Завърши шестото издание на Националната стажантска инициатива „Оставаме в България 2020, Zащото успяваме тук”

Петото поредно издание на Националната стажантска инициатива ще се запомни с рекорден брой участници, интересни лекции от експерти и от компании, членуващи в  Съвета на жените в бизнеса в България, както и с дигиталната церемония по закриването. Участниците в Програмата за пръв път получиха своите сертификати по имейл, заради продължаващата пандемия от COVID-19.

Заключителната церемония бе открита с изказване на Миглена Узунова-Цекова, член на Управителния съвет на СЖББ и старши директор „Човешки ресурси“ в А1 България. Тя поздрави младите хора за активното им участие в програмата и сподели своята лична удовлетвореност от факта, че толкова много стажанти виждат своето кариерно бъдеще в България и са направили важна крачка по стълбицата на своето кариерно израстване.

Според Узунова-Цекова, най-важните придобивки от Програмата за стажантите са три. На първо място е реалният опит в бизнес среда, който няма как да бъде придобит само от студентската скамейка. На второ място е срещата с някои от най-добрите специалисти в своите области, и накрая – участието в различните дискусии за обмяна на идеи.

Oткриването на церемонията неслучайно се падна на представител на А1. Телекомът е партньор на Съвета на жените в бизнеса и вече две поредни години се включва в Националната стажантска инициатива. А1 организира редица дейности, свързани с кариерното развитие на младите хора, като за изминалите 15 години, на над 300 стажанти в компанията е бил предложен постоянен трудов договор.

Изказването на Меглена Узунова-Цекова, бе последвано от представяния от останалите 7 компании, които се включиха в тазгодишната програма – Siemens, Nestle, FESTO, Lidl, HPE, Престиж 96 и УниКредит Булбанк.

„Компаниите, които се представят пред вас днес, са сред водещите в своя сектор. Сигурна съм, че възможностите, които всеки от колегите представя, ви дават още идеи за бъдещата ви реализация.“ – добави още Миглена Узунова-Цекова.

С участието си тази година А1 препотвърждава ангажимента си да подкрепя развитието на младите хора. Това обяснява и факта, че във време на продължаваща несигурност за работните места, проучване на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) показа, че А1 е в топ 3 на най-желаните компании за бъдеща кариерна реализация на студентите у нас.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Второто издание на “СЖББ Калейдоскоп” предстои на 25 април
Второто издание на нетуъркинг събитието “СЖББ Калейдоскоп”, което дава възможност на 10 компании-членове на организацията да предстaвят дейността си, ще се проведе на 25 април от 17:00 до 19:30 в NV Tower на бул. Г.М....
Прочетете повече
Боряна Манолова от УС на СЖББ ще участва в международната конференция Equal Pay Day
Д-р инж. Боряна Манолова, член на УС на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) и главен изпълнителен директор на Siemens за България, Северна Македония и Украйна, ще бъде лектор в 15-ата международна конференция Equal Pay...
Прочетете повече
„Даване и получаване на обратна връзка“ е темата на предпоследният модул на Лидерска академия
На 21 и 22 март в Международния център на УниКредит Булбанк се проведе петият модул от юбилейното десето издание на Лидерска академия. Темата – „Даване и получаване на обратна връзка“, водена от Ирена Жотева, управляващ директор...
Прочетете повече