Представяне

“Съветът на жените в бизнеса в България” е създаден след националната конференция през януари 2012 г. – „Жените – нежната сила на бизнеса”, организирана от сп. Мениджър. „Съветът на жените в бизнеса в България” е сдружение с нестопанска цел в обществена полза, чиято цел е да популяризира добрите практики и програми за насърчаването на професионалното развитие на жените в малкия и среден бизнес и израстването им в мениджърски позиции; да подкрепя младите специалисти и таланти, за да реализират потенциала си в България и да подпомага младежи в неравностойно социално положение в тяхното образование.

„Съветът на жените в бизнеса в България” провежда ежемесечни срещи на своите членове с изтъкнати представители на обществения живот в България и чужбина.

През 2014 г. Сдружението стартира безплатна обучителна програма „Лидерска академия” за дами на средни мениджърски позиции или собственици и управители на малък и среден бизнес. Първият випуск на Лидерската академия завърши през февруари 2015 г.

Управителен съвет

„Съветът на жените в бизнеса в България” е създаден от дами на най-високи мениджърски позиции с доказан опит в управлението и корпоративната култура.

Председател на УС е д-р инж. Боряна Манолова, Главен изпълнителен директор на Siemens България.

Членове на борда на организацията са:

 • Инж. Ваня Минкова, Директор „Човешки Ресурси и Администрация“ във „ВП Брандс Интернешънъл“ АД.;
 • Гергана Иванова, Основател и партньор в Рекламна агенция The Smarts, както и в останалите три компании от комуникационната група: Медиа агенция IQMedia, ПР агенция Параграф 42 и продуцентското студио Shoot!. ;
 • Дарина Стоянова, Управител на „Престиж 96″ АД ;
 • Зоя Паунова, изпълнителен директор на „Астра Зенека България”;
 • Ирена Цакова, Директор Разрешителни и правни дейности, „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД и „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД;
 • Лидия Шулева, управляващ съдружник Бизнес Интелект ЕООД ;
 • Майя Пейчева-Такева, Мениджър „Човешки ресурси“ в „Hewlett Packard Enterprise” в България;
 • Миглена Узунова-Цекова, Старши директор „Човешки ресурси“ и член на Лидерския екип на А1 България;
 • Милена Драгийска, Изпълнителен директор на Лидъл България;
 • Цветанка Минчева, Член на УС и Главен директор Дирекция Глобално Банково обслужване в „Уникредит Булбанк“;
 •  

Цели

Сред целите на Съвета са разпространяване на добрите практики и програми за насърчаване на професионалното развитие на жените в малкия и среден бизнес и израстването им в мениджърските позиции, развитие и утвърждаване на професионалните ценности в гражданското общество, образованието, науката, културата, техниката и технологиите и подпомагане на деца и младежи в неравностойно положение за продължаване на образованието и професионалното им развитие.

Организацията е отворена за нови членове, изявени мениджъри или представители на организации с опит и корпоративна култура, които споделят ценностите й.