Истории на успеха в Лидерска Академия 2020/2021

Екипност, адаптивност и стремеж към съвършенство бяха само част от ключовите черти за изграждане на успешен бизнес модел, които 3 успешни дами разкриха във виртуални обучения за участничките в Лидерска академия 2020/2021. В три последователни срещи менторите – членове на СЖББ, представиха своя професионален път и споделиха опита си за успешно кариерно развитие, като участничките успяха и да получат персонални отговори за личните си бизнес начинания.

Теодора Петкова, изпълнителен директор, UniCredit Bulbank, Милена Драгийска, изпълнителен директор на Лидл България и Ирена Цакова, оперативен директор, Дънди Прешъс Металс Крумовград изминават почти целия си професионален път до момента в компаниите, в които днес са на водещи позиции. Всяка от срещите даде възможност на участниците да проследят развитието им и какви усилия се крият зад него. Ключов фактор за успеха и на трите дами е смелостта да се изправят срещу нови предизвикателства, умението да се учат непрекъснато и силната връзка с екипа. Това, което продължава да ги мотивира и днес е, че личните им ценности съвпадат с ценностите на компанията. По отношение на стилът на управление и трите ментори посъветваха дамите в издание 2020/2021 да не се стремят към повторение на друг мениджърски стил, а да търсят, преоткриват и да бъдат автентични за решенията, които взимат. За Теодора Петкова това се оказва чувството й за амбиция и творчески поглед върху проектите, с които се захваща. Милена Драгийска разказва, че нейният подход е свързан с погледа върху компанията, както в детайл, така и на макро ниво. За Ирена Цакова ключова роля изиграва нейния откровен позитивизъм и възможността да признава и да се учи от грешките си. Дамите са категорични, че сегашните успехи биха били невъзможни без способността им да делегират и добър екип, на който могат да се доверят.

Въпреки натовареното си ежедневие, и трите са единодушни, че личното време е безкрайно важно за професионалното бъдеще, тъй като дава глътка въздух, нов поглед върху нещата и мотивация да продължават напред. Опитът на Ирена Цакова като спортист в Монтана я учи на дисциплина, а дните, в които е преподавала на деца й помагат да вижда предизвикателствата през друга призма. В личното си време Милена Драгийска развива любовта си към пианото и художествената литература, в която често намира бизнес подходи за реални ситуации в кариерата си.

Срещите с трите успешни дами се състояха в рамките на втория модул от Лидерската академия, който се проведе през ноември. Модулът „Бизнес моделът ТИ“, воден от Снежана Берова от UniCredit Bulbank, запозна участничките с това как да управляват промените в себе си или в бизнес модела си в ситуация, в която се налага промяна, търсена от самите тях или наложена от външни обстоятелства. Това беше последният модул за 2020 г., а от януари дамите ще имат възможност да се запознаят с успешните подходи за даване и получаване на обратна връзка, как да реализират въздействащи презентации в онлайн среда, както и ще придобият умения за влияние и отстояване.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Първа стратегическа нетуъркинг среща на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) „Десет пъти повече“ („10 Х повече“)
На 24.01.2023 в NV Tower се състоя първата стратегическа нетуъркинг среща на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) „Десет пъти повече“ („10 Х повече“).  Защо „10 Х повече“? През 2023 година СЖББ отбелязва...
Прочетете повече
Модул 8 на BASE Ловеч бе посветена на темата за цени и ценообразуване
Темата на Модул 8 на академията бе изключително полезна, изпълнена с безценни съвети от практиката и провокира много интерес, тъй като покри следните важни бизнес въпроси: Различни тайни и тънкости на ценообразуването бяха споделени с...
Прочетете повече
Модул 7 на BASE Ловеч бе посветен на правните аспекти от създаването и управлението на една компания
Поредната лекция от BASE в Ловеч през изминалата седмица бе на тема “Правни аспекти на предприемаческата дейност“. Лекцията бе представена от адв. Габриела Велинова, управляващ съдружник на АК “Фронтекс Лигъл Сървисис”.  Основните акценти бяха:  На...
Прочетете повече