Делегация на СЖББ на конгреса на AIDDA във Флоренция

Делегация от Съвета на жените в бизнеса в България бе част от конгреса на партньорската италианска AIDDA (Associazione Imprenditrici Donne Dirigenti d’Azienda) във Флоренция между 16 и 18 септември, организиран по повод 60 години от създаването на организацията в Тоскана.

Домакини бяха Паула Бутали, президент на AIDDA Тоскана и Антонела Джиачети, президент на AIDDA Италия. От СЖББ участие взеха д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на „Siemens“ за България, Северна Македония и Украйна и председател на СЖББ между 2013 и 2022, Зоя Паунова, Генерален почетен консул на Кралство Швеция и председател на групата на СЖББ за международно сътрудничество, Дарина Стоянова, изпълнителен директор на „Престиж“ и председател на нетуъркинг групата, и Гергана Манолова, Мениджър устойчиво развитие в М-Газ ЕООД и председател на комуникационната група.

Срещата бе част от международното сътрудничество на двете организации. През юни делегация от AIDDA посети България и председателите на двете организации подписаха меморандум за сътрудничество. Тогава двете организации, които са със сходни цели, си обещаха още да си сътрудничат при организирането на бизнес посещения и ангажименти с български и италиански компании. Такива ангажименти включват икономически и търговски изложения, симпозиуми, семинари по проекти за сътрудничество, демонстрации на образци и литература за продукти и услуги. Партньорите ще си сътрудничат при организирането на обмен на инвестиционни и търговски мисии на министерско и правителствено ниво.

Споделяне

Коментари

Последни новини

Делегация на СЖББ на конгреса на AIDDA във Флоренция
Делегация от Съвета на жените в бизнеса в България бе част от конгреса на партньорската италианска AIDDA (Associazione Imprenditrici Donne Dirigenti d’Azienda) във Флоренция между 16 и 18 септември, организиран по повод 60 години от...
Прочетете повече
АНКЕТА, СВЪРЗАНА С РАВНОПОСТАВЕНОСТТА
Уважаеми членове и приятели на СЖББ, СЖББ дава старт на нова инициатива, която цели да получим реална представа за нивата на разнообразие, равнопоставеност и приобщаване. Анкетата е част от мащабно проучване, организирано съвместно с агенция...
Прочетете повече