Д-р инж. Боряна Манолова – Председател

Главен изпълнителен директор на Siemens България

Д-р инж. Боряна Манолова е главен изпълнителен директор на Siemens България, световен лидер в сферите на електификацията, автоматизацията и дигитализацията. Професионалният си път започва в Агенцията по заетостта към Министерството на труда, след което е избрана за регионален директор на Агенцията за чуждестранни инвестиции с център в град Русе. Между 1998 и 2007 г. тя успешно управлява бизнеса в България на „Атлас Копко Лифтън“, част от шведската група Atlas Copco – водещият световен доставчик на решения за минно-добивната, енергийната и строителна индустрии.

Боряна Манолова е магистър по финанси на Стопанската академия в Свищов, магистър-инженер по микроелектроника и доктор по енергиен мениджмънт в промишлеността на Русенския университет.

Освен председател на УС на Съвета на жените в бизнеса в България, тя е заместник-председателн на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и член на Управителния съвет на Българския форум на бизнес лидерите. През 2014 година д-р Манолова е избрана за Мисис „Икономика“ на авторитетното списание „Икономика“.

Диана Манева

Член на Управления съвет и изпълнителен директор на ЗАД „Армеец“

Г-жа Манева е завършила Международни икономически отношения и Банков мениджмънт в УНСС гр. София и има повече от 19 години опит в областта на застраховането, 10 от които е била член на Управителния съвет и изпълнителен директор на компаниите от групата Дженерали в България. Тя е доказан специалист с богат управленски опит в областта на застраховането. От месец септември 2016 г. е член на Управления съвет и изпълнителен директор на една от най-големите български застрахователни компании „Армеец“, част от холдинг „Химимпорт“.

Лидия Шулева

Управляващ съдружник w Бизнес Интелект ЕООД

Г-жа Лидия Шулева е Управляващ съдружник в Бизнес Интелект ЕООД.  Фирмата предлага професионални услуги и продукти, които улесняват клиентите да увеличат значително възвръщаемостта на инвестициите си чрез консултиране в сферите на инвестициите, обществеността и придобивания.

Инж. Ваня Кънева – Минкова

Директор „Човешки Ресурси и Администрация“ във „ВП Брандс Интернешънъл“ АД

Ваня Кънева-Минкова е магистър-инженер по индустриална автоматизация и магистър по бизнес администрация. Притежава диплома на CIPD, Великобритания. През последните шест години Ваня Кънева заемаше длъжността Директор „Човешки ресурси“ в ЧЕЗ България. Преди това е била зам. изпълнителен директор и директор „Човешки ресурси“ в Овергаз Инк. Тя има над 30-годишен опит в професионалното образование и обучение, в подбор, оценяване и ръководство на персонала в компании и сдружения от индустрията и енергетиката. В периода от месец май до месец октомври 2016 г. Ваня е изпълнителен директор на СЖББ. Член е на ББЛФ.

Зоя Паунова

Главен изпълнителен директор на Астра Зенека България

Г-жа Зоя Паунова е изпълнителен директор на Астра Зенека България ЕООД с над двадесетгодишен опит във фармацевтичната индустрия. Има магистърска степен по фармация от Медицинската академия в София, със специализация „Организация и оптимизация на фармацевтичното дело“. Завършила е и бизнес образование в INSEAD, Франция, специализирала е във Великобритания, Швеция и САЩ. Активно популяризира корпоративната социална отговорност. Заместник – председател на Българският Форум на Бизнес лидерите.

Максим Майер

Главен редактор на списание „Мениджър“

Г-н Максим Майер е управител и редакционен директор на сп. Мениджър. Той има дългогодишен опит като редактор на периодични издания. Завършил е СУ „Климент Охридски“, специалност „Журналистика“. Член е на борда на Superbrands Bulgaria 2012-2013 г.

Дарина Стоянова

УПРАВИТЕЛ ПРЕСТИЖ 96 АД

Г-жа Дарина Стоянова е изпълнителен директор на „Престиж 96″ АД от края на 2014 г. Преди това е работила 14 години за „Хенкел“, като от 2005 г. е била президент на „Хенкел България“ и генерален мениджър „Перилни и почистващи препарати“ за България и Албания, а от 2011 г. – и за Румъния и Молдова.

Цветанка Минчева

ДИРЕКТОР ГЛОБАЛНО БАНКОВО ОБСЛУЖВАНЕ И ЧЛЕН НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

Г-жа Цветанка Минчева започва своята кариера в банката през 2001 г. като стажант и оттогава е заемала различни търговски и мениджърски позиции в Дирекция Банкиране на дребно. Работи по проекта за интеграция на трите банки от групата на УниКредит и множество други проекти в сферата на банкиране на дребно, ИТ и организация.
От 2007г. Цветанка Минчева работи върху разработването и развитието на алтернативните канали в банката. Допринася и има водеща роля в развитието на банкиране на дребно, както и внедряване на иновации в различни сфери на банката.
От септември 2013 г. до края на 2017 г. е директор Банкиране на дребно и член на УС в УниКредит Булбанк.
Цветанка Минчева е директор Глобално банково обслужване от януари 2018 г.
Има икономическо образование, завършила е и MBA програма по международен бизнес.

Милена Драгийска

Изпълнителен директор на Лидъл България

Г-жа Милена Драгийска управлява Лидл България от 2007 година, когато веригата стъпва на българския пазар. Кариерата й в Lidl Германия започва като Регионален мениджър продажби за регионите на Щутгарт и Карлсруе, след което продължава професионалното си развитие в централата на Lidl, където отговаря за различни международни проекти за Lidl International.

Член е на Управителния съвет на Германо-Българската индустриално-търговска камара.

Майя Пейчева-Такева

Мениджър „Човешки ресурси“ в „Hewlett Packard Enterprise” в България

Г-жа Майя Пейчева-Такева има богат опит като специалист в областта на човешките ресурси. Започва кариерата си със стаж в публичния сектор и не след дълго се присъединява към отдел „Човешки ресурси“ на „Нестле“. През 2008 г. продължава кариерата в „Бритиш Американ Тобако“, където заема различни позиции в „Човешки ресурси“. През този период тя подпомага компанията да премине през организационни промени. Последната й позиция е Мениджър „Човешки ресурси“ за България.Присъединява се към „Hewlett Packard Enterprise” през 2015 г. Оттогава насам сменя няколко позиции в местен и регионален план. След това поема поста на Мениджър „Човешки ресурси“ в „Hewlett Packard Enterprise” в България. От февруари 2018 г. отговаря едновременно за две от структурите на компанията у нас – отдел „Продажби“ и „Глобален център доставки България“.

Д-р инж. Илия Гърков

Вицепрезидент и изпълнителен директор за България на „Дънди Прешъс Металс“

Д-р инж. Илия Гърков е вицепрезидент на канадската компания „Дънди Прешъс Металс“ и изпълнителен директор за България. Той ръководи дейностите на дружествата „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД и „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД. Има 25-годишен международен опит в добивната индустрия, придобит в България, Австралия и Армения. Д-р инж. Илия Гърков е минен инженер с магистърска и докторска степен от Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ в София и редица квалификации – Корпоративен мениджмънт, „Мениджмънт за организационно съвършенство“. През 2016 г. завършва Програма за Висши ръководни кадри на London Business School във Великобритания.