Истории на успеха в Лидерска Академия 2020/2021

Екипност, адаптивност и стремеж към съвършенство бяха само част от ключовите черти за изграждане на успешен бизнес модел, които 3 успешни дами разкриха във виртуални обучения за участничките в Лидерска академия 2020/2021. В три последователни срещи менторите – членове на СЖББ, представиха своя професионален път и споделиха опита си за успешно кариерно развитие, като участничките успяха и да получат персонални отговори за личните си бизнес начинания.

Теодора Петкова, изпълнителен директор, UniCredit Bulbank, Милена Драгийска, изпълнителен директор на Лидл България и Ирена Цакова, оперативен директор, Дънди Прешъс Металс Крумовград изминават почти целия си професионален път до момента в компаниите, в които днес са на водещи позиции. Всяка от срещите даде възможност на участниците да проследят развитието им и какви усилия се крият зад него. Ключов фактор за успеха и на трите дами е смелостта да се изправят срещу нови предизвикателства, умението да се учат непрекъснато и силната връзка с екипа. Това, което продължава да ги мотивира и днес е, че личните им ценности съвпадат с ценностите на компанията. По отношение на стилът на управление и трите ментори посъветваха дамите в издание 2020/2021 да не се стремят към повторение на друг мениджърски стил, а да търсят, преоткриват и да бъдат автентични за решенията, които взимат. За Теодора Петкова това се оказва чувството й за амбиция и творчески поглед върху проектите, с които се захваща. Милена Драгийска разказва, че нейният подход е свързан с погледа върху компанията, както в детайл, така и на макро ниво. За Ирена Цакова ключова роля изиграва нейния откровен позитивизъм и възможността да признава и да се учи от грешките си. Дамите са категорични, че сегашните успехи биха били невъзможни без способността им да делегират и добър екип, на който могат да се доверят.

Въпреки натовареното си ежедневие, и трите са единодушни, че личното време е безкрайно важно за професионалното бъдеще, тъй като дава глътка въздух, нов поглед върху нещата и мотивация да продължават напред. Опитът на Ирена Цакова като спортист в Монтана я учи на дисциплина, а дните, в които е преподавала на деца й помагат да вижда предизвикателствата през друга призма. В личното си време Милена Драгийска развива любовта си към пианото и художествената литература, в която често намира бизнес подходи за реални ситуации в кариерата си.

Срещите с трите успешни дами се състояха в рамките на втория модул от Лидерската академия, който се проведе през ноември. Модулът „Бизнес моделът ТИ“, воден от Снежана Берова от UniCredit Bulbank, запозна участничките с това как да управляват промените в себе си или в бизнес модела си в ситуация, в която се налага промяна, търсена от самите тях или наложена от външни обстоятелства. Това беше последният модул за 2020 г., а от януари дамите ще имат възможност да се запознаят с успешните подходи за даване и получаване на обратна връзка, как да реализират въздействащи презентации в онлайн среда, както и ще придобият умения за влияние и отстояване.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Делегация на СЖББ на конгреса на AIDDA във Флоренция
Делегация от Съвета на жените в бизнеса в България бе част от конгреса на партньорската италианска AIDDA (Associazione Imprenditrici Donne Dirigenti d’Azienda) във Флоренция между 16 и 18 септември, организиран по повод 60 години от...
Прочетете повече
АНКЕТА, СВЪРЗАНА С РАВНОПОСТАВЕНОСТТА
Уважаеми членове и приятели на СЖББ, СЖББ дава старт на нова инициатива, която цели да получим реална представа за нивата на разнообразие, равнопоставеност и приобщаване. Анкетата е част от мащабно проучване, организирано съвместно с агенция...
Прочетете повече