Започна четвъртото издание на най-голямата стажантска инициатива „Оставаме в България“

  • Конкурс за есе на тема „Моят успешен стаж в България“ ще изпрати двама стажанти на еднодневно посещение в Европейския парламент
  • Близо 10 000 младежи са стажували в компании – членки на Съвета от началото на инициативата до момента

 

 С официално събитие на 14 май стартира четвъртото издание на националната стажантска инициатива „Оставаме в България“ на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ). Това е най-мащабната кампания, насочена към задържането на младите хора в страната.

Гости на събитието бяха евродепутатът  г-жа Ева Майдел – патрон на инициативата, членове и приятели на Съвета на жените в бизнеса в България, бивши и настоящи стажанти в компаниите-членки.

„Благодаря ви за качествената инициатива. Подкрепям я, защото, от една страна, работата ми е свързана  със сферата на образованието, а от друга страна – и с предприемачеството, а вие – Съветът на жените в бизнеса в България – имате какво да предадете като опит. Вие сте вдъхновение за мен“ –  с тези думи г-жа Ева Майдел поздрави Съвета на жените в бизнеса в България и участниците в събитието.

Otkrivane Stajantska iniciativa 2018-2

„Фактът, че тази година се провежда четвъртото издание на „Оставаме в България“ е доказателство,  че ставаме все по-устойчиви и по-активни в желанието си да подпомагаме младите хора по пътя на кариерното им развитие и реализацията им в страната.  Един от начините да го направим е чрез стажовете, които всички компании – членове на Съвета, осигуряваме за тях. Същевременно  желанието ни е да надграждаме кампанията и с нови инициативи, които да са максимално полезни за вас, младите хора“, заяви в приветствие към гостите председателят на Съвета на жените в бизнеса д-р инж. Боряна Манолова.  

Otkrivane Stajantska iniciativa 2018-1

В четвъртото издание на инициативата могат да участват стажанти от компаниите-членки на Съвета, които за целта трябва да изпратят свое есе на тема “Моят успешен стаж в България“.  Срокът е 13 юли, като материалите трябва да бъдат изпратени чрез платформата на „Оставаме в България“ на сайта www.womeninbusiness.bg, раздел „Проекти“, Стажантска инициатива 2018.

За победителите, които ще бъдат обявени през септември, са предвидени множество награди като стажове, обучения, посещения във фирми-членки, участия в специално организирани събития и др. Голямата награда, която ще получат двамата победители, е посещение в Европейския парламент по покана на г-жа Ева Майдел.

Тази година програмата на „Оставаме в България“ предвижда и нова инициатива – среща на стажантите с мениджъри и млади таланти от компаниите-членки на Съвета.  Основна цел е да се даде възможност на младите хора да се запознаят отблизо със своите модели за подражание – топ мениджърите на водещи компании в България, и да почерпят опит от личните им истории за бизнеса и пътя на успеха.

От старта на „Оставаме в България“ през 2015 г. до 2017 г. близо 10 000 младежи са преминали стаж в компаниите-членки на Съвета.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Новото издание на нетуъркинг формата „Сутрешно кафе със СЖББ“ предстои на 5-ти декември
Нa 5-ти декември, 2023 г. предстои поредно издание на новия, но вече успешен нетуъркинг формат “Сутрешно кафе със СЖББ”. Темата, която ще дискутират членовете на Съвета и Алумни клуба, е „Дигитализацията в HR дейностите“ и...
Прочетете повече
Участниците в бизнес академията BASE в Перник научиха как се създават и развиват предприемаческите идеи
Модул 2 на Бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE в гр. Перник, провел се на 15 ноември, бе посветен на темата за развитието на предприемаческата идея. Лекторът Соня Демирева е бивш директор Продажби на Уникредит Булбанк...
Прочетете повече
Съветът на жените в бизнеса в България взе участие в световния конгрес на FCEM в Париж
Съветът на жените в бизнеса в България участва в световния конгрес на FCEM – Femmes Chefs D’Entreprises Mondiales, провел се от 15 до 17 ноември, 2023 г. в Париж. FCEM e първата организация в Европа,...
Прочетете повече