Завладяващ Afterwork с Марио Бакалов

  • Никога не се предавайте пред трудностите, заяви българският пилот на най-големия пътнически самолет
  • С кацането на Airbus A380 в София написахме авиационна история, каза Бакалов

mario_bakalov1Завладяваща среща с невероятния Марио Бакалов, който пилотира най-големия пътнически самолет в света Airbus A380, имаха дамите от Съвета на жените в бизнеса в България. Afterwork събитието се проведе в извисяващия се високо в центъра на София ресторант The View.

С изключително увлекателен разказ Марио Бакалов, който освен че е пилот, изнася и мотивационни речи, повдигна за дамите завесата на света на авиацията. Той е част от този свят от 23-годишна възраст, макар че мечтае за него още от петгодишен. Въпреки предизвикателствата и трудностите, българският пилот не се отказва да следва своя път и през 2014 г. сбъдва поредната си мечта – става пилот на Airbus A380. Две години по-късно той пише „авиационна история“, приземявайки в София най-големия пътнически самолет. „Този ден промени живота ми – разбрах, че към мен гледат младежи, че мога да бъда вдъхновение за тях, както и за други хора“, коментира Марио Бакалов.

Това го кара да започне да изнася мотивационни речи, за да помага на хората да вярват в себе си. „Аз лично често съм срещал трудности, но качеството ми да не се предавам ми е помагало много“, каза още пилотът.

Той разказа и за организираните от него тренинги и обучения за мениджъри, в които се правят аналогии с авиационния свят. Идеята е да се наблюдават реакциите на тези хора, когато са извадени от заседателната зала и са изправени пред предизвикателства, обясни Марио Бакалов.

mario_bakalov2Той получи десетки въпроси от дамите, на които отговаря в продължение на повече от час. Участничките в срещата искаха да разберат има ли други българи-пилоти в „Луфтханза“, кога един пилот става добър, коя е била най-критичната му ситуация като пилот, коя е следващата му мечта. Председателят на УС на Съвета на жените в бизнеса в България  д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens България, коментира, че има допирни точки между света на бизнеса и света на авиацията заради динамиката и нуждата от бърза реакция. Тя попита Марио Бакалов как пилотите успяват да си почиват от натоварващата им работа. „Когато моят полет свърши, работата ми приключва, докато при вас напрежението може да продължи и след края на работния ден“, коментира Бакалов.

Той разказа и любопитни факти като този, че на всеки полет почти винаги случайно сред пътниците има по един лекар. На един от полетите имало дори 48 медици и когато възникнала критична ситуация с един от пътниците, трябвало да решат кой от всички тях да му окаже помощ. По думите на Бакалов Airbus A380 е изключително добре оборудван медицински и при нужда може да се направи кардиограма на пътник, която по сателит се изпраща за анализ във Франкфурт.

mario_newМарио Бакалов разказа и за най-критичната му ситуация като пилот, когато при полет от Франкфурт до Рио де Жанейро самолетът се разхерметизирал. В такава ситуация е много важно бързо самолетът да слезе на по-ниска височина, тъй като маските осигуряват кислород на пътниците само за няколко минути.

Българският пилот коментира и бъдещото на авиацията, както и постоянните тренировки, през които преминават пилотите на „Луфтханза“, за да са подготвени за критични ситуации. „Ние цял живот тренираме за нещо, което вероятно никога няма да се случи“, каза Марио Бакалов.

Той продължи да отговаря на въпросите на дамите и в по-неформална обстановка на чаша вино.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Първа стратегическа нетуъркинг среща на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) „Десет пъти повече“ („10 Х повече“)
На 24.01.2023 в NV Tower се състоя първата стратегическа нетуъркинг среща на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) „Десет пъти повече“ („10 Х повече“).  Защо „10 Х повече“? През 2023 година СЖББ отбелязва...
Прочетете повече
Модул 8 на BASE Ловеч бе посветена на темата за цени и ценообразуване
Темата на Модул 8 на академията бе изключително полезна, изпълнена с безценни съвети от практиката и провокира много интерес, тъй като покри следните важни бизнес въпроси: Различни тайни и тънкости на ценообразуването бяха споделени с...
Прочетете повече
Модул 7 на BASE Ловеч бе посветен на правните аспекти от създаването и управлението на една компания
Поредната лекция от BASE в Ловеч през изминалата седмица бе на тема “Правни аспекти на предприемаческата дейност“. Лекцията бе представена от адв. Габриела Велинова, управляващ съдружник на АК “Фронтекс Лигъл Сървисис”.  Основните акценти бяха:  На...
Прочетете повече