„Заедно в час“: Промяната започва от всеки от нас

  • Стажантите с десетки въпроси към организацията на срещата от поредицата young.LEADERS.talk
  • Програмата ни е насочена и към лидерско развитие, каза Петър Пройков

zaedno1„Промяната зависи от всеки от нас. Ние от „Заедно в час“ вярваме, че начинът, по който можем да променим България, е образованието“. Това беше едно от основните послания, които отправиха домакините от организацията „Заедно в час“, които се срещнаха със стажанти от компаниите-членове на Съвета на жените в бизнеса в България. Участниците в поредното събитие от поредицата young.LEADERS.talk в рамките на Националната стажантска инициатива зададоха десетки въпроси в продължилия над час и половина разговор.

„В „Заедно в час“ вярваме, че всяко дете има право на качествено образование независимо от обстоятелствата“, каза Петър Пройков от фондацията, който презентира нейната дейност. Той представи известните от години тревожни данни – 24% от младежите между 16 и 24 г. не учат и не работят, а 41,5% от учениците са функционално неграмотни. Именно тези тенденции се опитват да променят и учителите на „Заедно в час“ в двете години, в които участват в програмата. Учителите, чийто плюс е, че са завършили различни специалности и внасят разнообразие в гледните точки, преминават подготовка и паралелно с преподаването учат педагогика. Интересът към програмата е голям и за 2017 г. за нея са кандидатствали 2000 души, от които са избрани 65. Това са хора, амбицирани да внесат промяна, да бъдат модели за подражание, хора, които не се страхуват от предизвикателства, коментира Петър Пройков.

Досега учителите на „Заедно в час“ са били в над 80 училища в 12 региона на страната. След приключване на двете години, 70% от участниците в програмата продължават да се занимават с образование. „Хората, които се включват в „Заедно в час“, стават учители, защото го желаят, а не защото нямат друг избор. В час те мислят освен за учебния материал, който трябва да преподават, и за това на какви други умения могат да научат децата“, отговори на един от въпросите Петър Пройков. По думите му, „Заедно в час“ е програма за лидерско развитие, тъй като участниците се стремят да развиват своите лидерски умения и да влияят на другzaedno2и хора и на средата, в която живеят и работят.

В подкрепа на своята дейност организацията (www.zaednovchas.bg) ще организира на 16 октомври Благотворителен търг на звездите. Основната цел на събитието е да набере средства, както и да обедини бизнес лидери и популярни личности около каузата за осигуряване на равен достъп до качествено образование на всяко дете.

 


ostavame_v_BulgariaЗа четвърта поредна година Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) провежда Националната стажантска инициатива „Оставаме в България”. Тя е насочена към най-младите бъдещи професионалисти и отново ще им даде шанс да докажат своите качества и умения, да навлязат в света на бизнеса и да получат възможности за развитие, подходяща среда и стимул за реализация в България.
Патрон на „Оставаме в България” е българският евродепутат г-жа Ева Майдел.


През 2018 г. Съветът на жените в бизнеса в България постави началото на поредицата Young.LEADERS.talk в рамките на Националната стажантска инициатива. Тяхната цел е стажантите от компаниите-членове на СЖББ да се срещат със своите модели за подражание – мениджъри, политици и млади специалисти, започнали кариерата си именно като стажанти, както и да посетят едни от най-големите корпорации в България. Така младите хора имат възможност да се запознаят със света на бизнеса, както и да видят как са организирани и как функционират компаниите.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Представители на Съвета на жените в бизнеса в България се срещнаха с партньорски организации в Милано
Представители на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) от 23 до 25 юни бяха на посещение във бизнес столицата на Италия – Милано за участие в серия от срещи с партньорски организации, които...
Прочетете повече
Над 30 дами предприемачи се дипломираха в юбилейното десето издание на Лидерска академия „Успяваме в България“
Емблематичната програма на Съвета на жените в бизнеса в България е подпомогнала кариерното развитие на над 400 жени в бизнеса у нас На официална церемония в София, провела се на 20 юни, над 30 дами...
Прочетете повече