Двама нови членове влизат в борда на Съвета на жените в бизнеса в България

  • Общото събрание на Съвета одобри отчет за работата през 2015 г. и прие планове за разширяване на дейността;

  • Членовете на Съвета на жените в бизнеса у нас ръководят компании с годишен търговски оборот от 7.1 млрд. лева, което е близо 9 % от БВП на страната за изминалата година.

Цветанка Минчева и Дарина Стоянова са новите членове на управителния съвет на Съвета на жените в бизнеса в България.  Това реши Общото събрание на организацията на свое заседание.

Събранието преизбра за нов тригодишен мандат досегашните членове на борда на Съвета – председателят Боряна Манолова, Диана Манева, Максим Майер, Жулиета Серафимова, Ваня Кънева-Минкова, Валентина Диканска и Зоя Паунова.

Общото събрание прие годишния отчет на организацията и взе решения, свързани с  разширяване на дейностите на Съвета.

За година и половина от своята активна дейност Съветът стана най-голямата дамска бизнес организация у нас. От 13 учредители в края на 2013 г. в Съвета вече членуват 50 физически лица и компании, чиито организации правят годишен оборот от 7.1 млрд. лева, което представлява близо 9% от БВП на страната за изминалата година. В компаниите и организациите от Съвета работят около 23 000  хил. служители, а средно 1030 млади хора годишно имат възможност за професионален стаж в тях. 20% от стажантите получават покана за работа.

През следващата година благодарение на работата на Съвета, България ще бъде домакин на международната конференция Global Women Leaders Forum. По покана на Съвета събитието е под патронажа на генералния директор на UNESCO Ирина Бокова.  На форума ще участват сходни организации от цял свят, бизнес лидери, представители на правителства, дипломатически мисии и др. Сред планираните теми на конференцията са ключови въпроси, свързани с добри практики на жените лидери в различни сфери на обществото  – политическа, социална, гражданско общество, бизнес, икономика и т.н. и вдъхновяването на следващото поколение лидери.

DSC06993

Основна дейност и нови проекти през 2016 г.

Общото събрание реши през 2016г. Съветът на жените в бизнеса в България да продължи да развива основната си дейност и проекти. Сред тях са срещите с изявени личности от различни сфери на  бизнеса, науката, политиката, дипломацията; Лидерската академия; Националната стажантска инициатива; организирането на Международна конференция Global Women Leaders Forum; участие в конференции и публични изяви и др. Съветът държи дейността му да бъде прозрачна и открита за обществото и ще продължи активната си комуникация  със заинтересованите страни и чрез медиите, сайта на съвета, профилите във фейсбук, туитър, инстаграм и т.н.

През следващата година Съветът на жените в бизнеса в България  планира да започне и два нови проекта: месечни обучения по теми, предложени от участничките в Лидерска академия, и инициатива, насочена към подкрепа, задържане и връщане на млади специалисти в България.

Членовете и представителите на компаниите в Съвета  работят на доброволни начала и инвестират своето време, усилия и средства в изпълнение на целите на организацията.

 

Споделяне

Коментари

Последни новини

Съветът на жените в бизнеса в България даде старт на първата у нас сертификационна академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване”
Обучителната програма е създадена в партньорство със Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и започва в навечерието на 10 годишнината на СЖББ Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) даде старт на първата...
Прочетете повече
В поредния девети модул в BASE Ловеч на фокус бе темата за финансите
Ганета Цолова, предприемач, лектор по „Счетоводство на бизнеса, осигуряване, данъци, финансово планиране“ се спря на базисните изисквания, които всеки предприемач е необходимо да има предвид, когато стартира и развива бизнес инициативата си по време на...
Прочетете повече
Първа стратегическа нетуъркинг среща на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) „Десет пъти повече“ („10 Х повече“)
На 24.01.2023 в NV Tower се състоя първата стратегическа нетуъркинг среща на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) „Десет пъти повече“ („10 Х повече“).  Защо „10 Х повече“? През 2023 година СЖББ отбелязва...
Прочетете повече