Двама нови членове влизат в борда на Съвета на жените в бизнеса в България

  • Общото събрание на Съвета одобри отчет за работата през 2015 г. и прие планове за разширяване на дейността;

  • Членовете на Съвета на жените в бизнеса у нас ръководят компании с годишен търговски оборот от 7.1 млрд. лева, което е близо 9 % от БВП на страната за изминалата година.

Цветанка Минчева и Дарина Стоянова са новите членове на управителния съвет на Съвета на жените в бизнеса в България.  Това реши Общото събрание на организацията на свое заседание.

Събранието преизбра за нов тригодишен мандат досегашните членове на борда на Съвета – председателят Боряна Манолова, Диана Манева, Максим Майер, Жулиета Серафимова, Ваня Кънева-Минкова, Валентина Диканска и Зоя Паунова.

Общото събрание прие годишния отчет на организацията и взе решения, свързани с  разширяване на дейностите на Съвета.

За година и половина от своята активна дейност Съветът стана най-голямата дамска бизнес организация у нас. От 13 учредители в края на 2013 г. в Съвета вече членуват 50 физически лица и компании, чиито организации правят годишен оборот от 7.1 млрд. лева, което представлява близо 9% от БВП на страната за изминалата година. В компаниите и организациите от Съвета работят около 23 000  хил. служители, а средно 1030 млади хора годишно имат възможност за професионален стаж в тях. 20% от стажантите получават покана за работа.

През следващата година благодарение на работата на Съвета, България ще бъде домакин на международната конференция Global Women Leaders Forum. По покана на Съвета събитието е под патронажа на генералния директор на UNESCO Ирина Бокова.  На форума ще участват сходни организации от цял свят, бизнес лидери, представители на правителства, дипломатически мисии и др. Сред планираните теми на конференцията са ключови въпроси, свързани с добри практики на жените лидери в различни сфери на обществото  – политическа, социална, гражданско общество, бизнес, икономика и т.н. и вдъхновяването на следващото поколение лидери.

DSC06993

Основна дейност и нови проекти през 2016 г.

Общото събрание реши през 2016г. Съветът на жените в бизнеса в България да продължи да развива основната си дейност и проекти. Сред тях са срещите с изявени личности от различни сфери на  бизнеса, науката, политиката, дипломацията; Лидерската академия; Националната стажантска инициатива; организирането на Международна конференция Global Women Leaders Forum; участие в конференции и публични изяви и др. Съветът държи дейността му да бъде прозрачна и открита за обществото и ще продължи активната си комуникация  със заинтересованите страни и чрез медиите, сайта на съвета, профилите във фейсбук, туитър, инстаграм и т.н.

През следващата година Съветът на жените в бизнеса в България  планира да започне и два нови проекта: месечни обучения по теми, предложени от участничките в Лидерска академия, и инициатива, насочена към подкрепа, задържане и връщане на млади специалисти в България.

Членовете и представителите на компаниите в Съвета  работят на доброволни начала и инвестират своето време, усилия и средства в изпълнение на целите на организацията.

 

Споделяне

Коментари

Последни новини

СЖББ е партньор в конференция за женското предприемачество
Форумът „Насърчаване на женското предприемачество: Ключ към икономически растеж и устойчиво бъдеще“ събира топ експерти от Европа и България Лидия Шулева, член на УС на СЖББ, ще е един от панелистите в предстоящия форум за...
Прочетете повече
СЖББ участва в инициативата „Жените в бизнеса“
СЖББ участва за втора поредна година в инициативата „Жените в бизнеса“ по покана на Стопанската камара на Австрия – Advantage Austria. Събитието се състоя на 18-ти май и събра представители на австрийското посолство и активни...
Прочетете повече
Милена Драгийска се включи в първото издание на Women’s network@dbihk
Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България и член на УС на СЖББ, се включи в дискусиите в първото издание на инициативата Women‘s network@dbihk, организирана от Германо-Българска индустриално-търговска камара. Целта на събитието, провело се...
Прочетете повече