Комуникационна група

Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) има пет основни работни групи – Комуникационна, Човешки ресурси, Нетуъркинг, Право и регулации и Международно сътрудничество. Ръководителите и членовете на работните групи са от компании-членове на СЖББ и работят на доброволни начала.

Комуникационната група е екип от квалифицирани и ентусиазирани комуникационни, рекламни и маркетинг професионалисти.

Анелия Стоянова – председател КГ, старши мениджър „Международен PR” в софтуерната компания Progress.

Моите професионални интереси и сфери на специализация: Професионалният ми път до момента е изцяло в ИТ индустрията. Невероятно е да предаваш с думи и истории как технологиите правят бизнеса по-продуктивен, а хората – по-креативни. Имам богат международен опит, като от години отговарям за всички PR програми на технологичната компания Progress в Европа, Азия и Тихоокеанския регион и Латинска Америка.
Избрах да бъда част от Комуникационната група на СЖББ, защото: Още от първата среща на групата останах впечатлена от силната мотивация и отдаденост на всички дами. Вярвам в каузата на СЖББ да подпомага и подкрепя развитието на жените в бизнеса.
Най-голямото предизвикателство в работата ми е: Времето, което никога не стига за всички нови планове и идеи, които искам да случа.

Какво ме зарежда (хобита, интереси): Всяка възможност да науча и да се докосна до нещо ново – може да бъде интересен разговор, обучение, нов спорт, книга, статия и т.н. Много обичам да шофирам и да пътувам. Колкото по-надалеч, толкова по-добре.
В свободното си време: Чета, слушам подкасти, прекарвам време с близките и приятелите си, спортувам.
Талант, който не бихте очаквали, че притежавате: Силна интуиция, която ми позволява бързо и точно да преценявам хората. Макар и да имам крехка външност, нося сърце на боец, който не се предава и обича предизвикателствата.

Гергана Манолова – мениджър устойчиво развитие в М-Газ ЕООД (председател КГ  – 2022 – 2024)

Моите професионални интереси и сфери на специализация: В сферата на комуникациите харесвам организирането на събития, дигиталния маркетинг и социалните мрежи. Освен в работата ми, продължавам темата за устойчиво развитие като гост-автор с редица медийни публикации. Темата за разнообразието, равнопоставеността и приобщаването‎ е важна за мен, затова я избрах за своята докторантура
Избрах да бъда част от Комуникационната група на СЖББ, защото: Вярвам във важността на инициативите, които групата случва. Харесва ми да работя с доказани специалисти, каквито са колегите ми от групата.
Най-голямото предизвикателство в работата ми е: Като председател на комуникационната група, най-голямото ми предизвикателство е да поддържам енергията на доброволците и мотивацията им постоянно висока. 

Какво ме зарежда (хобита, интереси): Чувствам се добре когато пътувам и опознавам нови места.
В свободното си време: Прекарвам време със семейството, приятелите ми и кучето ми. Обичам да слушам любимите си изпълнители на концерти на живо
Талант, който не бихте очаквали, че притежавате: Умея да организирам пътувания толкова добре, че не веднъж са се шегували с мен, че трябва да работя в туристическа агенция.

Екатерина Анчевадиректор Връзки с обществеността и комуникации, УниКредит Булбанк (председател КГ 2019 – 2022)

Моите професионални интереси и сфери на специализация: Работа с медии и вътрешни комуникации; създаване на качествено съдържание за различните комуникационни канали.

Избрах да бъда част от Комуникационната група на СЖББ, защото: Разширява мрежата ми от контакти с дами с изключителна кариера и постижения и ми дава възможност да видя реализирани смели идеи и разнообразни проекти.
Най-голямото предизвикателство в работата ми е: Да печеля всеки ден вниманието на аудиторията – медии, колеги, заинтересовани страни. В среда, наситена с толкова много информация и динамика, вниманието е дефицит и изисква всеки ден нови идеи. Това, което е работило вчера, обикновено днес вече е много остаряло.

Какво ме зарежда (хобита, интереси): Художествената литература, интересните истории и спорта. Но върхът на тази класация безспорно е за ценните мигове, прекарани с дъщеря ми.
В свободното си време: Не разбирам въпроса:)
Талант, който не бихте очаквали, че притежавате: Не бих казала талант, но с годините се стремя да развивам разнообразни умения и да не спирам да уча. Моята супер сила е любопитството.