Дипломантите от Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса получиха сертификатите си от кмета на София Йорданка Фандъкова

Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи сертификатите за завършване на участниците в Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса в България. Випуск 2015/2016 е от 41 жени, представителки на малкия и средния бизнес и дами с опит на мениджърска позиция.

“Поздравявам Съвета на жените в бизнеса за това, че инвестирайки в личностното развитие, осигурявате устойчивост. Хората са най-важният потенциал на всяка сфера. Вашите управленски успехи са важни за бизнеса в София и България“, каза Йорданка Фандъкова на връчването на официалната церемония за завършването. Кметът на София е патрон на инициативата.

Йорданка Фандъкова

„След успешното начало през 2014 г., Академията се утвърди като доказан формат за насърчаване на лидерството сред дамите. За това имат принос както обучителите, така и самите участници, които отделиха време, енергия и усилия, за да усвоят нови практики, умения и познания, които, вярвам, ще им бъдат полезни в бъдеще“, каза председателят на Съвета на жените в бизнеса в България и главен изпълнителен директор на Siemens България д-р инж. Боряна Манолова.
Тя обяви, че за да отговори на големия интерес към личностно развитие и усъвършенстване Съветът на жените в бизнеса в България разширява формата на академията с нови обучения, насочени към участници в инициативата и други желаещи. Сред тях са обучения по „Бизнес етикет”, „Управление на лични финанси” и др. „Убедително свидетелство, че сме на прав път, е наградата за Инвеститор в човешкия капитал, която получихме за Лидерската академия от Българския форум на бизнес лидерите“, каза д-р Манолова.

Боряна Манолова

Специално поздравление към участниците в Лидерската академия изпрати евродепутатът Мария Габриел, почетен член на Съвета на жените в бизнеса.

„Нова академия ще има и през тази година. До седмици Съветът ще обяви критериите и условията за кандидатстване за випуск 2016/2017. Конкуренцията миналата година беше сериозна и за едно място имаше по 5-тима кандидати“, обяви Цветанка Минчева, член на управителния съвет на УниКредит Булбанк и на Съвета на жените в бизнеса и ръководител на инициативата Лидерска академия.

Съветът на жените в бизнеса продължава работа и по други свои проекти. Предстои второто издание Националната стажантска инициатива. Тя ще даде възможност на стотици млади хора да изявят своите качества и новаторско мислене.
В процес на подготовка е и международната конференция „Глобален форум на жените лидери“ (gwlforum.womeninbusiness.bg) , която Съветът ще организира през май под патронажа на Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО и официален кандидат на страната ни за ръководител на ООН.

„Вярваме, че форумът не само ще събере в София част от световния елит, но и ще се превърне във важна отправна точка за по-нататъшни дискусии и действия за равнопоставеността на половете“, коментира Боряна Манолова. Сред потвърдилите вече участие са Ирина Бокова, Колинда Грабар-Китарович, президент на Хърватия, Шейх Хасина Вазед, премиер на Бангладеш, Лейла Зеруги, специален представител на генералния секретар на ООН по въпросите на децата и въоръжените конфликти, Теменужка Петкова, министър на енергетиката на България, Рене Баер, носител на наградата „Пулицър” за фотожурналистика и други изтъкнати дами от региона и света.

Дипломанти от Лидерска академия

Церемония по завършване

Споделяне

Коментари

Последни новини

СЖББ е партньор в конференция за женското предприемачество
Форумът „Насърчаване на женското предприемачество: Ключ към икономически растеж и устойчиво бъдеще“ събира топ експерти от Европа и България Лидия Шулева, член на УС на СЖББ, ще е един от панелистите в предстоящия форум за...
Прочетете повече
СЖББ участва в инициативата „Жените в бизнеса“
СЖББ участва за втора поредна година в инициативата „Жените в бизнеса“ по покана на Стопанската камара на Австрия – Advantage Austria. Събитието се състоя на 18-ти май и събра представители на австрийското посолство и активни...
Прочетете повече
Милена Драгийска се включи в първото издание на Women’s network@dbihk
Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България и член на УС на СЖББ, се включи в дискусиите в първото издание на инициативата Women‘s network@dbihk, организирана от Германо-Българска индустриално-търговска камара. Целта на събитието, провело се...
Прочетете повече