Двама нови членове влизат в борда на Съвета на жените в бизнеса в България

  • Общото събрание на Съвета одобри отчет за работата през 2015 г. и прие планове за разширяване на дейността;

  • Членовете на Съвета на жените в бизнеса у нас ръководят компании с годишен търговски оборот от 7.1 млрд. лева, което е близо 9 % от БВП на страната за изминалата година.

Цветанка Минчева и Дарина Стоянова са новите членове на управителния съвет на Съвета на жените в бизнеса в България.  Това реши Общото събрание на организацията на свое заседание.

Събранието преизбра за нов тригодишен мандат досегашните членове на борда на Съвета – председателят Боряна Манолова, Диана Манева, Максим Майер, Жулиета Серафимова, Ваня Кънева-Минкова, Валентина Диканска и Зоя Паунова.

Общото събрание прие годишния отчет на организацията и взе решения, свързани с  разширяване на дейностите на Съвета.

За година и половина от своята активна дейност Съветът стана най-голямата дамска бизнес организация у нас. От 13 учредители в края на 2013 г. в Съвета вече членуват 50 физически лица и компании, чиито организации правят годишен оборот от 7.1 млрд. лева, което представлява близо 9% от БВП на страната за изминалата година. В компаниите и организациите от Съвета работят около 23 000  хил. служители, а средно 1030 млади хора годишно имат възможност за професионален стаж в тях. 20% от стажантите получават покана за работа.

През следващата година благодарение на работата на Съвета, България ще бъде домакин на международната конференция Global Women Leaders Forum. По покана на Съвета събитието е под патронажа на генералния директор на UNESCO Ирина Бокова.  На форума ще участват сходни организации от цял свят, бизнес лидери, представители на правителства, дипломатически мисии и др. Сред планираните теми на конференцията са ключови въпроси, свързани с добри практики на жените лидери в различни сфери на обществото  – политическа, социална, гражданско общество, бизнес, икономика и т.н. и вдъхновяването на следващото поколение лидери.

DSC06993

Основна дейност и нови проекти през 2016 г.

Общото събрание реши през 2016г. Съветът на жените в бизнеса в България да продължи да развива основната си дейност и проекти. Сред тях са срещите с изявени личности от различни сфери на  бизнеса, науката, политиката, дипломацията; Лидерската академия; Националната стажантска инициатива; организирането на Международна конференция Global Women Leaders Forum; участие в конференции и публични изяви и др. Съветът държи дейността му да бъде прозрачна и открита за обществото и ще продължи активната си комуникация  със заинтересованите страни и чрез медиите, сайта на съвета, профилите във фейсбук, туитър, инстаграм и т.н.

През следващата година Съветът на жените в бизнеса в България  планира да започне и два нови проекта: месечни обучения по теми, предложени от участничките в Лидерска академия, и инициатива, насочена към подкрепа, задържане и връщане на млади специалисти в България.

Членовете и представителите на компаниите в Съвета  работят на доброволни начала и инвестират своето време, усилия и средства в изпълнение на целите на организацията.

 

Споделяне

Коментари

Последни новини

BASE Троян, Тема 11: „Презентационни умения“‎
На 14 юли 2021г. се проведе последното обучение от „Бизнес академията за стартиращи предприемачи“ в гр. Троян. Темата бе „Презентационни умения“, а участниците в групата работиха с Кристина Крънчева – водещ експерт по комуникации, маркетинг...
Прочетете повече
За трета поредна година А1 подкрепя Националната стажантска ‎инициатива на Съвета на жените в бизнеса в България
Програмата „Оставаме в България“ е насочена към представителите на поколението Z, стажанти в компании-членове в СЖББ, които могат да кандидатстват до 30 юли 2021 А1 ще подкрепи за трета поредна година Националната стажантска инициатива на...
Прочетете повече
BASE Троян, Тема 10: „Човешки ресурси“‎
На 7 юли 2021г. сред изключителен зрителски интерес премина десетата среща на Академията за стартиращи предприемачи в гр. Троян. Човешкият ресурс е определящият фактор за успех на всяко начинание. Как подбираме и задържаме хората, какви...
Прочетете повече