„Луфтханза Техник София“ пренесе стажантите в света на самолетите

  • Компанията бе домакин на поредното събитие от серията young.LEADERS.talk
  • Младите хора се запознаха с историята на компанията и възможностите за стаж и кариера в нея

lufthansa2„Луфтханза Техник София“ пренесе в света на самолетите стажантите от компаниите-членове на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ). Компанията бе домакин на поредното събитие от серията young.LEADERS.talk, организирани от СЖББ в рамките на Националната стажантска инициатива. Тяхната цел е да даде възможност на младите хора да се срещнат със своите модели за подражание – от ръководители и топ мениджъри на водещи компании до млади, успешни специалисти и предприемачи, и да почерпят опит от техните лични истории.

По време на посещението си стажантите се запознаха с историята и дейността на компанията. В „Луфтханза Техник София“, която стартира своята дейност преди 11 години с 200 служители, днес работят 1200 души. Компанията се развива с изключително бързи темпове и разполага с осем линии за обслужване на самолети, последните три от които ще приемат и ширококорпусни самолети.

Георги Стамболийски, инспектор по качеството, запозна стажантите с работата на „Луфтханза Техник София“, а именно – линейно и базово обслужване на самолети. Младите хора бяха изключително впечатлени да видят на живо как се прави ремонт на самолет и стриктните условия и изисквания, при  които става това. Те бяха любопитни да разберат повече за работата в хангарите, но също така задаваха и въпроси като „опасно ли е да използваме телефони по време на полет“ и „защо трябва да вдигаме сенниците при излитане и кацане“.

lufthansa1Георги Стамболийски ги увери, че за компанията най-важна е сигурността, а самолетите сами по себе си са най-сигурният транспорт. Авиационната индустрия се развива дори по-бързо от компютърната и ние сме като хирурзите – трябва да учим всеки ден, за да сме в час с новостите, каза Стамболийски. Той обясни на стажантите и какъв е пътят да станеш авиационен техник в „Луфтханза Техник“ – за задължителното едногодишно обучение, което кандидатите преминават, както и за придобиването на различни степени впоследствие.

Кариерните възможности и отворените позиции, които предлага компанията, бяха представени пред стажантите и от Благовеста Митева от отдел „Човешки ресурси“. Тя подчерта, че „Луфтханза Техник София“ предлага и много възможности за стаж.

Събитията в рамките на Националната стажантска инициатива на СЖББ продължават през следващата седмица.


ostavame_v_BulgariaЗа четвърта поредна година Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) провежда Националната стажантска инициатива „Оставаме в България”. Тя е насочена към най-младите бъдещи професионалисти и отново ще им даде шанс да докажат своите качества и умения, да навлязат в света на бизнеса и да получат възможности за развитие, подходяща среда и стимул за реализация в България.
Патрон на „Оставаме в България” е българският евродепутат г-жа Ева Майдел.


 

През 2018 г. Съветът на жените в бизнеса в България постави началото на поредицата Young.LEADERS.talk в рамките на Националната стажантска инициатива. Тяхната цел е стажантите от компаниите-членове на СЖББ да се срещат със своите модели за подражание – мениджъри, политици и млади специалисти, започнали кариерата си именно като стажанти, както и да посетят едни от най-големите корпорации в България. Така младите хора имат възможност да се запознаят със света на бизнеса, както и да видят как са организирани и как функционират компаниите.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Второто издание на “СЖББ Калейдоскоп” предстои на 25 април
Второто издание на нетуъркинг събитието “СЖББ Калейдоскоп”, което дава възможност на 10 компании-членове на организацията да предстaвят дейността си, ще се проведе на 25 април от 17:00 до 19:30 в NV Tower на бул. Г.М....
Прочетете повече
Боряна Манолова от УС на СЖББ ще участва в международната конференция Equal Pay Day
Д-р инж. Боряна Манолова, член на УС на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) и главен изпълнителен директор на Siemens за България, Северна Македония и Украйна, ще бъде лектор в 15-ата международна конференция Equal Pay...
Прочетете повече
„Даване и получаване на обратна връзка“ е темата на предпоследният модул на Лидерска академия
На 21 и 22 март в Международния център на УниКредит Булбанк се проведе петият модул от юбилейното десето издание на Лидерска академия. Темата – „Даване и получаване на обратна връзка“, водена от Ирена Жотева, управляващ директор...
Прочетете повече