Календар

Предстоящи събития

30.06.2023 г., четвъртък – Финал на BASE, Академия за предприемачи стартира в Благоевград

BASE e проектът на Фондация „Америка за България “ и Съвета на жените в бизнеса в България и представлява иновативен курс за обучение, който е безплатен за желаещите и включва както теория, така и практически занимания. В Благоевград академията се осъществява за първи път и има рекорден брой участници.


Отминали събития

17.05.2023, онлайн събитие B2B AIDDA СЖББ

На базата на протокола за сътрудничество, подписан между италианската организация AIDDA и СЖББ през 2022, на 20 април ще бъдат организирани онлайн B2B срещи между италиански и български компании.


15.05.2023, Онлайн нетуъркинг среща с победители в Националните награди на СЖББ 2022 – Вдъхновяващи постижения за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване

Съветът на жените в бизнеса в България предоставя трибуна на всички победители да споделят повече за вдъхновяващите инициативи за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване. Фокусът на срещата ще бъдат компаниите и успешните им инициативи за осигуряване на многообразна и приобщаваща среда на работното място. В СЖББ вярваме, че обмяната на добри бизнес практики и вдъхновяващи идеи е начинът, по който заедно променяме бизнеса, работната среда и обществото ни към по-добро. Събитието ще се случи в рамките на Европейския месец на разнообразието – месец май (European Diversity Month).


12.05.2023, стартира „Лаборатория за развитие“

Третото издание на „Лабораторията за развитие“, водена от Зоя Паунова, ще се проведе от 12 май  до 14 юли 2023 г. Инициативата е насочена към мениджъри от средно управленско ниво, както и ключови служители и таланти, в чието развитие компаниите искат да инвестират. Тя е практически насочена и комбинира опит, експертиза и лидерски похвати, като се провежда в четири еднодневни модула: 1) лидерство; 2) изграждане на ефективен екип; 3) коучинг, даване и получаване на обратна връзка, учене през целия живот; 4) убедителна комуникация – умения за отстояване и влияние. Прочетете повече тук.


20.04.2023 г. Финал на Академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване”

Първата в страната сертификационна Академия за „Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване“ е плод на ползотворното партньорство между СЖББ и Стопанския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Академията се провежда с подкрепата на Лидл България. Финалът предстои на 20 април след 7 обучителни модула.


25.04.2023, онлайн среща „Сутрешно кафе със Съвета на жените в бизнеса в България“

След успеха на първите две издания, на 25 април предстои третата онлайн среща „Сутрешно кафе със Съвета на жените в бизнеса в България“.Основната цел на нетуъркинг събитията на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) е да стимулират опознаването и взаимоотношенията между членовете на организацията, както и да насърчават активната комуникацията и споделянето на добри бизнес практики.


23.03.2023 г., четвъртък – Старт на BASE, Академия за предприемачи стартира в Благоевград

BASE e проектът на Фондация „Америка за България “ и Съвета на жените в бизнеса в България и представлява иновативен курс за обучение, който е безплатен за желаещите и включва както теория, така и практически занимания. Записването продължава до 17.03.2023 г. За повече информация: https://womeninbusiness.bg/project/blagoevgrad-2023/


27.02.2023 г., понеделник , 16:00 – 17: 00 ч, виртуален формат MS Teams – Финал на Метнорска Програма “Успешни Заедно”

Менторската програма „Incredible Us – Успешни Заедно“ събира ментори и участници от различни компании членове на СЖББ и им дава възможност да работятзаедно по различни теми и да обменят своя ценен опит и знания. Второто издание на програмата даде възможност на 15 двойки да работят заедно.


23.02.2023 г. Финал на BASE Ловеч

В края на февруари предстои финал на петото поредно издание на Академията за стартиращи предприемачи BASE, съвместен проект на Фондация „Америка за България“ и Съвета на жените в бизнеса в България. Успешно завършилите участници ще представят своите готови бизнес планове. Най-добрите ще бъдат наградени.


26.01.2023 от 9:00 ч Старт на Академия за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване

Съвета на жените в бизнеса в България обявява първата в страната сертификационна академия за „Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване“. Цялостната концепция и обучителната програма са плод на ползотворното партньорство между организацията и Стопанския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Академията е естествено продължение и на учредените от Съвета първи Национални награди за „Вдъхновяващи постижения за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване“. Двете инициативи имат за цел да провокират активен диалог и действия в общество по отношение на политиките за насърчаване на приобщаваща среда, равни възможности и недопускане на дискриминация. Академията за „Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване“ ще стартира на 26 януари и ще продължи до 20 април 2023 г. в седем тематични модула. Те ще обхванат темите за равнопоставеността, ползите от приобщаването, преодоляването на неосъзнатите различия и включващата роля на лидерството и комуникациите.


24.01.2023 г. от 17:30 до 20:00 ч Стратегическа нетуъркинг среща: 10 Х повече

В началото на юбилейната 10-та година на Съвета на жените в бизнеса в България, имаме удоволствието да Ви поканим на първата стратегическа нетуъркинг среща на нашата организация, която има за цел да акцентира върху целите и приоритетите на СЖББ за новата 2023 година. Членове на Управителния съвет на СЖББ ще споделят подробности за предстоящите инициативи, а в рамките на работен коктейл ще можете да обсъдите възможности за сътрудничество между членовете на организацията и ваши идеи за подпомагане дейностите на Съвета.

Модератор: Дарина Стоянова

Програма:
17:00 – 17:30 Посрещане и регистрация
17:30 Начало
17:35-18:45 Първа част: Панелна дискусия с членове на УС
18:45 -20:00 Втора част: Нетуъркинг – „работен коктейл“
20:00 Край на събитието