Йорданка Фандъкова откри Лидерска академия 2015/2016 на Съвета на жените в бизнеса в България

Кметът на София Йорданка Фандъкова откри официално Лидерска академия 2015/2016 на Съвета на жените в бизнеса в България на  изискан коктейл в Гранд Хотел София. Г-жа Фандъкова, която е патрон на тазгодишното издание на Академията, получи почетната значка на Съвета от неговия председател  д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens България.

Гости на събитието по откриването бяха членове и почетни членове на Съвета, алумни от първата Лидерска академия, участничките в новия випуск 2015/2016,  медии, приятели на идеите и целите на Съвета.

Безспорно имаме нужда от силни жени лидери във всички сфери и Лидерската академия е инициатива, която ефективно работи за изграждането на тези лидери. Радвам се, че в Академията са приети много дами от София, регионът има нужда от вашата експертност и професионализъм. С удоволствие ще връча дипломите и на завършващите от втория випуск след тяхното почти едногодишно обучение “, каза на откриването  Йорданка Фандъкова.

LA_2015_2016_opening_2

Днес жените безспорно са най-динамично нарастващата икономическа сила на планетата и никоя компания или държава не може да си позволи да пренебрегне този потенциал. За съжаление това съвсем не означава, че пътят към израстването на дамите в бизнеса е покрит с рози. „Тръните”, с които се сблъскват те в кариерното си развитие, могат да бъдат остри и многобройни – липса на възможности за израстване, обществени предразсъдъци, липса на условия, които позволяват на жената да съчетава личния и професионалния си живот“, обяви д-р инж. Боряна Манолова. По думите й Лидерската академия си е поставила за цел да отговори на някои от най-важните въпроси, които си задават дамите мениджъри по цял свят- как да се намери правилния баланс между личния и професионалния живот, на какъв тип лидерство да се заложи, как ефикасно да се дава и получава обратна връзка.

Д-р инж. Манолова съобщи в аванс, че освен Лидерската академия Съветът стартира и  най-голямата в страната Национална стажантска инициатива, чийто патрон е най-младият евродепутат Ева Паунова. Инициативата цели да даде възможности на образовани млади хора да започнат успешна професионална кариера в България.  Боряна Манолова обяви още, че Съветът ще организира  международна конференцията в България  в началото на следващата година под егидата на генералния директор на UNESCO Ирина Бокова.

Лидерската академия е ежегодна високопроофесионална обучителна програма, която се организира и финансира от компании от Съвета на жените в бизнеса в България. Академията е проект в изпълнение на една от целите на Съвета – да предлага достъпни програми за насърчаване на професионално развитие на жените в малкия и среден бизнес и израстването им в мениджърските позиции.  Избраните да учат в Лидерската академия 2015/2016 са представители на разнообразни икономически сектори – банки, информационни и комуникационни технологии, търговия, консултантски услуги, производство, строителство, туризъм, държавна администрация и др.

Академията се финансира изцяло от компаниите от Съвета и е напълно безплатна за приетите в нея. Шестте й модула, водени от професионални трейнъри от УниКредит Булбанк,  са насочени към развиване на лидерските умения, насърчават инициативността и предприемаческия дух на съвременната жена за разширяването на бизнеса й и поемане на по-големи отговорности. Членовете на Съвета на жените в бизнеса и на Управителния съвет на организацията се включват в обученията и продължават да помагат и напътстват  участничките в рамките на Менторската програма.

Споделяне

Коментари

Последни новини

СЖББ отбелязва европейския месец на многообразието 2024 с безплатно събитие за студенти
На 28 май Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ), в партньорство с Лидл България и Стопанския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“, ще отбележи европейския месец на многообразието, традиционно честван през май, със...
Прочетете повече
13 менторски двойки се включиха в третото издание на програмата „Incredible Us – Успешни заедно“
След шест месеца на интензивна работа и обучения 13 менторски двойки завършиха съвместната програма на Съвета на жените в бизнеса в България и HPE Women at Work Bulgaria – “Incredible Us – Успешни заедно”. Третото...
Прочетете повече
Пазарно проучване, ценови тактики и маркетинг бяха темите на лекциите в BASE в края на април
Как се прави пазарно проучване? Как да определим цените на стоките и услугите, които предлагаме? Как да изградим и популяризираме собствен бранд? Отговорите на тези ключови бизнес въпроси, част от програмата на BASE – Благоевград,...
Прочетете повече