Академията за “Многообразие, равнопоставеност и приобщаване” получи „Знак за качество“ на СУ “Св. Климент Охридски”

Академията за “Многообразие, равнопоставеност и приобщаване”, организирана от Съвета на жените в бизнеса в България, в партньорство със Стпнаски факутлтет на СУ “Св. Клиемент Охридски” и с подкрепата на Лидл България, получи престижното отличие „Знак за качество“ на Софийския университет (СУ) в категорията „Значима иновация. То се връчва ежегодно от университета и насърчава добрите практики и постиженията на представителите на академичната общност, които прилагат високи стандарти за качество.

На церемония в Аулата на СУ, провела се на 21 декември, ръководителят на Академията доц. Ия Петкова благодари на партньорите и подчерта важността на темата за многообразието. „Разнообразните екипи са с 36% по-печеливши, взимат решения два пъти по-бързо и компаниите им имат 76% по-силна работодателска марка “, каза тя.

Първото издание на Академията за “Многообразие, равнопоставеност и приобщаване” се проведе през 2023 г., като в обратната връзка след края му 86% от участниците споделиха, че програмата напълно е отговорила на очакванията им, а 95% – че съдържанието на обученията е било задълбочено.

До 12 януари 2024 г. продължава записването за второто ѝ издание, което отново включва 7 модула и 56 учебни часа, и ще продължи от 19 януари до 12 април. В програмата на Академията ще се разглеждат теми като Ползи от разнообразието и приобщаването, преодоляване на неосъзнатите различия, включваща комуникация и приобщаващо лидерство а сред лекторите са д-р инж. Боряна Манолова, д-р Шърли Ноулс, Гергана Иванова и и доц. д-р Александър Христов, Камелия Славейкова, Галина Чулева и други . Успешно завършилите Академията ще получат сертификат и възможност да се включат н Алумни клуба на СЖББ.

И тази година Лидл България осигурява 5 пълни стипендии за Академията, а срокът за кандидатстването е  до 7 януари включително.

Пълна информация за записването в Академията може да намерите ТУК , а информация за стипендиите от Lidl – на jobs.lidl.bg.


Споделяне

Коментари

Последни новини

Първото издание на програма GRACE срещна 10 момичета от фондация „Арете“ с бизнеса
На 9 февруари се проведе първото издание на програма GRACE /Girls, Roma ambassadors for corporate empowerment/, която даде възможност на 10 момичета (ученици и студенти), преминали обучение във младежката фондация „Арете“, да гостуват в офисите...
Прочетете повече
Представители на СЖББ обсъдиха ползотворното българо – румънско сътрудничество в различни области с н. пр. Бръндуша Йоана Предеску
Миналата седмица Цветанка Минчева, председател на СЖББ, представители на управителния съвет и работните групи на организацията участваха в работна среща с румънската посланичка у нас – н. пр. Бръндуша Йоана Предеску. Дамите обсъдиха ползотворното икономическо...
Прочетете повече
Ползите от многообразието беше темата на втория модул на Академия за “Многообразие, равнопоставеност и приобщаване”
С примери и добри практики от работата си д-р Шърли Ноулс, главен директор „Разнообразие и приобщаване“ в технологичната компания Progress, Жаклин Цочева – директор „Корпоративни комуникации, регулаторни въпроси и устойчиво развитие“ в Кока-Кола ХБК България...
Прочетете повече