„Заедно в час“: Промяната започва от всеки от нас

  • Стажантите с десетки въпроси към организацията на срещата от поредицата young.LEADERS.talk
  • Програмата ни е насочена и към лидерско развитие, каза Петър Пройков

zaedno1„Промяната зависи от всеки от нас. Ние от „Заедно в час“ вярваме, че начинът, по който можем да променим България, е образованието“. Това беше едно от основните послания, които отправиха домакините от организацията „Заедно в час“, които се срещнаха със стажанти от компаниите-членове на Съвета на жените в бизнеса в България. Участниците в поредното събитие от поредицата young.LEADERS.talk в рамките на Националната стажантска инициатива зададоха десетки въпроси в продължилия над час и половина разговор.

„В „Заедно в час“ вярваме, че всяко дете има право на качествено образование независимо от обстоятелствата“, каза Петър Пройков от фондацията, който презентира нейната дейност. Той представи известните от години тревожни данни – 24% от младежите между 16 и 24 г. не учат и не работят, а 41,5% от учениците са функционално неграмотни. Именно тези тенденции се опитват да променят и учителите на „Заедно в час“ в двете години, в които участват в програмата. Учителите, чийто плюс е, че са завършили различни специалности и внасят разнообразие в гледните точки, преминават подготовка и паралелно с преподаването учат педагогика. Интересът към програмата е голям и за 2017 г. за нея са кандидатствали 2000 души, от които са избрани 65. Това са хора, амбицирани да внесат промяна, да бъдат модели за подражание, хора, които не се страхуват от предизвикателства, коментира Петър Пройков.

Досега учителите на „Заедно в час“ са били в над 80 училища в 12 региона на страната. След приключване на двете години, 70% от участниците в програмата продължават да се занимават с образование. „Хората, които се включват в „Заедно в час“, стават учители, защото го желаят, а не защото нямат друг избор. В час те мислят освен за учебния материал, който трябва да преподават, и за това на какви други умения могат да научат децата“, отговори на един от въпросите Петър Пройков. По думите му, „Заедно в час“ е програма за лидерско развитие, тъй като участниците се стремят да развиват своите лидерски умения и да влияят на другzaedno2и хора и на средата, в която живеят и работят.

В подкрепа на своята дейност организацията (www.zaednovchas.bg) ще организира на 16 октомври Благотворителен търг на звездите. Основната цел на събитието е да набере средства, както и да обедини бизнес лидери и популярни личности около каузата за осигуряване на равен достъп до качествено образование на всяко дете.

 


ostavame_v_BulgariaЗа четвърта поредна година Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) провежда Националната стажантска инициатива „Оставаме в България”. Тя е насочена към най-младите бъдещи професионалисти и отново ще им даде шанс да докажат своите качества и умения, да навлязат в света на бизнеса и да получат възможности за развитие, подходяща среда и стимул за реализация в България.
Патрон на „Оставаме в България” е българският евродепутат г-жа Ева Майдел.


През 2018 г. Съветът на жените в бизнеса в България постави началото на поредицата Young.LEADERS.talk в рамките на Националната стажантска инициатива. Тяхната цел е стажантите от компаниите-членове на СЖББ да се срещат със своите модели за подражание – мениджъри, политици и млади специалисти, започнали кариерата си именно като стажанти, както и да посетят едни от най-големите корпорации в България. Така младите хора имат възможност да се запознаят със света на бизнеса, както и да видят как са организирани и как функционират компаниите.

Споделяне

Коментари

Последни новини

BASE Троян, Тема 11: „Презентационни умения“‎
На 14 юли 2021г. се проведе последното обучение от „Бизнес академията за стартиращи предприемачи“ в гр. Троян. Темата бе „Презентационни умения“, а участниците в групата работиха с Кристина Крънчева – водещ експерт по комуникации, маркетинг...
Прочетете повече
За трета поредна година А1 подкрепя Националната стажантска ‎инициатива на Съвета на жените в бизнеса в България
Програмата „Оставаме в България“ е насочена към представителите на поколението Z, стажанти в компании-членове в СЖББ, които могат да кандидатстват до 30 юли 2021 А1 ще подкрепи за трета поредна година Националната стажантска инициатива на...
Прочетете повече
BASE Троян, Тема 10: „Човешки ресурси“‎
На 7 юли 2021г. сред изключителен зрителски интерес премина десетата среща на Академията за стартиращи предприемачи в гр. Троян. Човешкият ресурс е определящият фактор за успех на всяко начинание. Как подбираме и задържаме хората, какви...
Прочетете повече