в „Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране“.

Теодора Петкова е член на Надзорния съвет на УниКредит Кънсюмър Файненсинг и има многогодишен опит като член на Борда на директорите на УниКредит Факторинг. Теодора Петкова е магистър по финанси от УНСС и има Global Executive MBA от Carlson Business School на University of Minnesota и от Vienna University of Economics and Business.

Петър Иванов е изпълнителен директор на Американската търговска камара в България (AmCham).

item_petarivanovfotor

Иванов има повече от 20 години професионален опит в България, Централна и Източна Европа, Русия и бившите съветски републики. Бил е изпълнителен директор на три технологични гиганта – Global US Corporation 3Com/USRobotics, Microsoft, Cisco Systems, като за последния е оглавявал клъстър от шест държави в Централна и Източна Европа.

Междувременно е бил част от Борда на директорите на Junior Achievement Foundation. Сред приоритетите му са образователни инициативи в сферата на социалната корпоративна отговорност и предприемачеството.

Миглена Узунова-Цекова е старши директор „Човешки ресурси“ в А1 и председател на Управителния съвет на Българска асоциация за управление на хора.

item_miglenauzunova

Миглена Узунова-Цекова е член на лидерския екип на А1 България от 2016 г., като от началото на 2019 г. под нейно ръководство преминава и администрацията на компанията. Работи в сферата на човешките ресурси от 20 години, като последните 12 години ръководи цялостната дейност по управление на хора в телекомуникационната компания.

Завършила е магистратура по „Английска  филология” в  Софийския университет със специализация  „Масови  комуникации”  и  MBA  програма  към Erasmus University в Ротердам.  Специализирала  е „Стратегическо управление на човешките ресурси“ в Cornell University в Ню Йорк, а наскоро завършва и коучинг програма на Columbia Business School, също в Ню Йорк.

Миглена Узунова-Цекова е носител на приза „HR мениджър на годината“ на Годишните награди на Българска асоциация за управление на хора за 2016 г.

Ирена Жотева е управител на HILL International Bulgaria, част от австрийската консултантска група HILL International GmbH с около 50 офиса в повече от 30 държави. Вече 25 години HILL развива дейност в България.

item_irenajoteva

Ирена се присъединява към компанията в началото на 2002 г. като психолог, след това две години е Ръководител „Приложна психология”. 2004 г. става изпълнителен директор, а пет години по-късно – управляващ съдружник и управител. От април 2015 е едноличен собственик.
 
Вече 17 години работи в областта на Управление на човешките ресурси, от които 15 години като консултант. Преди HILL International, е била специалист „Човешки ресурси” в производствена компания. Има магистърска степен по психология от Софийски университет „Св. Климент Охридски” и магистърска степен по бизнес администрация от CITY University, Seattle, Washington.
 
Професионален коуч към Erickson College International, акредитиран към Международната коучинг федерация (ICF).
От 2006 преподава в магистърската програма „Трудови пазари и развитие на човешките ресурси“ на СУ.
Член е на Съвета на жените в бизнеса в България.
 

Анелия Динова е управляващ партньор и съучредител  на адвокатско дружество “Динова, Русев и партньори”. 

item_aneliadinova

Анелия Динова има обширна транзакционна практика с основен акцент върху вътрешните инвестиции в България, Русия и Словакия. Професионалният ѝ опит обхваща структуриране и договаряне на търговски сделки, координация и ръководство на проекти, изграждане и координиране на многопрофилни екипи, работа с мултикултурни професионални структури.

Работила е като данъчен експерт в “Артур Андерсен” – София, като ръководител правен отдел в “Андерсен” – Петербург (1998 – 2000 г.), като ръководител асоциирана към “Андерсен” правна кантора – Братислава (2000-2003).

Между 2003 и 2008 г . е основател и управляващ съдружник на асоциирана към “Ърнст енд Янг” правна кантора в София.

Анелия Динова основава адвокатско дружество “Динова, Русев и партньори” през септември 2003 г., като преди това е работила като адвокат в Andersen Legal в Русия и България и Weinhold Legal в Братислава. Анелия е публикувана широко в нейните области на дейност, най-наскоро по „Схеми за излишъци в България”, публикувана от Kluwer Law, 2007 и „Calling a Strike in Bulgaria”, публикувана в The European Lawyer, 2007. 

Петър Торнев, старши мениджър и част от лидерския екип на Аксенчър България. 

Petar Torneff

Под негово ръководство са отделите занимаващи се с front-end and cms development, DevOps, security and infrastructure, support and maintenance.  Работи в IT сферата повече от 15 години. Заедно с останалата част от лидерския екип отговаря за разрастването на Аксенчър България.

Зaвършил е “Компютърни системи и технологии“ в  Технически Университет – Варна. Става възпитаник на Harvard Business School, след като завършва програмата  за Leadership Development през 2015.  В момента завършва EMBA в American University in Bulgaria.

Интересува се от трансформация в образованието и усъвършенстване на лидерския потенциал в България. Допринася за развитието на стратегии и иновативни решения в облачните технологии, киберсигурност, онлайн тръговията, както и за прилагането на политики, свързани с културното, възрастовото и половото разнообразие в компаниите.

Катя Димитрова, основател и собственик на Интерпартнерс Груп. 

155721663

Това е една от водещите български агенции за масови комуникации. Групата обединява компании в сферите реклама, връзки с обществеността и корпоративни комуникации и видеопродуцентство.

Катя е консултант по публични комуникации над 25 години, работи по корпоративни и институционални проекти. Председател на Асоциацията на ПР агенциите БАПРА 2016 – 2018 година, член на Борда на директорите на Българо-Белгийски Бизнес Клуб и отскоро Член на Съвета на Жените в Бизнеса.

Един от първите специалисти у нас по изграждане на работодателска марка.

Евгения Сарафова е съосновател на Географ БГ. Преподавател е в Софийски университет „Св. Климент Охридски” и е експерт по ГИС и дистанционни изследвания.

item_evgeniyasarafovaПрез 2010 г.  Евгения представя България на Големия географски фестивал в Санкт Петербург, Русия. Евгения е съорганизатор на Първия географски фестивал – Ямбол 2015 и участник в Софийския фестивал на науката. Дипломира се през 2011 г. в СУ „Св. Климент Охридски”, специалност „Картография и ГИС”. С магистърската си теза „Моделиране на туристически маршрути с ГИС в района на Земенския пролом” печели III място на националния конкурс „Млади и енергични учени”, част от Европейската нощ на учените. През 2016 г. защитава дисертация на тема „Пространствено моделиране на екотуристически потенциал с използване на спътникови изображения и ГИС” в Института по космически изследвания и технологии – БАН. Има професионален опит, свързан с менторство на студенти и ученици по различни проекти и програми.

През 2016 г. Евгения става част от най-голямата и най-престижната селекция от млади глобални лидери на Forbes Bulgaria “30 под 30”.