Коледен коктейл в края на успешната 2019

На 11 декември в Националния политехнически музей се проведе традиционния коледен коктейл на Съвета на жените в бизнеса в България. Над 160 членове на Съвета, участнички в Лидерска Академия, приятели и поддръжници на организацията се събраха, за да отпразнуват успешната 2019.

В началото председателят на Съвета на жените в бизнеса в България и главен изпълнителен директор на Сименс България Боряна Манолова поздрави присъстващите и благодари на всички доброволци, които помагат Съвета да се развива с ежедневните си усилия. Тя повика на сцената дамите от УС на Съвета, които присъстваха на коктейла, и заедно си пожелаха още успехи през новата година._VAR8455

Водещият на събитието Даниел Киряков се справи чудесно с ролята си. Той даде думата на Максим Майер, един от членовете-основатели на организацията, и на Катя Димитрова, последния нов член, станал част от организацията. Те разказаха за Съвета в началото и как се е променил до сега 5 години по-късно. В края на официалната част, група симпатични петгодишни деца във видео послание отговориха на въпроса много или малко са 5 години.

След музикална пауза дойде ред и на томболата. Всички над 80 подаръка бяха осигурени от компании-членове на Съвета на жените в бизнеса._VAR8544

До края на вечерта гостите имаха възможност да обменят опит и да отпразнуват своите успехи на чаша вино.

В равносметката за изминалата 2019 представяме някои от акцентите на Съвета на жените в бизнеса в България:

41 дами успешно завършиха петото юбилейно издание на Лидерска академия, организирана в партньорство с Уникредит Булбанк, а рекордните 45 участнички се присъединиха към новия випуск 2019/2020. През 2020 предстоят още от модулите на Академията.

Тази година се проведе петото издание на young.LEADERS.talk – част от Националната стажантска инициатива „Оставаме в България“ на Съвета на жените в бизнеса в България. 29 стажанти преминаха през обучителната програма, организиранa в партньорство с А1 България.

_VAR8416Форумът „Жените-таланти в бизнеса-Невероятната ти“, организиран в партньорство между Съвета на жените в бизнеса в България и Hewlett Packard Enterprisе, спечели първо място в категорията „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд“ на Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите през февруари 2019. През юни се проведе и второто издание на инициативата.

През март тази година Форумът на Съвета на жените в бизнеса в България и Световната банка очерта законовите възможности на жените за кариера и бизнес. На събитието, по това време изпълняващият длъжността президент на Световната банка Кристалина Георгиева представи доклада „Жени, бизнес и законoдателство 2019: десетилетие на реформи“. Почетният член на СЖББ г-жа Георгиева вече е председател на Международния Валутен Фонд.

През 2019 общото събрание преизбра д-р инж. Боряна Манолова за нов 3-годишен мандат като председател на Съвета на жените в бизнеса в България, а три нови дами се присъединиха към Управителния съвет на организацията. Това са Гергана Иванова, Ирена Цакова и Миглена Узунова-Цекова.

През първата половина на годината продължихме с After work срещите с интересни гост-лектори. Сред тях бяха Карина Карагаева и Нина Владимирова от “Human Business Studio”, Ани Хира, която след дългогодишен богат опит в корпоративния свят, днес развива консултантска дейност с фокус върху Хюга и Анна Цолова, която представи новият й проект “Говори, за да те видят!”.

_VAR8382През втората половина на годината стартирахме нова инициатива, в която надграждаме формата на Лидерска академия. Обученията се водят от членове на Съвета на жените в бизнеса в България, които са утвърдени специалисти в своята област. До тук успешно проведохме три обучения, а още много и интересни теми предстоят през 2020.

Пожелаваме ви весели празници и успешна нова 2020 година!

Споделяне

Коментари

Последни новини

СЖББ отбелязва европейския месец на многообразието 2024 с безплатно събитие за студенти
На 28 май Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ), в партньорство с Лидл България и Стопанския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“, ще отбележи европейския месец на многообразието, традиционно честван през май, със...
Прочетете повече
13 менторски двойки се включиха в третото издание на програмата „Incredible Us – Успешни заедно“
След шест месеца на интензивна работа и обучения 13 менторски двойки завършиха съвместната програма на Съвета на жените в бизнеса в България и HPE Women at Work Bulgaria – “Incredible Us – Успешни заедно”. Третото...
Прочетете повече
Пазарно проучване, ценови тактики и маркетинг бяха темите на лекциите в BASE в края на април
Как се прави пазарно проучване? Как да определим цените на стоките и услугите, които предлагаме? Как да изградим и популяризираме собствен бранд? Отговорите на тези ключови бизнес въпроси, част от програмата на BASE – Благоевград,...
Прочетете повече