Два пъти повече кандидати за Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса

Броят на кандидатите за втората Лидерска академия на Съвета на жените в бизнеса в България е над два пъти по-голям в сравнение с първото издание миналата година. Това показват резултатите в края на кампанията, обяви Цветанка Минчева, ръководител на работната група за Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса в България и член на управителния съвет на УниКредит Булбанк.

Над 200 пълни кандидатури са подадени в обявения през февруари двумесечен срок, от които в академията ще бъдат приети 40 участнички. След внимателен подбор, професионално подкрепен от дирекция „Човешки ресурси” на ЧЕЗ, избраните кандидати ще бъдат поканени в края на май 2015 г. на първия от шестте модули от Лидерската академия.

Най-младият кандидат тази година е дама на 24 години. Тя управлява собствен бизнес. Средната възраст на кандидатите е 40 години1 . Най-много кандидати са трудов стаж между 6 и 11 години, следвани от дами със стаж между 12 и 17 години, като има кандидатури и на жени с над 30-годишен стаж. Най-голяма част от кандидатите са завършили УНСС, Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Техническия университет -София, а веднага след това е групата на следвалите в чужбина. Сред кандидатите има и няколко доктори на науките. За първи път през 2015 в списъците присъства и кандидат с адрес извън България.

Желаещите да учат в Лидерската академия са представители на разнообразни икономически сектори – банки, информационни и комуникационни технологии, търговия, консултантски услуги, производство, строителство, туризъм и др.

„Оценяваме високо многообразието на кандидатурите. В съвременното обучение този топ клас от 40 дами, който ще сформираме, се счита за голямо богатство, защото ще позволи обмяна на опит не само между индустрии, но и между хора с много различен стаж и трудов опит. Това е особено ценен актив за участниците и ще бъде полезно професионално предизвикателство и за обучителите“, коментира Цветанка Минчева.

Лидерската академия е ежегодна високопроофесионална обучителна програма, която се организира и финансира от компании от Съвета на жените в бизнеса в България. Академията е проект в изпълнение на една от целите на Съвета да предлага достъпни програми за насърчаване на професионално развитие на жените в малкия и среден бизнес и израстването им в мениджърските позиции.

Академията е напълно безплатна за участниците в нея. Шестте й модула, водени от професионални трейнъри от УниКредит Булбанк, са насочени към развиване на лидерските умения, насърчават инициативността и предприемаческия дух на съвременната жена за разширяването на бизнеса й и поемане на по-големи отговорности. Еднодневните обучения ще се проведат през май, юни, септември, ноември 2015г., и януари и февруари 2016 г.

Членовете на Съвета на жените в бизнеса и на управителния съвет на организацията планират да се включват в обученията и, опознавайки участничките в академията, да продължат с тях менторска и коучинг програма.

Новото в Лидерска академия 2015/2016

През втората учебна година в обучителната програма ще бъде включен един допълнителен модул – Design thinking. Той дава нов модерен поглед към раждането и развиването на идеи в екипа. Програмата ще бъде осигурена от компанията SAP.

Ново тази година е и, че домакини на модулите ще бъдат различни компании, които членуват в Съвета на жените и така дамите ще могат да опознаят допълнително различни бизнеси.

„Съветът на жените в бизнеса в България” е сдружение с нестопанска цел в обществена полза. Негови членове са водещи мениджъри и представители на компании и организации у нас. Сред целите на Съвета са разпространяване на добрите практики и програми за насърчаване на професионално развитие на жените в малкия и среден бизнес и израстването им в мениджърските позиции; развитие и утвърждаването на професионалните ценности в гражданското общество, образованието, науката, културата, техниката и технологиите; подкрепа за младите специалисти и таланти да реализират потенциала си в България и подпомагане на младежи в неравностойно социално положение в тяхното образование.

Споделяне

Коментари

Последни новини

СЖББ отбелязва европейския месец на многообразието 2024 с безплатно събитие за студенти
На 28 май Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ), в партньорство с Лидл България и Стопанския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“, ще отбележи европейския месец на многообразието, традиционно честван през май, със...
Прочетете повече
13 менторски двойки се включиха в третото издание на програмата „Incredible Us – Успешни заедно“
След шест месеца на интензивна работа и обучения 13 менторски двойки завършиха съвместната програма на Съвета на жените в бизнеса в България и HPE Women at Work Bulgaria – “Incredible Us – Успешни заедно”. Третото...
Прочетете повече
Пазарно проучване, ценови тактики и маркетинг бяха темите на лекциите в BASE в края на април
Как се прави пазарно проучване? Как да определим цените на стоките и услугите, които предлагаме? Как да изградим и популяризираме собствен бранд? Отговорите на тези ключови бизнес въпроси, част от програмата на BASE – Благоевград,...
Прочетете повече