Започна петото юбилейно издание на Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса в България

  • Стартът бе даден от кмета на София Йорданка Фандъкова
  • 40 дами надвиха конкуренцията и ще участват в седемте модула на обучителната програма

ПеJFтото юбилейно издание на Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса в България бе открито с тържествена церемония. Тя се състоя на 26 септември в Международния център на УниКредит Булбанк. Тази година измежду стотиците кандидати бяха подбрани 40 дами, които ще участват в престижната обучителна програма. На церемонията присъстваха участнички и в минали издания на Лидерската академия, членове на Съвета, партньори и приятели.

Старт на Лидерската академия  бе даден от кмета на София Йорданка Фандъкова, която е патрон на инициативата. „Едно от най-ценните качества на Лидерската академия е средата и общуването. Поздравявам 40-те участнички и им пожелавам успех“, каза в приветствието си г-жа Фандъкова. Тя поздрави и Съвета на жените в бизнеса в България, който, по думите й, обединява прекрасни жени-лидери, които показват на цяла Европа, че българките имат много качества и че жените могат ефективно да ръководят компании.

„Ще се радвам да присъствам и на дипломирането на участничките в Лидерската академия“, каза в заключение г-жа Йорданка Фандъкова.

BMПредседателят на УС на Съвета на жените в бизнеса в България д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens България, също приветства участничките във високопрофесионалната програма. „За мен е винаги много емоционален момент да открия Лидерската академия. Тази година е нейното пето, юбилейно издание. Надявам се тя да бъде полезна за всички участници, които успяха да се преборят с голямата конкуренция“, каза г-жа Манолова. Тя благодари на Йорданка Фандъкова, на УниКредит Булбанк и на компаниите, чиито представители обучават участничките в Лидерската академия. „Много е приятно в неформална среда да проверите какво знаете и да научите нещо ново. Обучавайте се, срещайте се по-често, а ние от Съвета на жените в бизнеса в България сме насреща, за да ви помогнем при нужда“, каза в заключение Боряна Манолова.

TM1Участничките в Лидерската академия бяха приветствани и от Цветанка Минчева, Директор Глобално банково обслужване, член на УС на УниКредит Булбанк, член на УС на Съвета на жените в бизнеса в България и ръководител на работната група за Лидерската академия. „Това е петото издание, което е доказателство, че това е не само една страхотна инициатива, но и устойчива“, каза в словото си г-жа Минчева. Тя описа профила на участничките, които идват от множество различни професионални сфери. Те са подбрани не само според критериите за професия, образование и т.н., но и според желанието им да допринесат за ценностите на Съвета. „Какво ще получите от Лидерската академия зависи от вас и от вашата енергия“, обърна се Цветанка Минчева към участничките, пожелавайки им успех.

Програмата тази година е обогатена до 7 модула, а обучителите идват от компании като УниКредит Булбанк, НРЕ, HILL International, Престиж 96, SAP България, All Channels. Професионалният подбор на дамите от петото издание на Лидерската академия е реализиран от ЧЕЗ България.

Лидерската академия е напълно безплатна за участничките в нея. Тя е насочена  към дами от малкия и среден бизнес. Фокусът й е подобряване на лидерските и мениджърските умения, които да подпомогнат израстването на участничките и кариерното им развитие.


Лидерската академия е една от двете големи инициативи на Съвета на жените в бизнеса в България. Тя представлява високопрофесионална лидерска програма за дами на средни мениджърски позиции и собственици на малки и средни предприятия. Лидерската академия е израз на една от основните цели на Съвета на жените в бизнеса в България – да предоставя достъпни програми за насърчаване на професионалното развитие на дамите и тяхното израстване до мениджърски позиции. Програмата се финансира от компании членове на СЖББ и е напълно безплатна за участничките. Инициативата е под патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Новото издание на нетуъркинг формата „Сутрешно кафе със СЖББ“ предстои на 5-ти декември
Нa 5-ти декември, 2023 г. предстои поредно издание на новия, но вече успешен нетуъркинг формат “Сутрешно кафе със СЖББ”. Темата, която ще дискутират членовете на Съвета и Алумни клуба, е „Дигитализацията в HR дейностите“ и...
Прочетете повече
Участниците в бизнес академията BASE в Перник научиха как се създават и развиват предприемаческите идеи
Модул 2 на Бизнес академията за стартиращи предприемачи BASE в гр. Перник, провел се на 15 ноември, бе посветен на темата за развитието на предприемаческата идея. Лекторът Соня Демирева е бивш директор Продажби на Уникредит Булбанк...
Прочетете повече
Съветът на жените в бизнеса в България взе участие в световния конгрес на FCEM в Париж
Съветът на жените в бизнеса в България участва в световния конгрес на FCEM – Femmes Chefs D’Entreprises Mondiales, провел се от 15 до 17 ноември, 2023 г. в Париж. FCEM e първата организация в Европа,...
Прочетете повече