Започна Бизнес академия за стартиращи предприемачи в Троян

31 участника в проекта на Фондация „Америка за България“ BASE – Академия за стартиращи предприемачи в партньорство със Съвета на жените в бизнеса в България започнаха своето обучение

BASE – Академия за стартиращи предприемачи, проект на Фондация „Америка за България“, започна в Троян под ръководството на инж. Ваня Кънева, изпълнителен директор на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) на 11 май 2021 в залата на Общински съвет. Това е втората академия, която СЖББ организира, след успешното приключване на BASE в Ловеч през септември миналата година.

DSCN8224Проектът в подготовка и развитие, е приет изключително позитивно и гостоприемно от местната общност в Троян – институции, бизнес и учебни заведения. За участие в програмата бяха селектирани и избрани 31 участника, като сферите им на активности са разнообразни – дизайн и декорация, ‎дигитална търговия и електронни услуги, туризъм и хотелиерство, образование и ‎социални дейности, авто услуги и др. ‎Всички те са обединени от желанието да развиват свой собствен бизнес и от осъзнатата необходимост от знания, практики, добри модели и широка мрежа, за да успеят да реализират проектите си.

На откриването на Академията кметът на Троян Донка Михайлова‎ в приветствието си каза: ‎„Академията за предприемачи идва точно навреме. След затворения свят, в който ‎живяхме, днес хората изпитват необходимост да участват в събития и инициативи, ‎да са заедно. Имат нужда от мотивация и окуражаване, за да развият своите ‎бизнес идеи. Имат необходимост от вдъхновение, за да стартират новите проекти ‎на живота си.“

‎„Регионът е известен със занаятите, но и с предприемаческия и иновативен дух на ‎хората. Разположен в центъра на България, той е носител на история, култура, ‎развитие на съвременни технологии и индустрии. Природните дадености на Троян ‎и региона му дават прекрасни възможности за развитие на  съвременните форми ‎на хотелиерство, туризъм и планински спортове. Всичко това ни дава прекрасни ‎условия и предпоставки да развием поредния – 20-ти проект на BASE в България за град Троян заедно с представителите на Съвета на жените в бизнеса“, каза от своя страна Надя Захариева, Програмен Директор „Бизнес, предприемачество и технологии“ на Фондация ‎„Америка за България“.

DSCN8225„Обучението в Академията за предприемачи определено ще помогне на ‎участниците да доразвият своите идеи и проекти, ще  допринесе за развитието на ‎общността и региона.“, заяви Ивелина Радевска – Директор Агенция по заетостта.

Работата продължи с презентация на ‎д-р Стефания Темелкова, преподавател в Нов български университет и предприемач, ‎на тема „От къде да започнем?“. ‎В представянето си в началото на лекцията участниците разказаха за работата си, идеите и проектите, за бизнесите, които искат да развият.

Това е първия от 20 лектори и ментори на Програмата осигурени от СЖББ, които ще представят ценни знания, практики и опит за това как се стартира бизнес, какво трябва да знаем и можем, как да създадем, маркетираме и продадем продукта, как ресурсно да обезпечим процеса, как да планираме и финансираме нашите идеи. Академията предвижда цикъл от лекции и практически занимания, като участниците ще черпят знания от успели български предприемачи, създали свой бизнес, членове на СЖББ.

BASE в Троян ще продължи 14 седмици и по план ще завърши с конкурса за най-добри иновативни проекти през август.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Съветът на жените в бизнеса в България даде старт на първата у нас сертификационна академия за “Разнообразие, равнопоставеност и приобщаване”
Обучителната програма е създадена в партньорство със Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и започва в навечерието на 10 годишнината на СЖББ Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) даде старт на първата...
Прочетете повече
В поредния девети модул в BASE Ловеч на фокус бе темата за финансите
Ганета Цолова, предприемач, лектор по „Счетоводство на бизнеса, осигуряване, данъци, финансово планиране“ се спря на базисните изисквания, които всеки предприемач е необходимо да има предвид, когато стартира и развива бизнес инициативата си по време на...
Прочетете повече
Първа стратегическа нетуъркинг среща на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) „Десет пъти повече“ („10 Х повече“)
На 24.01.2023 в NV Tower се състоя първата стратегическа нетуъркинг среща на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) „Десет пъти повече“ („10 Х повече“).  Защо „10 Х повече“? През 2023 година СЖББ отбелязва...
Прочетете повече