Започна четвъртото издание на най-голямата стажантска инициатива „Оставаме в България“

  • Конкурс за есе на тема „Моят успешен стаж в България“ ще изпрати двама стажанти на еднодневно посещение в Европейския парламент
  • Близо 10 000 младежи са стажували в компании – членки на Съвета от началото на инициативата до момента

 

 С официално събитие на 14 май стартира четвъртото издание на националната стажантска инициатива „Оставаме в България“ на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ). Това е най-мащабната кампания, насочена към задържането на младите хора в страната.

Гости на събитието бяха евродепутатът  г-жа Ева Майдел – патрон на инициативата, членове и приятели на Съвета на жените в бизнеса в България, бивши и настоящи стажанти в компаниите-членки.

„Благодаря ви за качествената инициатива. Подкрепям я, защото, от една страна, работата ми е свързана  със сферата на образованието, а от друга страна – и с предприемачеството, а вие – Съветът на жените в бизнеса в България – имате какво да предадете като опит. Вие сте вдъхновение за мен“ –  с тези думи г-жа Ева Майдел поздрави Съвета на жените в бизнеса в България и участниците в събитието.

Otkrivane Stajantska iniciativa 2018-2

„Фактът, че тази година се провежда четвъртото издание на „Оставаме в България“ е доказателство,  че ставаме все по-устойчиви и по-активни в желанието си да подпомагаме младите хора по пътя на кариерното им развитие и реализацията им в страната.  Един от начините да го направим е чрез стажовете, които всички компании – членове на Съвета, осигуряваме за тях. Същевременно  желанието ни е да надграждаме кампанията и с нови инициативи, които да са максимално полезни за вас, младите хора“, заяви в приветствие към гостите председателят на Съвета на жените в бизнеса д-р инж. Боряна Манолова.  

Otkrivane Stajantska iniciativa 2018-1

В четвъртото издание на инициативата могат да участват стажанти от компаниите-членки на Съвета, които за целта трябва да изпратят свое есе на тема “Моят успешен стаж в България“.  Срокът е 13 юли, като материалите трябва да бъдат изпратени чрез платформата на „Оставаме в България“ на сайта www.womeninbusiness.bg, раздел „Проекти“, Стажантска инициатива 2018.

За победителите, които ще бъдат обявени през септември, са предвидени множество награди като стажове, обучения, посещения във фирми-членки, участия в специално организирани събития и др. Голямата награда, която ще получат двамата победители, е посещение в Европейския парламент по покана на г-жа Ева Майдел.

Тази година програмата на „Оставаме в България“ предвижда и нова инициатива – среща на стажантите с мениджъри и млади таланти от компаниите-членки на Съвета.  Основна цел е да се даде възможност на младите хора да се запознаят отблизо със своите модели за подражание – топ мениджърите на водещи компании в България, и да почерпят опит от личните им истории за бизнеса и пътя на успеха.

От старта на „Оставаме в България“ през 2015 г. до 2017 г. близо 10 000 младежи са преминали стаж в компаниите-членки на Съвета.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Съветът на жените в бизнеса в България даде старт на първата у нас сертификационна академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване”
Обучителната програма е създадена в партньорство със Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и започва в навечерието на 10 годишнината на СЖББ Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) даде старт на първата...
Прочетете повече
В поредния девети модул в BASE Ловеч на фокус бе темата за финансите
Ганета Цолова, предприемач, лектор по „Счетоводство на бизнеса, осигуряване, данъци, финансово планиране“ се спря на базисните изисквания, които всеки предприемач е необходимо да има предвид, когато стартира и развива бизнес инициативата си по време на...
Прочетете повече
Първа стратегическа нетуъркинг среща на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) „Десет пъти повече“ („10 Х повече“)
На 24.01.2023 в NV Tower се състоя първата стратегическа нетуъркинг среща на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) „Десет пъти повече“ („10 Х повече“).  Защо „10 Х повече“? През 2023 година СЖББ отбелязва...
Прочетете повече