Двама нови членове влизат в борда на Съвета на жените в бизнеса в България

  • Общото събрание на Съвета одобри отчет за работата през 2015 г. и прие планове за разширяване на дейността;

  • Членовете на Съвета на жените в бизнеса у нас ръководят компании с годишен търговски оборот от 7.1 млрд. лева, което е близо 9 % от БВП на страната за изминалата година.

Цветанка Минчева и Дарина Стоянова са новите членове на управителния съвет на Съвета на жените в бизнеса в България.  Това реши Общото събрание на организацията на свое заседание.

Събранието преизбра за нов тригодишен мандат досегашните членове на борда на Съвета – председателят Боряна Манолова, Диана Манева, Максим Майер, Жулиета Серафимова, Ваня Кънева-Минкова, Валентина Диканска и Зоя Паунова.

Общото събрание прие годишния отчет на организацията и взе решения, свързани с  разширяване на дейностите на Съвета.

За година и половина от своята активна дейност Съветът стана най-голямата дамска бизнес организация у нас. От 13 учредители в края на 2013 г. в Съвета вече членуват 50 физически лица и компании, чиито организации правят годишен оборот от 7.1 млрд. лева, което представлява близо 9% от БВП на страната за изминалата година. В компаниите и организациите от Съвета работят около 23 000  хил. служители, а средно 1030 млади хора годишно имат възможност за професионален стаж в тях. 20% от стажантите получават покана за работа.

През следващата година благодарение на работата на Съвета, България ще бъде домакин на международната конференция Global Women Leaders Forum. По покана на Съвета събитието е под патронажа на генералния директор на UNESCO Ирина Бокова.  На форума ще участват сходни организации от цял свят, бизнес лидери, представители на правителства, дипломатически мисии и др. Сред планираните теми на конференцията са ключови въпроси, свързани с добри практики на жените лидери в различни сфери на обществото  – политическа, социална, гражданско общество, бизнес, икономика и т.н. и вдъхновяването на следващото поколение лидери.

DSC06993

Основна дейност и нови проекти през 2016 г.

Общото събрание реши през 2016г. Съветът на жените в бизнеса в България да продължи да развива основната си дейност и проекти. Сред тях са срещите с изявени личности от различни сфери на  бизнеса, науката, политиката, дипломацията; Лидерската академия; Националната стажантска инициатива; организирането на Международна конференция Global Women Leaders Forum; участие в конференции и публични изяви и др. Съветът държи дейността му да бъде прозрачна и открита за обществото и ще продължи активната си комуникация  със заинтересованите страни и чрез медиите, сайта на съвета, профилите във фейсбук, туитър, инстаграм и т.н.

През следващата година Съветът на жените в бизнеса в България  планира да започне и два нови проекта: месечни обучения по теми, предложени от участничките в Лидерска академия, и инициатива, насочена към подкрепа, задържане и връщане на млади специалисти в България.

Членовете и представителите на компаниите в Съвета  работят на доброволни начала и инвестират своето време, усилия и средства в изпълнение на целите на организацията.

 

Споделяне

Коментари

Последни новини

Новото издание на нетуъркинг формата „Сутрешно кафе със СЖББ“ предстои на 5-ти декември
Нa 5-ти декември, 2023 г. предстои поредно издание на новия, но вече успешен нетуъркинг формат “Сутрешно кафе със СЖББ”. Темата, която ще дискутират членовете на Съвета и Алумни клуба, е „Дигитализацията в HR дейностите“ и...
Прочетете повече
Участниците в бизнес академията BASE в Перник научиха как се създават и развиват предприемаческите идеи
Модул 2 на Бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE в гр. Перник, провел се на 15 ноември, бе посветен на темата за развитието на предприемаческата идея. Лекторът Соня Демирева е бивш директор Продажби на Уникредит Булбанк...
Прочетете повече
Съветът на жените в бизнеса в България взе участие в световния конгрес на FCEM в Париж
Съветът на жените в бизнеса в България участва в световния конгрес на FCEM – Femmes Chefs D’Entreprises Mondiales, провел се от 15 до 17 ноември, 2023 г. в Париж. FCEM e първата организация в Европа,...
Прочетете повече