Дипломантите от Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса получиха сертификатите си от кмета на София Йорданка Фандъкова

Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи сертификатите за завършване на участниците в Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса в България. Випуск 2015/2016 е от 41 жени, представителки на малкия и средния бизнес и дами с опит на мениджърска позиция.

“Поздравявам Съвета на жените в бизнеса за това, че инвестирайки в личностното развитие, осигурявате устойчивост. Хората са най-важният потенциал на всяка сфера. Вашите управленски успехи са важни за бизнеса в София и България“, каза Йорданка Фандъкова на връчването на официалната церемония за завършването. Кметът на София е патрон на инициативата.

Йорданка Фандъкова

„След успешното начало през 2014 г., Академията се утвърди като доказан формат за насърчаване на лидерството сред дамите. За това имат принос както обучителите, така и самите участници, които отделиха време, енергия и усилия, за да усвоят нови практики, умения и познания, които, вярвам, ще им бъдат полезни в бъдеще“, каза председателят на Съвета на жените в бизнеса в България и главен изпълнителен директор на Siemens България д-р инж. Боряна Манолова.
Тя обяви, че за да отговори на големия интерес към личностно развитие и усъвършенстване Съветът на жените в бизнеса в България разширява формата на академията с нови обучения, насочени към участници в инициативата и други желаещи. Сред тях са обучения по „Бизнес етикет”, „Управление на лични финанси” и др. „Убедително свидетелство, че сме на прав път, е наградата за Инвеститор в човешкия капитал, която получихме за Лидерската академия от Българския форум на бизнес лидерите“, каза д-р Манолова.

Боряна Манолова

Специално поздравление към участниците в Лидерската академия изпрати евродепутатът Мария Габриел, почетен член на Съвета на жените в бизнеса.

„Нова академия ще има и през тази година. До седмици Съветът ще обяви критериите и условията за кандидатстване за випуск 2016/2017. Конкуренцията миналата година беше сериозна и за едно място имаше по 5-тима кандидати“, обяви Цветанка Минчева, член на управителния съвет на УниКредит Булбанк и на Съвета на жените в бизнеса и ръководител на инициативата Лидерска академия.

Съветът на жените в бизнеса продължава работа и по други свои проекти. Предстои второто издание Националната стажантска инициатива. Тя ще даде възможност на стотици млади хора да изявят своите качества и новаторско мислене.
В процес на подготовка е и международната конференция „Глобален форум на жените лидери“ (gwlforum.womeninbusiness.bg) , която Съветът ще организира през май под патронажа на Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО и официален кандидат на страната ни за ръководител на ООН.

„Вярваме, че форумът не само ще събере в София част от световния елит, но и ще се превърне във важна отправна точка за по-нататъшни дискусии и действия за равнопоставеността на половете“, коментира Боряна Манолова. Сред потвърдилите вече участие са Ирина Бокова, Колинда Грабар-Китарович, президент на Хърватия, Шейх Хасина Вазед, премиер на Бангладеш, Лейла Зеруги, специален представител на генералния секретар на ООН по въпросите на децата и въоръжените конфликти, Теменужка Петкова, министър на енергетиката на България, Рене Баер, носител на наградата „Пулицър” за фотожурналистика и други изтъкнати дами от региона и света.

Дипломанти от Лидерска академия

Церемония по завършване

Споделяне

Коментари

Последни новини

Второто издание на “СЖББ Калейдоскоп” предстои на 25 април
Второто издание на нетуъркинг събитието “СЖББ Калейдоскоп”, което дава възможност на 10 компании-членове на организацията да предстaвят дейността си, ще се проведе на 25 април от 17:00 до 19:30 в NV Tower на бул. Г.М....
Прочетете повече
Боряна Манолова от УС на СЖББ ще участва в международната конференция Equal Pay Day
Д-р инж. Боряна Манолова, член на УС на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) и главен изпълнителен директор на Siemens за България, Северна Македония и Украйна, ще бъде лектор в 15-ата международна конференция Equal Pay...
Прочетете повече
„Даване и получаване на обратна връзка“ е темата на предпоследният модул на Лидерска академия
На 21 и 22 март в Международния център на УниКредит Булбанк се проведе петият модул от юбилейното десето издание на Лидерска академия. Темата – „Даване и получаване на обратна връзка“, водена от Ирена Жотева, управляващ директор...
Прочетете повече