Второ онлайн нетуъркинг събитие на СЖББ – 17.12.2020 г.

Втората онлайн нетуъркинг среща на Съвета на жените в бизнеса в България се проведе на 17-ти декември. Участие взеха над 20 дами членове на Съвета, а компаниите, които имаха възможност да се представят и да разкажат подробности за своята дейност бяха:

  • Байер България и г–жа Екатерина Карпузова, управител
  • КЦМ 2000 и г-жа Мариана Гуркопашова, главен директор „Управление на човешкия капитал“ и член на управителния съвет
  • Роял Инженеринг и г-жа Биляна Георгиева, управител
  • Асарел-Медет и г-жа Бисерка Янева, директор човешки ресурси

Г-жа Ирена Бушандрова, председател на работната група за нетуъркинг към СЖББ, отново беше модератор на събитието.

Екатерина Карпузова, управител на Байер България откри срещата с представяне на компанията, която вече над 170 години се развива в сферата на научно-изследователската дейност и оперира в секторите фармация и селско стопанство. „Храненето и здравето са фундаментът на едно здраво общество“ – сподели г-жа Карпузова. Компанията се гордее, че служителите в компанията са над 100 000, а годишните нетни продажби са над 50 млрд. евро. Ежегодно Байер инвестира над  5 млрд. евро в научно-изследователска дейност. „Всяка компания е важно да бъде част от природата и обществото, но най-вече да работи в полза на всички хора!“, почерта г-жа Карпузова в края на своето изказване. „Всички познаваме Байер като лидер в своята дейност, но Екатерина успя да ни вкара в сърцето на компанията“, сподели Дарина Стоянова в частта, в която участници можеха да задават въпроси към Екатерина.

Второто представяне беше на г-жа Мариана Гуркопашова, главен директор „Управление на човешкия капитал“ и член на управителния съвет на КЦМ 2000. Тя е юрист по образование, с над тридесет годишен опит в компанията, но с усмивка споделя, че „лично за мен много по-голямо удовлетворение носи ежедневната работа с хора, от това да спечеля едно дело в съда“. КЦМ 2000 е най-големият производител на олово и цинк в Югоизточна Европа и изнася за почти целия свят. Над 2000 човека работят в 8 дружества, а в рудодобива са осигурени над 4000 работни места. „През следващата година КЦМ ще отбележат 60 години по пътя на метала“, сподели г-жа Гуркопашова. Компанията има особено отношение към екологията, което устойчиво се гради през годините и непрекъснато инвестира в подобрение на екологичната обстановка. КЦМ 2000 е социално ангажирана компания с КСО програма в размер на 3 млн  лева. От този бюджет два милиона лева е инвестицията, насочена към хората и различни програми за социално подпомагане, а един милион лева са средствата, които компанията ежегодно инвестира в общините Пловдив, Асеновград, Крумово и Куклен.

Третият участник в срещата беше г-жа Биляна Георгиева, управител на г-жа Роял Инженеринг. Роял Инженеринг е специализирана в строителството на жилищни и административни сгради, управление на строително-инвестиционни проекти, пълен инженеринг, цялостно проектиране, строителен мениджмънт, строителен надзор, ремонтни и довършителни работи, вътрешно – сградни инсталации и интериорен дизайн. Последният проект, по който компанията работи е City Life в полите на Витоша. През 2020 година компанията инвестира и в развитието на онлайн бизнес медия Lider.bg, насочена към иновации, технологии и бизнес предприемачество. Целта на медията е читателите да са добре информирани за новостите в тези области, както на ниво България, така и с новини в реално време от целия свят. „Ние сме млада медия с амбициозен екип, които успява да събере интересна информация от различни бизнес сфери“, сподели г-жа Биляна Георгиева.

Най-новият корпоративен член на Съвета фирма Асарел-Медет, приета в организацията преди броени дни, беше компанията, която последно представи своята дейност чрез презентацията на г-жа Бисерка Янева, директор човешки ресурси. Асарел-Медет е българска минна компания, която оперира вече над 55 години на пазара. Компанията извършва ефективен добив и преработка на медни руди и разполага с уникални за страната минни машини и най-съвременно флотационно оборудване от водещи световни производители. Заетите в Асарел-Медет са близо 1 200 души, 400 от които са с висше образование. Компанията се гордее с успешно приключили 16 стажантски програми и два випуска абитуриенти с дуално обучение. Компанията е един от най-големите работодатели в община Пазарджик и изключителен фактор за стабилност и благосъстояние в региона като над 36% от всички приходи на община Панагюрище са от дейността на Асарел-Медет. „Работим активно в подкрепа на развитието на туризма и общността в региона, а един от последните големи проекти е инвестицията в болницата „Уни Хоспитал“, разказа г-жа Янева.

В края на срещата г-жа Боряна Манолова, Председател на УС на Съвета на жените в бизнеса в България и Главен изпълнителен директор на Siemens България и Северна Македония, благодари на всички участници и сподели, че чувството на общност и възможността за споделяне на опит, знания и добри практики сред членовете на Съвета е най-ценното за нашата организация!“.

Споделяне

Коментари

Последни новини

За трета година СЖББ получи Отличителния знак за значими постижения в политиката по равнопоставеност на жените и мъжете
Председателят на СЖББ, Цветанка Минчева, получи Отличителния знак за значими постижения в изпълнение на политиката по равнопоставеността между половете, който се присъжда на институции, организации и компании от Министерството на труда и социалната политика. Наградата в категорията “Нестопански...
Прочетете повече
Правните аспекти при управление на бизнес, счетоводството на фирмата и човешките ресурси бяха темите в последните модули на BASE – Благоевград
Кои са правните аспекти при създаването и развиването на бизнес, как да управляваме счетоводството на фирмата и човешките ресурси като най-важният капитал на всеки бизнес, бяха темите на модули IX, X и XI в бизнес...
Прочетете повече
СЖББ отбелязва европейския месец на многообразието 2024 с безплатно събитие за студенти
На 28 май Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ), в партньорство с Лидл България и Стопанския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“, ще отбележи европейския месец на многообразието, традиционно честван през май, със специално...
Прочетете повече