Завърши шестото издание на Националната стажантска инициатива „Оставаме в България 2020, Zащото успяваме тук”

Петото поредно издание на Националната стажантска инициатива ще се запомни с рекорден брой участници, интересни лекции от експерти и от компании, членуващи в  Съвета на жените в бизнеса в България, както и с дигиталната церемония по закриването. Участниците в Програмата за пръв път получиха своите сертификати по имейл, заради продължаващата пандемия от COVID-19.

Заключителната церемония бе открита с изказване на Миглена Узунова-Цекова, член на Управителния съвет на СЖББ и старши директор „Човешки ресурси“ в А1 България. Тя поздрави младите хора за активното им участие в програмата и сподели своята лична удовлетвореност от факта, че толкова много стажанти виждат своето кариерно бъдеще в България и са направили важна крачка по стълбицата на своето кариерно израстване.

Според Узунова-Цекова, най-важните придобивки от Програмата за стажантите са три. На първо място е реалният опит в бизнес среда, който няма как да бъде придобит само от студентската скамейка. На второ място е срещата с някои от най-добрите специалисти в своите области, и накрая – участието в различните дискусии за обмяна на идеи.

Oткриването на церемонията неслучайно се падна на представител на А1. Телекомът е партньор на Съвета на жените в бизнеса и вече две поредни години се включва в Националната стажантска инициатива. А1 организира редица дейности, свързани с кариерното развитие на младите хора, като за изминалите 15 години, на над 300 стажанти в компанията е бил предложен постоянен трудов договор.

Изказването на Меглена Узунова-Цекова, бе последвано от представяния от останалите 7 компании, които се включиха в тазгодишната програма – Siemens, Nestle, FESTO, Lidl, HPE, Престиж 96 и УниКредит Булбанк.

„Компаниите, които се представят пред вас днес, са сред водещите в своя сектор. Сигурна съм, че възможностите, които всеки от колегите представя, ви дават още идеи за бъдещата ви реализация.“ – добави още Миглена Узунова-Цекова.

С участието си тази година А1 препотвърждава ангажимента си да подкрепя развитието на младите хора. Това обяснява и факта, че във време на продължаваща несигурност за работните места, проучване на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) показа, че А1 е в топ 3 на най-желаните компании за бъдеща кариерна реализация на студентите у нас.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Съветът на жените в бизнеса в България даде старт на първата у нас сертификационна академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване”
Обучителната програма е създадена в партньорство със Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и започва в навечерието на 10 годишнината на СЖББ Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) даде старт на първата...
Прочетете повече
В поредния девети модул в BASE Ловеч на фокус бе темата за финансите
Ганета Цолова, предприемач, лектор по „Счетоводство на бизнеса, осигуряване, данъци, финансово планиране“ се спря на базисните изисквания, които всеки предприемач е необходимо да има предвид, когато стартира и развива бизнес инициативата си по време на...
Прочетете повече
Първа стратегическа нетуъркинг среща на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) „Десет пъти повече“ („10 Х повече“)
На 24.01.2023 в NV Tower се състоя първата стратегическа нетуъркинг среща на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) „Десет пъти повече“ („10 Х повече“).  Защо „10 Х повече“? През 2023 година СЖББ отбелязва...
Прочетете повече